Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο: Ρώσο-Κυπριακό συμπόσιο ενέργειας

Ένα σημαντικό συμπόσιο για την Ενέργεια συνδιοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Κρατικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Μόσχας Τσερνομίρτιν. Υλοποιώντας την προ έτους υπογραφείσα συμφωνία ερευνητικής συνεργασίας τα δύο Πανεπιστήμια, έχουν συγκροτήσει ένα πρωτοποριακό για τα κυπριακά δεδομένα Συμπόσιο επί θεμάτων ενεργειακής πολιτικής.

 Το Συμπόσιο υπό τον τίτλο: Gas & Oil Energy: Sharing strategic experiences for a prosperous future θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη 20-21 Νοεμβρίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι επικεφαλής της ακαδημαϊκής αποστολής του Κρατικού Ανοικτού Πανεπιστημίου της Μόσχας Τσερνομίρτιν θα είναι ο ίδιος ο πρύτανης καθηγητής Δρ Τσατουριάν. Στην ακαδημαϊκή ομάδα του Πανεπιστημίου συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο καθηγητής Αλεξάντερ Λογκούνοφ κάτοχος του βραβείου Λένιν. Επίσης από ρωσικής πλευράς, στην αποστολή συμμετέχουν και κορυφαία στελέχη της δημόσιας διοίκησης όπως και επιχειρηματίες πρώτης γραμμής, στον τομέα της Ενέργειας. Εξέχουσα θέση κατέχει και ο επικεφαλής του Κέντρου Ενεργειακής Τεχνολογίας (The Russian Technology State Corporation) Δρ Ινσάφ Σάιφουλλιν.

Σε δηλώσεις του, ο αντιπρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου καθηγητής Κώστας Γουλιάμος υπογράμμισε ότι «ο τομέας της Ενέργειας αποκτά βαρύνουσα σημασία όχι μόνο για την Οικονομία της Κύπρου αλλά και για το Εκπαιδευτικό μας Σύστημα. Από την άποψη αυτή, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αναπτύσσει ένα γνωστικό πεδίο με αναπτυξιακές δυνατότητες σε μια εποχή που η γνώση στον τομέα αυτό όπως και η δημιουργία θέσεων εργασίας αποτελεί αδήριτη ανάγκη». 

Κεντρικός ομιλητής του Συμποσίου είναι ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης ενώ στις εργασίες και στις θεματικές ενότητες συμμετέχουν ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Τίτος Χριστοφίδης, το ΚΕΒΕ, ο πρόεδρος της ΡΑΕΚ κ. Γιώργος Σιαμμάς, ο πρόεδρος της ΔΕΦΑ κ. Κώστας Ιωάννου καθώς και ένας αριθμός ακαδημαϊκών και δημοσίων λειτουργών.

Σκοπός του Συμποσίου είναι να συμβάλει σε μια ευρύτερη δημόσια συζήτηση για τις ενεργειακές προτεραιότητες της χώρας και ταυτόχρονα να αναδείξει την αλληλεξάρτηση Εκπαίδευσης, Καινοτομίας, Έρευνας και Ανταγωνιστικότητας.   
 

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»