Η τρόικα φεύγει, ο τόπος καταρρέει

Σε ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των αρχηγών το Προεδρικό, με όλους πλην του Άντρου Κυπριανού να τα έχουν με την κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίστηκε τη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Καταλογίζουν στον Πρόεδρο και τη διαπραγματευτική ομάδα ελλειπή ενημέρωση προς τα κόμματα, ανυπαρξία σχεδίου β’ για να προχωρήσει ο τόπος μπροστά σε περίπτωση που δεν συνομολογηθεί μνημόνιο με την τρόικα ενώ όλοι κατέληξαν στο ότι δεν είναι σίγουρα ότι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν θα επανέλθουν στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξερχόμενος του Προεδρικού αγνόησε τους δημοσιογράφους που του επέβαλαν ερωτήματα επί των τεράστιων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Κύπρος.

Οι τράπεζες δεν φαίνονται ικανές να αντέχουν για πολύ ακόμη δίχως κρατική στήριξη, η αγορά έχει ρημαχτεί εδώ και καιρό ενώ ο κόσμος χάνει όλο και περισσότερο θέσεις εργασίας, δικαιώματα και μέρος του μισθού του.

Αν έχουν πει κάτι σωστό οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα αφορά στους προβληματισμούς που εκφράζουν για ανυπαρξία σχεδίου β’ από πλευράς κυβέρνησης. Αυτό ακριβώς μένει να ξεκαθαριστεί τις επόμενες μέρες ή εβδομάδες και δυστυχώς θα το διαπιστώσουμε με τον άσχημο τρόπο. Λεφτά το κράτος δεν έχει, οι τράπεζες είναι «στεγνές» και οι εργαζόμενοι –όχι μόνο οι δημόσιοι- ιδίως τον Δεκέμβρη θα απολέσουν μισθούς, δουλειές και ποιος ξέρει τι άλλο.

Ας δούμε πόσο ανεύθυνοι είμαστε τελικά. Όλοι.
 

Δειτε Επισης

Στρατηγικοί στόχοι για την ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου
Περιέργεια και διαφορετικότητα: Οι πυλώνες της καινοτομίας στον χώρο εργασίας
Πλοήγηση στο τελικό στάδιο συμμόρφωσης με την οδηγία NIS2
Ο εκτεταμένος αντίκτυπος της νέας οδηγίας για την εταιρική δέουσα επιμέλεια όσον αφορά την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη
Υλικά και αντικείμενα σε επαφή με τρόφιμα και η σημασία του ελέγχου τους
Αναπτύξεις σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας;
Ρυθμιστικά διλήμματα: Η επίδραση των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην τοπική οικονομία
Οι συνέπειες της ποινικοποίησης της αισχροκέρδειας
Ας μιλήσουμε ρεαλιστικά για ESG!
Γεωπολιτικοί κίνδυνοι και τράπεζες