Powered by

Βυθίζεται στην ύφεση η Ισπανία

Η παραγωγή της ισπανικής οικονομίας υποχώρησε το τρίτο τρίμηνο με ρυθμό ελαφρώς χαμηλότερο σε σχέση με το δεύτερο, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία INE επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις.
 
Ειδικότερα, το ΑΕΠ υποχώρησε 0,3% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο και 1,6% σε σχέση με το τρίτο του 2011. Η πτώση αυτή αποτελεί το τέταρτο διαδοχικό τρίμηνο ύφεσης για μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης. Το δεύτερο τρίμηνο το ΑΕΠ είχε μειωθεί 0,4% σε σχέση με το πρώτο.

Η οικονομία της Ισπανίας, η τέταρτη μεγαλύτερη της Ευρωζώνης, εξακολουθεί να υποφέρει από την πενταετή κρίση της στεγαστικής αγοράς και τα μέτρα λιτότητας τα οποία έχουν στόχο τη μείωση του ελλείμματος από το 9,4% το 2011 στο 6,3% φέτος.

Οι κρατικές δαπάνες το τρίτο τρίμηνο μειώθηκαν 3,9% σε σχέση με το αντίστοιχο του περασμένου έτους ενώ το προηγούμενο τρίμηνο είχαν υποχωρήσει 2,9%. Οι καταναλωτικές δαπάνες μειώθηκαν 2% ενώ το δεύτερο τρίμηνο είχαν υποχωρήσει 2,1%.

Πηγή:www.capital.gr

Δειτε Επισης

Θέλουν το λεβ και όχι το ευρώ... Διαμαρτυρία κατά της υιοθέτησης του ενιαίου νομίσματος από την Βουλγαρία
ΗΠΑ: Αυξάνει τους δασμούς στον εισαγόμενο χάλυβα στο 50% για να υπερασπίσει την εθνική παραγωγή ο Τραμπ
Τουρκία: Επιβράδυνση στο 1% για την οικονομία παρά τις μειώσεις επιτοκίων
Σ. Μπέσεντ: Σε αδιέξοδο οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας
Γκούλσμπι (Fed): Αν φύγουν οι δασμοί υπάρχουν πιθανότητες για μείωση επιτοκίων
Πώς το brain drain των ΗΠΑ εξελίσσεται σε ευκαιρία για την Ευρώπη και τα πανεπιστήμιά της
Αναλυτές: Καλύτερος για τις αγορές ένας καθολικός οριστικός δασμός παρά η αβεβαιότητα
ΗΠΑ: Εφετείο «παγώνει» την ακύρωση των δασμών Τραμπ-Επανέρχονται προσωρινά
Δασμοί Τραμπ: Τι σημαίνει η απόφαση του εμπορικού δικαστηρίου για τις αγορές και τι ακολουθεί
Ρεκόρ $9 δις στις εισροές ETF Bitcoin-Χάνουν έδαφος τα ETF χρυσού