Powered by

Πως η εκλογή Ομπάμα επηρέασε τις διεθνείς αγορές

 

Το δολάριο σημείωσε πτώση έναντι του ευρώ ενώ τα ασιατικά χρηματιστήρια αντέδρασαν χωρίς ιδιαίτερη κινητικότητα μετά την ανακοίνωση από τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα της επανεκλογής του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ, με τα περισσότερα από αυτά να καταγράφουν μικρή άνοδο.

Γύρω στις 05:20 ώρα Γκρίνουιτς, το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ πέρασε και πάλι "στο πράσινο" καταγράφοντας μια αύξηση 0,7% αφού είχε σημειώσει νωρίτερα μικρή πτώση. Το ίδιο συνέβη και με τον δείκτη Nikkei στο Τόκιο, ο οποίος έκλεισε με άνοδο 0,03% ενώ προηγουμένως βρισκόταν "στο κόκκινο".  

Οσον αφορά τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, το δολάριο σημείωσε πτώση έναντι του ευρώ. Γύρω στις 14:00 στο Τόκιο (05:00 ώρα Γκρίνουιτς) η αντιστοιχία του ευρώ ήταν 1,2863 δολάρια έναντι 1,2815 που ήταν λίγες ώρες νωρίτερα.

Oσον αφορά την αντιστοιχία του απέναντι στο ιαπωνικό νόμισμα αυτή επίσης μειώθηκε φθάνοντας περίπου τα 80,08.

Δειτε Επισης

Ebury: Πιθανή ύφεση για τη Βρετανία νωρίτερα από τις προβλέψεις των αγορών
«ΑΑΑ» το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων... Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση η Morningstar DBRS
Γερμανία: Αύξηση 2,4% στις πτωχεύσεις επιχειρήσεων τον Ιούνιο
Νέα συρρίκνωση για τη βρετανική οικονομία τον Μάιο-Εντείνεται η επιχειρηματική αβεβαιότητα
Προειδοποίηση ΔΝΤ: Υψηλή αβεβαιότητα λόγω των δασμών Τραμπ-Καλεί σε σταθερό εμπορικό περιβάλλον
Νέο ρεκόρ για το Bitcoin-Πάνω από τα $113.000 με θετικό κλίμα και ρευστοποιήσεις short
Ο Τραμπ επιβάλλει επιπλέον δασμούς 35% στα καναδικά προϊόντα-Ετοιμάζεται η επιστολή για Ε.Ε.
Νέο μέτωπο στο παγκόσμιο εμπόριο...Ο Τραμπ επιβάλλει δασμό 50% στον εισαγόμενο χαλκό
Τουρκία: Αύξηση φόρων σε καταθέσεις και κεφάλαια για την ενίσχυση του προϋπολογισμού
Σημαντική πτώση 3,6% στις τιμές παραγωγού της Κίνας τον Ιούνιο