Powered by

Ορατό το ενδεχόμενο Grexit κατά τους Moody"s

Ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη παραμένει υπαρκτός, σημειώνει ο Yves Lemay, γενικός διευθυντής της Moody΄s Investors Service, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, οι πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να δίνουν περισσότερο χρόνο στους πολιτικούς, προκειμένου οι τελευταίοι να αναλάβουν δράση.

Η οριστική επίλυση των οικονομικών προβλημάτων στην Ευρώπη θα είναι μία πολυετής διαδικασία, διότι δεν υπάρχει γρήγορη λύση, σημειώνει ο Lemay.

Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ «παραμένει ως κίνδυνος και, αν επιβεβαιωνόταν, θα δημιουργούσε ένα σημαντικό οικονομικό γεγονός» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ως προς την Ισπανία, ο ίδιος τόνισε ότι οι προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας της θα αποτελέσουν το «κλειδί» για το μέλλον της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας. Διευκρίνισε επίσης ότι σε λίγες εβδομάδες ο οίκος θα δώσει στη δημοσιότητα την αξιολόγησή του για τη Γαλλία.

Πηγή:www.capital.gr

Δειτε Επισης

FT: Από τον γκρεμό στην ανάκαμψη… Τα μνημόνια, το δραματικό 2015 και η επιστροφή της Ελλάδας σε πλεονάσματα
Ανέβασε ταχύτητα στο 2,8% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο
Στρατηγική επέκταση της DEMO στη Γαλλία με την ίδρυση θυγατρικής εταιρείας
Υψηλότερες του ευρωπαϊκού μέσου όρου οι τιμές πώλησης κατοικιών στην Ελλάδα
2015-2025: Η επώδυνη δεκαετία αποκατάστασης της Ελλάδας… Από την κατάρρευση στην ανταμοιβή
Έπεσαν οι υπογραφές για την εξαγορά της Δωδώνη από την Ελληνικά Γαλακτοκομεία-Τα επόμενα βήματα
Στο 7,9% μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάιο
Τι σηματοδοτεί η πρόταση εξαγοράς του ελληνικού χρηματιστηρίου από τη Euronext-Το παρασκήνιο και τα επόμενα βήματα
Οι τέσσερις κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία και η ανησυχία για ενδεχόμενη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή
Οι δύο μεγάλοι φόβοι των επιχειρηματιών στην Ελλάδα-Τι δείχνει έρευνα