Powered by

Φουσκώνει η πιστωτική επέκταση στην Κίνα

Ενίσχυση παρουσίασε τον Οκτώβριο η πιστωτική επέκταση στην Κίνα, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία της κινεζικής Κεντρικής Τράπεζας, οι τράπεζες της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη παραχώρησαν δάνεια ύψους 522,9 δις γιουάν (83,9 δις δολάρια) σε σχέση με 502,2 δις γιουάν τον Οκτώβριο.

Ωστόσο, ο αριθμός αυτός βρίσκεται κάτω από προσδοκιών για παροχή δανείων ύψους 550 δις γιουάν όπως είχε καταδείξει δημοσκόπηση της Dow Jones Newswires.

Η Κίνα προχώρησε σε κινήσεις τόνωσης της δανειοδότησης σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη, η οποία εδώ και επτά συνεχόμενα τρίμηνα παρουσιάζει επιβράδυνση, φτάνοντας στο 7,4% το γ τρίμηνο του έτους λόγω αδύναμης ζήτησης τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Σε μια προσπάθεια να συγκρατήσουν την επιβράδυνση, οι κινεζικές Αρχές έχουν προχωρήσει στη μείωση των επιτοκίων δύο φορές από το Δεκέμβριο του 2011. Την Κυριακή η Κυβέρνηση της χώρας έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που καταδεικνύει τη δυναμική της οικονομίας, αλλά τα χαμηλότερα στοιχεία για το εμπόριο που δόθηκαν χθες κατάδειξαν τις εύθραυστες προοπτικές ανάκαμψης.

Οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η ΚΤ της χώρας θα συνεχίσει τη σχετικά χαλαρή νομισματική πολιτική, ενώ άλλοι αποκλείουν την πιθανότητα άμεσης μείωσης των επιτοκίων και στις απαιτήσεις για τα ρευστά διαθέσιμα των τραπεζών.

Δειτε Επισης

Βιλερουά: Δεν βλέπει μεγάλο πληθωριστικό «χτύπημα» από τους δασμούς του Τραμπ
Τι σημαίνει η επιστροφή Τραμπ για τις αποδόσεις των ομολόγων και τα νομίσματα
Bitcoin: Έσπασε το φράγμα των 95.000 δολαρίων λόγω του «φαινομένου Τραμπ»
Βρετανία: Απροσδόκητη αύξηση του πληθωρισμού στο 2,3% τον Οκτώβριο
Morgan Stanley: Φρένο στην ανάπτυξη και πληθωρισμός από τους δασμούς Τραμπ
Ράντι Ντούρμπαντ: Oι οργανισμοί μάρκετινγκ προορισμών πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τη στρατηγική τους
ΕΚΤ: Ντε Γκίντος και Νάγκελ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την παγκόσμια οικονομία
Goldman Sachs: Η τιμή του χρυσού θα φτάσει τις $3.000 το 2025
Ισραήλ: Ξεπέρασε τις προσδοκίες η ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου
Η Βρετανία θέλει να γίνει η παγκόσμια πρωτεύουσα των κρυπτονομισμάτων