Επιχείρηση: Κλινική για… σπασμένες κούκλες

Στην παλιά συνοικία Σεστ στη Βεστφαλία της Γερμανίας βρίσκεται μια «ιδιαίτερη» επιχείρηση, μια κλινική, θα έλεγε κανείς, για… σπασμένες κούκλες και λούτρινα αρκουδάκια. Πρόκειται για το εργαστήρι της 56χρονης Μόνικα Σλούτερ, η οποία «θεραπεύει» σπασμένα πόδια, βγαλμένα μάτια και γενικώς όλες τις... αναπηρίες στις αγαπημένες κούκλες και ζωάκια.

Όταν άνοιξε το μαγαζί της πριν από 25 χρόνια, το μοναδικό της κίνητρο ήταν το πάθος της. Έκτοτε έχει επιδιορθώσει περισσότερες από 10.000 κούκλες, ενώ η πελατεία της προέρχεται από μέρη τόσο μακρινά όσο η Καλιφόρνια και το Παρίσι.

Οι κούκλες στην κλινική της έχουν περάσει πολλά. Κάποιες από αυτές έζησαν ακόμη και παγκόσμιους πολέμους ή επέζησαν κρίσεων, οπότε κάθε «ασθενής» έχει τη δική του ιστορία.

Πριν από μερικά χρόνια, μία γυναίκα κατέφυγε στο στούντιό της με ένα λούτρινο αρκουδάκι που ανήκε στον πρόσφατα αποθανόντα γιο της. Η γούνα του ήταν φθαρμένη, τα μάτια του σχεδόν έλειπαν και τα χέρια και τα πόδια του χρειάζονταν επισκευή. Η γυναίκα δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει οικονομικά κι έτσι η Σλούτερ της έφτιαξε το παιχνίδι δωρεάν. Η εμπειρία, όπως εξηγεί η ίδια, την συγκίνησε πολύ. Θεωρεί πως αν οι κούκλες μπορούσαν να μιλήσουν θα γέμιζαν τόμους από ιστορίες. Η «γιατρός των παιχνιδιών» κάνει τα πάντα: Φτιάχνει τα μαλλιά από τις κούκλες, ράβει τα ρούχα τους, γεμίζει ξανά τις λούτρινες και βάφει τα πρόσωπά τους.
 
 

Δειτε Επισης

Κακάο: Ξεπέρασε τα 11.000 δολάρια ανά τόνο-Εντείνονται οι φόβοι για έλλειψη
Κάζακς (ΕΚΤ): Είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη επί του πληθωρισμού
Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές