Windows 8: Διαθέσιμα και στην Κύπρο

Τα Windows 8 θα είναι διαθέσιμα στην Κύπρο από την Microsoft από την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου. Το λογισμικό θα είναι, επίσης, διαθέσιμο για download και αναβάθμιση των υφιστάμενων υπολογιστών σε περισσότερες από 140 αγορές και 37 γλώσσες στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://windowsupgradeoffer.com/en-CY και σε σημεία λιανικής πώλησης σε όλο τον κόσμο.

O Software Innovation Architect και CEO της Powersoft Γιώργος Μαλέκκος, δήλωσε ότι «τα Windows 8 θα αλλάξουν τον ορισμό αυτού που αποκαλούμε ως σήμερα συσκευή και πως τη χρησιμοποιούμε. Ένα τηλέφωνο, ένας υπολογιστής, ένα tablet και νέα gadgets θα έρθουν πιο κοντά σε ένα νέο υβριδικό σύστημα που επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν ταυτόχρονα οθόνη αφής ή ποντίκι και πληκτρολόγιο. Επιπλέον, οι προοπτικές για όλους τους προγραμματιστές λογισμικού είναι τεράστιες».
 

Η δημιουργία του νέου λογισμικού της Microsoft, Windows 8, ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2011 στο Consumer Electronics Show. Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του, η Microsoft λάνσαρε τρεις εκδόσεις του λογισμικού: Developer Preview (13 Σεπτεμβρίου 2011), Consumer Preview (29 Φεβρουαρίου 2012) και Release Preview (31 Μαΐου 2012). Τον Αύγουστο του 2012 η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το λογισμικό ήταν έτοιμο και ξεκίνησε η παραγωγή του και αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά στις 26 Οκτωβρίου.

Το νέο λογισμικό σχεδιαστικά έχει ακολουθήσει την γραμμή του λογισμικού Windows 7 για smartphones. Βεβαίως, τα Windows 8 θα είναι πλέον εφαρμόσιμο σε υπολογιστές, laptop, αλλά και ταμπλέτες. Το λογισμικό θα κυκλοφορεί σε δύο εκδοχές, τα Windows 8 και τα Windows RT - για ταμπλέτες. Τα Windows 8 είναι διαθέσιμα σε τρεις εκδόσεις Windows 8, Windows 8 Pro και Windows 8 Enterprise. 

Οι καταναλωτές που σήμερα διαθέτουν υπολογιστές με Windows XP, Windows Vista ή Windows 7, έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμιστούν σε Windows 8 Pro στην τιμή των €14,99 μέσω της προσφοράς Windows Upgrade, διαθέσιμης στην ιστοσελίδα  http://windowsupgradeoffer.com/en-CY.

Δειτε Επισης

Με μεγάλη επιτυχία το «2ο Cyprus: The New Global Tech & Innovation Hub Summit» (pics)
Η Quadcode ενώνει δυνάμεις με την Capacitor Partners για το μεγαλύτερο Hackathon στην Κύπρο
Η Κύπρος ως ιδανικός προορισμός για να ζει, να εργάζεται και να δραστηριοποιεί κανείς τις επιχειρήσεις του
Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας
Βασίλης Ψύρρας: Το εξελισσόμενο νομικό πλαίσιο της Κύπρου και οι ICT Leaders
Ντέμης Ιωάννου: Αποκωδικοποίηση του κυπριακού φορολογικού συστήματος
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)
Δημήτρης Σκουρίδης: Το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο και οι στόχοι της πολιτείας
Ευγένιος Ευγενίου: Ιδανικό μέρος για τεχνολογικές εταιρείες και εταιρείες καινοτομίας η Κύπρος
Χάρης Πίστος: Η ηγετική θέση, το στρατηγικό όραμα και η ακλόνητη δέσμευση της Τράπεζας Κύπρου