powered by

Ξενοδοχεία: Ελκυστικές προσφορές από όσους άντεξαν

Ελκυστικές τιμές με σημαντικές εκπτώσεις για τους Κύπριους προσφέρουν τα ξενοδοχεία, συνεπείς στην πολιτική που προωθείται από τον ΠΑΣΥΞΕ για ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού.

Ενδεικτικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΥΞΕ ότι για τον Νοέμβριο, οι ειδικές προσφορές αρχίζουν από €12.50 το άτομο σε διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου (για διαμονή 2 ατόμων), και από €20.00 το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο ξενοδοχείου (για διαμονή 2 ατόμων).
Στο νέο κατάλογο του εσωτερικού τουρισμού για την χειμερινή περίοδο Νοεμβρίου 2012 - Μαρτίου 2013.συμμετέχουν 65 ξενοδοχεία, συγκροτήματα οργανωμένων διαμερισμάτων και τουριστικών χωριών, μέλη του Συνδέσμου.

Ο ΠΑΣΥΞΕ κατέβαλε έντονη προσπάθεια και ενθάρρυνε τα μέλη του να παραμείνουν σε λειτουργία κατά την επόμενη χειμερινή περίοδο νοουμένου ότι τα οικονομικά τους δεδομένα θα το επέτρεπαν. Έχοντας ωστόσο να αντιμετωπίσουν τις αντιξοότητες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, την αλματώδη αύξηση στους κύριους συντελεστές κόστους, με προεξάρχον το «τσουχτερό» ενεργειακό κόστος, αλλά και την επιδείνωση του προβλήματος της εποχικότητας του τουρισμού στην Κύπρο.

Ως απότοκο των πιο πάνω αρνητικών εξελίξεων ο νέος χειμερινός κατάλογος των ειδικών προσφορών των Μελών του ΠΑΣΥΞΕ παρουσιάζεται με «λαβωμένο» τον αριθμό των μονάδων που συμμετέχουν σ’ αυτόν (65), σε σύγκριση με τον αντίστοιχο αριθμό (90) του περσινού καταλόγου.  
Αποτέλεσμα, που από μόνο του απαιτεί σοβαρό προβληματισμό της πολιτείας, ώστε η τουριστική Κύπρος να μην καταλήξει ως ακόμη ένας εποχιακός – καλοκαιρινός μόνον- προορισμός του «ήλιου και της θάλασσας», μια και διαθέτει τα στοιχεία για ολόχρονο τουρισμό. Τόλμη και αποφασιστικότητα απαιτούνται ώστε να «ανοίξουμε» επιτέλους τους ουρανούς μας, να διευρύνουμε τους ορίζοντες μας προς όλες τις γεωγραφικές κατευθύνσεις και να μεγιστοποιήσουμε τις προοπτικές μας.

Την πρωτοβουλία του ΠΑΣΥΞΕ στηρίζουν ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού και οι κάρτες American Express της Τράπεζας Κύπρου.
Ο χειμερινός κατάλογος υπάρχει ήδη στο διαδύκτιο, στις ιστοσελίδες του ΠΑΣΥΞΕ, του ΚΟΤ και της Τράπεζας Κύπρου

 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού IN Business: Οι βραβευθέντες και οι υποστηρικτές των 17ων IN Business Awards
Σπάει τα κοντέρ ο τουρισμός… Το ρεκόρ τετραμήνου, οι κύριες αγορές και πώς κινήθηκαν Ρωσία και ΗΠΑ
Oι δύο νέες μελλοντικές αναπτύξεις της Αρχής Λιμένων Κύπρου-Η στρατηγική και τα μελλοντικά σχέδια
ΓεΣΥ: Πάνω από ένα εκατ. οι εγγεγραμμένοι δικαιούχοι στα έξι χρόνια λειτουργίας
Απάντησε με λιβελλογράφημα, επιβεβαιώθηκε ως λασπολόγος ο Φαίδωνας...Τρίζει όντως αντί η άμαξα ο αμαξηλάτης
Δημιουργία νέου κοινού Προγράμματος Ιατρικής από Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Παν. Νεάπολις Πάφος
Παγκόσμια ημέρα πολλαπλής σκλήρυνσης: Πρωτοποριακή έρευνα από το ΙΝΓΚ
Σύμπραξη αριστείας: Θεσμική συνεργασία Γαλλικής Ακαδημίας Επιστημών και Κυπριακού Ιδρύματος Έρευνας και Εκπαίδευσης
Κυπριακό Βραβείο Καινοτομίας ΟΕΒ: Η σημαντική διάκριση της Χαραλαμπίδης Κρίστης στον πρωτογενή τομέα (vid)
ΣΑΗ: Καθοριστική εξέλιξη στην ενεργειακή πολιτική της Κύπρου το άνοιγμα ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισμού