Powered by

Κατά της λιτότητας τα ελληνικά συνδικάτα

Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή των Ελλήνων πραγματοποίησαν την Τετάρτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, συμμετέχοντας με τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 :00 – 15:00 στην  πανευρωπαϊκή κινητοποίηση ενάντια «στις καταστροφικές επιβαλλόμενες νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές πολιτικές που εξοντώνουν λαούς και χώρες στο όνομα δήθεν της κρίσης και του χρέους».

Στην πορεία συμμετείχαν μεταξύ άλλων, δάσκαλοι και καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, εργαζόμενοι στους δήμους και τα νοσοκομεία, που εξέφρασαν την αντίθεση τους στα νέα μέτρα λιτότητας, με σύνθημα «δεν πάει άλλο», ενώ οι διαδηλωτές είχαν στα χέρια τους μαύρες σημαίες και σημαίες άλλων χωρών του ευρωπαϊκού νότου.

Ο Κώστας Τσικρικάς, πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, δήλωσε: « Τα συνδικάτα ο κόσμος της εργασίας, συντονίζουμε τις δράσεις μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενάντια στις φιλελεύθερες πολιτικές της σκληρής λιτότητας που αποδομούν τις δημόσιες υπηρεσίες και απαξιώνουν τα κοινωνικά αγαθά, καταρρακώνουν το κύρος του κοινωνικού κράτους». Ο Βαγγέλης Μουτάφης, οργανωτικός γραμματέας της  ΓΣΕΕ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι « οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές σε όλη την Ευρώπη κατεδαφίζουν δικαιώματα, διαλύουν τις κοινωνίες. Οι εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη, λέμε όχι σε αυτές τις ακραίες πολιτικές και λέμε όχι σε αυτά τα ακραία και αναποτελεσματικά μέτρα».

Δειτε Επισης

Κυκλάδες: Ποιος είναι το «σιωπηλό διαμάντι» που λατρεύουν οι Βρετανοί τουρίστες
Οι πέντε απειλές για την ελληνική οικονομία από τον εμπορικό πόλεμο
Στα €18 δις το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα-Πώς ψωνίζουν οι Έλληνες
Το ιδιωτικό χρέος σε πρώτο πλάνο στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης-Οι σχεδιασμοί
Στο 9% η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάρτιο-Στα 4,28 εκατ. οι απασχολούμενοι
Στην Κομισιόν η έκθεση προόδου για την ελληνική οικονομία-Στο 3,6% η αύξηση των πρωτογενών δαπανών
Προς πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου η Ελλάδα-Το σχέδιο και το μήνυμα σε διεθνείς επενδυτές
Σε καθεστώς παρακολούθησης από Stoxx το Χρηματιστήριο Αθηνών-Προς αναβάθμιση σε ανεπτυγμένη αγορά
Κρ. Γκεοργκίεβα: Εντυπωσιακή η πορεία της ελληνικής οικονομίας-«Από ελλείμματα, πλέον έχουμε πλεόνασμα»
Κόντρα στο παγκόσμιο χρέος το ελληνικό-Το ΔΝΤ προβλέπει μεγάλη μείωση ως το 2030