Powered by

Φουσκώνει η πιστωτική επέκταση στην Κίνα

Ενίσχυση παρουσίασε τον Οκτώβριο η πιστωτική επέκταση στην Κίνα, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία της κινεζικής Κεντρικής Τράπεζας, οι τράπεζες της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη παραχώρησαν δάνεια ύψους 522,9 δις γιουάν (83,9 δις δολάρια) σε σχέση με 502,2 δις γιουάν τον Οκτώβριο.

Ωστόσο, ο αριθμός αυτός βρίσκεται κάτω από προσδοκιών για παροχή δανείων ύψους 550 δις γιουάν όπως είχε καταδείξει δημοσκόπηση της Dow Jones Newswires.

Η Κίνα προχώρησε σε κινήσεις τόνωσης της δανειοδότησης σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη, η οποία εδώ και επτά συνεχόμενα τρίμηνα παρουσιάζει επιβράδυνση, φτάνοντας στο 7,4% το γ τρίμηνο του έτους λόγω αδύναμης ζήτησης τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Σε μια προσπάθεια να συγκρατήσουν την επιβράδυνση, οι κινεζικές Αρχές έχουν προχωρήσει στη μείωση των επιτοκίων δύο φορές από το Δεκέμβριο του 2011. Την Κυριακή η Κυβέρνηση της χώρας έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που καταδεικνύει τη δυναμική της οικονομίας, αλλά τα χαμηλότερα στοιχεία για το εμπόριο που δόθηκαν χθες κατάδειξαν τις εύθραυστες προοπτικές ανάκαμψης.

Οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η ΚΤ της χώρας θα συνεχίσει τη σχετικά χαλαρή νομισματική πολιτική, ενώ άλλοι αποκλείουν την πιθανότητα άμεσης μείωσης των επιτοκίων και στις απαιτήσεις για τα ρευστά διαθέσιμα των τραπεζών.

Δειτε Επισης

Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders
Δασμοί Τραμπ: Πιέσεις για τη σύναψη άμεσων εμπορικών συμφωνιών ασκεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ
Το νέο σχέδιο Μερτς για τόνωση της γερμανικής οικονομίας… Φοροελαφρύνσεις-μαμούθ ύψους €46 δις
Κομισιόν: Άνοιξε τον δρόμο για ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη του ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2026
Οριακή ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη τον Μάιο κόντρα στους δασμούς Τραμπ
Αύξηση εμπορίου υπηρεσιών έρευνας και ανάπτυξης από και προς Ε.Ε.
Τραμπ: Εξαιρετικά δύσκολο να κάνω εμπορική συμφωνία με τους Κινέζους
Αυξάνει στο 50% τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο ο Τραμπ-«Έκρινα ότι είναι απαραίτητο...»
Πιο χαμηλά οι προβλέψεις για την γερμανική οικονομία