Κυπριακή Επιχείρηση: Η κρίσιμη ώρα του Οικονομικού Διευθυντή

Πολλά είναι τα ανοικτά μέτωπα που καλούνται να αντιμετωπίσουν σήμερα οι οικονομικοί διευθυντές κι ολοένα αναφύονται νέα, για κάθε επιχείρηση, στο γενικότερο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης. Η επόμενη χρονιά αναμένεται ακόμη πιο δύσκολη και περίπλοκη για την οικονομία. Η διαχείριση των προκλήσεων καθίσταται περισσότερο πολύπλοκη παρά ποτέ για κάθε οργανισμό. Ο οικονομικός διευθυντής καλείται, σε αγαστή συνεργασία με όλα ανεξαιρέτως τα τμήματα της εταιρείας, να αντεπεξέλθει σε καίρια ζητήματα, όπως: Αναχρηματοδοτήσεις, νέα κεφάλαια και δανεισμός, ρυθμίσεις ζητημάτων με το δημόσιο, σχέσεις με τους προμηθευτές, μείωση κόστους και εργατικού δυναμικού, μισθοδοσία, διαχείριση ρευστότητας και κινδύνου. Την ίδια στιγμή είναι υποχρεωμένος να εγκύψει σε θέματα καινοτομίας, βελτίωσης της παραγωγικότητας, νέων εφαρμογών της τεχνολογίας, καινούργιων προϊόντων και υπηρεσιών. Κι αυτό γιατί η επιχείρηση πρέπει να ελίσσεται και να εξελίσσεται κάθε μέρα, ώστε να αντικρίζει το αύριο με αξιώσεις. Κανένας οργανισμός δεν πορεύεται μόνος του στο μέλλον. Ως μέρος της γενικότερης αγοράς γίνεται πομπός και δέκτης των προκλήσεων που τη χαρακτηρίζουν και λόγω αυτού ακριβώς του δεδομένου είναι πολύτιμη και απαραίτητη η ανταλλαγή εμπειριών, πληροφοριών και τεχνογνωσίας μεταξύ των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών. Στο ίδιο πλαίσιο και η συμβολή των consultants, που με τρόπο επιστημονικό και επαγγελματικό, κατόπιν μελέτης δύνανται να δώσουν σε κάθε οργανισμό λύσεις και για τους απαιτητικότερους των λυτών.

Το 8ο Φόρουμ Οικονομικής Διεύθυνσης που παρουσιάζει η Alpha Bank στις 27 Νοεμβρίου με τίτλο «Κυπριακή Επιχείρηση: η κρίσιμη ώρα του Οικονομικού Διευθυντή» επιδιώκει να δώσει στους οικονομικούς διευθυντές εργαλεία ικανά να αντιμετωπίσουν, αλλά και να διαμορφώσουν, τις ίδιες τις εξελίξεις, καθορίζοντας την ατζέντα του νέου έτους. Να αποτελέσει, κοντολογίς, την ιδανική ευκαιρία για την κυπριακή κοινότητα των οικονομικών διευθυντών να αποκτήσει πρόσβαση σε ιδέες, λύσεις, εμπειρίες και πρακτικές εφαρμογές. Να ενημερωθεί για ό,τι νεότερο στην αγορά, να ανταλλάξει απόψεις και να βγει σοφότερη στη μάχη με τα ανοικτά της μέτωπα, αλλά και με τα νέα που την περιμένουν. Επίσης το φόρουμ αγγίζει τρέχοντα θέματα, προβλήματα και τάσεις, παρουσιάζοντας ό,τι νεότερο «τρέχει» στην Κύπρο και το εξωτερικό. Δίνει λύσεις, αναδεικνύει προκλήσεις, μεταφέρει γνώσεις, κάνει την εμπειρία κτήμα των πολλών.

Θεματολόγιο
•    Cost management: Εφαλτήριο για ανάπτυξη και μείωση του κόστους
•    Αναδιοργάνωση τραπεζικών δανείων
•    Διαχείρηση κεφαλαίου κίνησης - Mια εύκολη πηγή χρηματοδότησης της επιχείρησης
•     Best practices: Το Α και το Ω της διαχείρισης απαιτήσεων
•    CFO: Νέες και ευέλικτες στρατηγικές διαχείρισης του μισθολογίου
•    Τι αλλάζει στις φορολογίες
•    Cash is king
•     Πώς μεγιστοποιεί την αξία του οργανισμού και τη μετουσιώνει σε εταιρικό όραμα
•    Optimising processes and increase efficiency
•    Managing currency risk

Το φόρουμ απευθύνεται σε υψηλόβαθμα στελέχη και στελέχη επιχειρήσεων / οργανισμών απ’ όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας όπως: οικονομικούς διευθυντές, διευθυντές λογιστηρίου και άλλα στελέχη οικονομικής διεύθυνσης, γενικούς διευθυντές και διευθυντές, επιχειρηματίες / επενδυτές, λογιστικά γραφεία / ελεγκτικά γραφεία, συμβουλευτικούς οίκους, τραπεζικούς οργανισμούς, δημοτικές αρχές και κυβερνητικές υπηρεσίες

Οργάνωση: ΙΜΗ. Κύριος Χορηγός: Alpha Bank Cyprus Ltd. Χορηγοί: Ernst & Young Κύπρου, Fileminders Ltd, JCC Payment Systems Ltd, Powersoft Computer Solutions Ltd, TFI Markets Ltd, Unicare (Cleaning Services) Ltd. Χορηγοί επικοινωνίας: περιοδικό IN Business, το πρώτο business portal της Κύπρου, inbusinessnews.com, Cablenet InBusinessNews Stand, εφημερίδα Σημερινή και το περιοδικό Gold. Το φόρουμ τελεί υπό την αιγίδα της Κυριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. 

Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές και κόστος συμμετοχής επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.imh.com.cy ή επικοινωνήστε στο τηλ. 22505555, φαξ. 22 679820, e-mail: events@imh.com.cy. 
 

Δειτε Επισης

Κλειστό μέχρι 25 Σεπτεμβρίου λόγω αναβάθμισης το Tax For All
Πρόσκληση προς εμπειρογνώμονες για τον εθνικό διαγωνισμό δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Invest Cyprus: Ενισχύει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ινδία-Στρατηγική επιχειρηματική συνεργασία
Συνεχείς οι δράσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για χρηματοοικονομική επιμόρφωση του κοινού
City of Dreams Mediterranean: Εγκαινιάστηκε η ακαδημία τένις «Μάρκος Παγδατής»-Ένα ακόμα ορόσημο για το θέρετρο
Πώς οι κρίσιμες υποδομές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ΤΝ ως σύμμαχό τους
Τον Οκτώβριο η 3η ετήσια εκδήλωση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο
Πώς μια παλιά αποθήκη χαρουπιών μετατράπηκε σε κόμβο πολιτισμού στην καλλιτεχνική σκηνή της Λεμεσού
Αλέξης Βαφεάδης: Ερευνώνται οι λόγοι για τη μεγάλη έλλειψη επαγγελματιών οδηγών
Ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου βράβευσε για δεύτερη χρονιά τους Νέους Επιχειρηματίες στην Κύπρο