Στο νέο τεύχος του IN Business

ΙΝ Βusiness
Τεύχος 143, Ιανουάριος 2018
 

66. Προεδρικές εκλογές 2018 - Ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο;
Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018. Μερικές μέρες απομένουν μέχρι τη μεγάλη αναμέτρηση των Προεδρικών Εκλογών. Ο κυπριακός λαός καλείται να επιλέξει τον αυριανό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον άνθρωπο, ο οποίος μέσα στην επόμενη πενταετία θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις σε σημαντικά προβλήματα και στρεβλώσεις που ταλανίζουν τη χώρα. Πρωταγωνιστές σ’ αυτή τη νέα μεγάλη αναμέτρηση οι Νίκος Αναστασιάδης, Σταύρος Μαλάς, Νικόλας Παπαδόπουλος, Γιώργος Λιλλήκας και Χρίστος Χρίστου. Το IΝ Business προσκάλεσε τους πέντε υποψήφιους σ’ ένα προεκλογικό debate γύρω από θέματα οικονομίας και επιχειρηματικότητας. Δώσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα για την οικονομία και την ανάπτυξη του τόπου μας, καλώντας τους να καταθέσουν τις θέσεις και απόψεις τους. Από τους πέντε μόνο ο Νικόλας Παπαδόπουλος δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του IN Business, επικαλούμενος βεβαρημένο πρόγραμμα, παρά το σημαντικό χρονικό περιθώριο που δόθηκε σε όλους τους υποψήφιους.
 
FEATURES
62. Ένας κύριος χωρίς γραβάτα
Άφησε εποχή ως ο μάγκας υπουργός χωρίς γραβάτα, αλλά η αλήθεια είναι ότι έγραψε ιστορία ως δίκαιος υπουργός και άνθρωπος. Η δικαιοσύνη ήταν και παραμένει το βασικό του μέλημα, διακαής του πόθος παραμένει η ελευθερία της πατρίδας μας. Ο λόγος για τον Νίκο Κόσιη, τον αγωνιστή, τον υπουργό, τον γεωργό, τον επιχειρηματία, αλλά πάνω απ’ όλα… τον άνθρωπο.
 
88. Συνταγή πελατοκεντρικής ανάπτυξης
Οι ανάγκες της εποχής μας, με την πολύ-δημογραφικότητα των πελατών, αναγκάζουν τις επιχειρήσεις να στραφούν σε παραδοσιακές μορφές εξυπηρέτησης. Σε αυτό το πλαίσιο, η Deloitte έχει αναπτύξει μια σειρά από πρακτικά εργαλεία για τη δημιουργία των απαραίτητων συστατικών για ανάπτυξη συμπεριφορών προς την παροχή άριστης εξυπηρέτησης.
 
90. To trend που έφερε €21 εκατ. στην Κύπρο
Σκυλάκια, γατάκια και ζώα συντροφιάς κάθε λογής. Πλάσματα αξιολάτρευτα για τους περισσότερους από εμάς σε μια αγορά, όπου η αγάπη μεγαλώνει με την αξία των πωλήσεων των τροφών κατοικίδιων, που σήμερα στην Κύπρο αγγίζει τα €21 εκατ. μόνο από το κανάλι των υπεραγορών, groceries, καταστημάτων διαρκούς εξυπηρέτησης και discounters, με βάση στοιχεία της RAI Retail Audit.
 
98. What’s a brand name?
Τι κρύβει πίσω του το όνομα μιας εταιρείας ή ενός προϊόντος; Με αυτή την απορία στο μυαλό, ερευνήσαμε και μάθαμε την ιστορία πίσω από την ονομασία γνωστών διεθνών αλλά και κυπριακών brands.
 
100. Το νεοφυές όραμα
Seed capital, angel investors, incubators, accelerators και πάει λέγοντας. Ένας ολόκληρος καινούργιος κόσμος, γεμάτος δυσεξήγητες ορολογίες, που μπαίνει πλέον και στη ζωή των εν δυνάμει νέων επιχειρηματιών. Είναι ο κόσμος των startups - ελληνιστί νεοφυών επιχειρήσεων - που άρχισαν δειλά - δειλά να αναπτύσσονται και από Κύπριους με όραμα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 143
10. Business Gossip
12. Μοnthly Briefing
14. Newsbrief
Υπεραγορές: Η μάχη του 2018
Leading Dynamics: Εκπαίδευση ηγεσίας και δυναμικής
Mary’s Blog: ‘Food for thought’ για επιχειρήσεις και όχι μόνο
Astrobank: Προς απορρόφηση της USB Bank
IN Brand: Johnnie Walker
11. The amazing numbers of: Tsokkos Hotels & Resorts
20. Τράπεζα Κύπρου: Οι παλιές αμαρτίες των προβλέψεων
24. Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα: Αλλαγή φιλοσοφίας
25. Evzonas Furniture: Made in Pafos
26. NETinfoPAY: Το ηλεκτρονικό πορτοφόλι είναι γεγονός
30. SAP CYPRUS: Προβάδισμα εξέλιξης
34. CYTA: Black για τους πλέον απαιτητικούς
38. Δρ. Κωνσταντίνος Βραχίμης: Αυξημένη ζήτηση για νέο δανεισμό
40. Ρόνα Πετρή Κασάπη: Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης
48. Politia FM: 17 χρόνια επιτυχίας
49. How I gοt here: Εύη Παπαδοπούλου - Marketing Director, KEAN Soft Drinks Ltd.
55. Αφιέρωμα: Εργοληπτικές εταιρείες
114. Notworthy & Untold: A queens bagΦίλιππος Μουρουζής - Το ξύλο θέλει τον μάστορά του
Ο Φίλιππος Μουρουζής «παιδεύεται» εδώ και χρόνια με την τέχνη του ξύλου, φτιάχνοντας με τα χέρια του από φωτιστικά μέχρι ρολόγια.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού GOLD
Στο τεύχος Ιανουαρίου του περιοδικού GOLD
Στο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού GOLD
Στο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού GOLD
Στο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού GOLD
Στο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού GOLD
Στο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού GOLD
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού GOLD
Στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού GOLD: The Limassol Issue
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD