Powered by

Διευθετεί εκκρεμότητες και πάει για νέα συμφωνία η Ελλάδα

Μαραθώνια ήταν η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου την Κυριακή, υπό τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με θέμα την επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων εν όψει του επικείμενου  Eurogroup. Η σύσκεψη που ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ είχε ως αντικείμενο την ολοκλήρωση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορούν ζητήματα του πολυνομοσχεδίου και την υπογραφή τους από τους υπουργούς.

Συγκεκριμένα, η πρώτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αφορά στον αυτόματο μηχανισμό δημοσιονομικού ελέγχου και προβλέπει κανόνες παρακολούθησης ανά μήνα και ανα τρίμηνο της πορείας των εσόδων και των δαπανών των υπουργείων, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου της γενικής κυβέρνησης, των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ καθώς και  η αυτόματη λήψη διορθωτικών μέτρων σε περίπτωση αποκλίσεων απο τους στόχους του προϋπολογισμού τους.

Αργά το βράδυ, μετά τη σύσκεψη, ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, βγαίνοντας από το Mέγαρο Μαξίμου ανέφερε ότι τελείωσαν όλες οι εκκρεμότητες, με τις δύο ΠΝΠ, τη μία που βγήκε χθες και τη δεύτερη που αναμένεται σήμερα. Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι η Αθήνα είναι πανέτοιμη για το επικείμενο Eurogroup, χωρίς να υπάρχει πλέον καμμία εκκρεμότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου πρέπει να υποβληθούν στην Βουλή για κύρωση, εντός 40 ημερών από την έκδοσή τους. Εάν δεν υποβληθούν στην Βουλή για κύρωση, σε 40 μέρες, ή δεν κυρωθούν εντός τριών μηνών τότε παύουν να ισχύουν για το επόμενο διάστημα.

Δειτε Επισης

Άνοδος παραγωγής και νέων παραγγελιών το Μάιο στην Ελλάδα
Eπιβεβαίωσε στη βαθμίδα ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές το ελληνικό αξιόχρεο o Scope
Στο 8,3% μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Απρίλιο
UBS: Η ελληνική οικονομία εμφανίζει ισχυρή δυναμική και ανθεκτικότητα-Θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης και αποκλιμάκωση χρέους
Γ. Κοντόπουλος: Τα δύο κρίσιμα «παράθυρα» για την αναβάθμιση του ελληνικού Χρηματιστηρίου
Χρηματιστήριο Αθηνών: Το νέο στοίχημα, τα ατού της αγοράς και οι εξωτερικοί κίνδυνοι
Ο ελληνικός τουρισμός κοιτάζει ψηλά το 2025 και ποντάρει στη δυναμική των μακρινών αγορών
Τριπλάσιο το ποσοστό μακροχρόνια ανέργων στην Ελλάδα σε σχέση με Ε.Ε.
Morgan Stanley: H Ελλάδα συνεχίζει μια σταθερή πορεία ανάπτυξης-«Αγκάθι» το real estate
Σταθερό το θετικό κλίμα στα ελληνικά ομόλογα-Κάτω από το 0,8% το spread με τα γερμανικά