«MediaTech: Το μέλλον των ΜΜΕ χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες»

Ο τηλεοπτικός σταθμός SIGMA με την εταιρεία συμβούλων GrantXpert Consulting από την Κύπρο, την εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών ea Media Solutions από το Ηνωμένο Βασίλειο, το Instituto de Formaci n Integral από την Ισπανία, την εταιρεία ATC από την Ελλάδα και το GSI Gruppi di Solidariet Internazionale από την Ιταλία, όπως ήδη έχει γνωστοποιηθεί, έχουν αναλάβει την εκπόνηση του έργου Leonardo Μεταφορά Καινοτομίας με τίτλο «MediaTech: Το μέλλον των ΜΜΕ χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες».

Το έργο αφορά την μεταφορά καινοτόμου τεχνογνωσίας σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα των μέσων ενημέρωσης από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα και Κύπρο. Το Media Tech στοχεύει στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου πακέτου κατάρτισης για την ανάπτυξη των νέων μέσων και για την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης.

Η διάρκεια του έργου καθορίζεται στα δύο χρόνια, ήδη έχει εφαρμοστεί η διαδικασία για αναζήτηση των αναγκών κατάρτισης στον τομέα των μέσων, που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα καλύπτοντας θεματικές ενότητες της Δημοσιογραφίας, Τηλεοπτικής Παραγωγής, Ανάπτυξης  των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και της Στρατηγικής  των Μέσων Ενημέρωσης. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία κατάρτισης, που θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις.  Με την ολοκλήρωση της πιλοτικής εκπαίδευσης θα ακολουθήσει η ανάπτυξη του εκπαιδευτικού προγράμματος και ο τελικός σχεδιασμός του πακέτου γνώσεων.

Σήμερα 19 Νοεμβρίου 2012, ξεκινά η πρώτη φάση της πιλοτικής εκπαίδευσης και αφορά την κατάρτιση των εσωτερικών εκπαιδευτών της εταιρείας μας από έμπειρους εκπαιδευτές της εταιρείας τηλεοπτικών παραγωγών ea Media Solutions από το Ηνωμένο Βασίλειο. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ‘εκπαίδευση στους εκπαιδευτές’ θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση της πιλοτικής εκπαίδευσης, που αφορά τις εσωτερικές εκπαιδεύσεις  προς το προσωπικό του Συγκροτήματος.

This project has been funded with support from the European Commission. This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

 

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»