powered by cbn INB-DIGITAL-EDITIONS LOGO-PNG-108
Powered ByEurobank - Οικονομία

Τέλος εποχής για Σόιμπλε

Έτοιμος να παραιτηθεί από το αξίωμα του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας παρουσιάζεται ο Γολφγκανκ Σόιμπλε και να γίνει πρόεδρος του κοινοβουλίου της Γερμανίας, τερματίζοντας την οκταετή θητεία του ως επικεφαλής χρηματοοικονομικού επικεφαλής της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η οποία είναι επικεφαλής της Χριστιανοδημοκρατικής Επιτροπής, σχεδιάζει να διορίσει τον Σόιμπλε, στη θέση του προέδρου της Βουλής σε συνάντηση που θα έχουν στις 17 Οκτωβρίου. Η εφημερίδα Bild ανέφερε νωρίτερα την Τετάρτη σχετικά με την προγραμματισμένη κίνηση. Πάντως, εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε σχόλιο.

Εάν ο Σόιμπλε αναλάβει τη νέα θέση, τότε το Υπουργείο Οικονομικών θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγματεύσεων μεταξύ της Μέρκελ και των δυνητικά εταίρων στον νέο κυβερνητικό συνασπισμό, Ελευθέρων Δημοκρατικών και Πράσινων.

Ροή Ειδήσεων

Hellenic Bank Χορηγός Ροής INB
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
;