Eκτοξεύθηκαν τα κέρδη της Apple

Με άνοδο 24% στα καθαρά κέρδη ολοκλήρωσε το δ΄ τρίμηνο χρήσης η Apple, χάνοντας ωστόσο τις εκτιμήσεις των αναλυτών δεδομένης της επιβράδυνσης στις πωλήσεις των iPhone και iPad.

Η διαπραγμάτευση της μετοχής του τεχνολογικού κολοσσού ανεστάλη προσωρινά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές του αμερικανικού χρηματιστηρίου. Την Πέμπτη έκλεισε με πτώση 1,2% στα 609,54 δολάρια, απέχοντας περισσότερο από 13% από το υψηλό των 700 δολαρίων την ημέρα που παρουσίασε το iPhone 5.

H διοίκηση της Apple ανακοίνωσε επίσης χαμηλότερες των αναμενόμενων εκτιμήσεις για το επόμενο τρίμηνο -διογκώνοντας πιθανότατα τις ανησυχίες πως το ζήτημα της περιορισμένης προμήθειας των νέων συσκευών iPhone και iPad ίσως να μην έχει διευθετηθεί έως το Δεκέμβριο. Η Apple λάνσαρε το iPhone 5 στις 21 Σεπτεμβρίου και θα παρουσιάσει το νέο iPad mini την επόμενη εβδομάδα.

Για την τρίμηνη περίοδο που έληξε στις 29 Σεπτεμβρίου, η Apple συγκέντρωσε κέρδη ύψους 8,2 δισ. δολαρίων ή 8,67 δολ. ανά μετοχή, έναντι κερδών 6,6 δισ. δολ. ή 7,05 δολ. ανά μετοχή της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Στο ίδιο διάστημα τα έσοδά της ενισχύθηκαν σε ποσοστό 27% στα 36 δισ. δολάρια.

Οι αναλυτές τοποθετούσαν τα καθαρά κέρδη της Apple στα 8,75 δολάρια ανά μετοχή και τα έσοδα στα 35,8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Thomson Reuters.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει πως πούλησε 26,9 εκατ. συσκευές iPhone και 14 εκατομμύρια συσκευές iPad στο τρίμηνο, με τις εκτιμήσεις να διαμορφώνονται στα περίπου 26 εκατ. και 17 εκατ. αντίστοιχα.

Για τους τρεις μήνες έως το Δεκέμβριο, η Apple αναμένει κέρδη της τάξης των 11,75 δολ. ανά μετοχή και έσοδα ύψους 52 δισ. δολαρίων, με τους αναλυτές να τα τοποθετούν στα 15,41 δολ. και 55 δισ. δολάρια αντίστοιχα.

Πηγή:www.capital.gr

Δειτε Επισης

Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας
Βασίλης Ψύρρας: Το εξελισσόμενο νομικό πλαίσιο της Κύπρου και οι ICT Leaders
Ντέμης Ιωάννου: Αποκωδικοποίηση του κυπριακού φορολογικού συστήματος
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)
Δημήτρης Σκουρίδης: Το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο και οι στόχοι της πολιτείας
Ευγένιος Ευγενίου: Ιδανικό μέρος για τεχνολογικές εταιρείες και εταιρείες καινοτομίας η Κύπρος
Χάρης Πίστος: Η ηγετική θέση, το στρατηγικό όραμα και η ακλόνητη δέσμευση της Τράπεζας Κύπρου
Νικόδημος Δαμιανού: Ταχέως αναπτυσσόμενος περιφερειακός τεχνολογικός κόμβος η Κύπρος
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας