Οι τάσεις κατανομής περιουσιακών στοιχείων στο 15ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ

Σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο, η επίγνωση των τάσεων κατανομής περιουσιακών στοιχείων αποτελεί μια κρίσιμη δεξιότητα για τους ηγέτες και τους διαχειριστές κεφαλαίων. Η σωστή κατανομή των περιουσιακών στοιχείων, είτε πρόκειται για επιχειρηματικά κεφάλαια είτε για επενδυτικά χαρτοφυλάκια, αποτελεί τη βάση για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία.

Η αγορά εξελίσσεται συνεχώς, επηρεασμένη από οικονομικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς παράγοντες, και η κατανόηση των τάσεων επιτρέπει στους ηγέτες να προσαρμόζονται έγκαιρα και να αποφεύγουν καταστροφικές παγίδες. Οι τάσεις αυτές είναι κάτι παραπάνω από στατιστικά στοιχεία: αποτελούν έναν χάρτη που καθοδηγεί τις επενδυτικές αποφάσεις και καθορίζει τη μελλοντική ανάπτυξη.

Η Αναστασία Αναστασιάδη, FIA, Associate Partner της Aon Wealth Solutions θα συζητήσει ακριβώς ποιες είναι αυτές οι παγκόσμιες τάσεις στην κατανομή των περιουσιακών στοιχείων, εξετάζοντας, ιδιαίτερα, τις επενδυτικές στρατηγικές των μέγα ταμείων και άλλων θεσμικών επενδυτών στο 15ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου 2024, στο Hilton Nicosia.

Η ομιλήτρια θα προβεί σε μια σύγκριση ανάμεσα στο εξωτερικό και την κυπριακή πραγματικότητα για τα συνταξιοδοτικά ταμεία με και χωρίς επενδυτική επιλογή των μελών, αναδεικνύοντας τις αναμενόμενες αποδόσεις και τους συναφείς κινδύνους για τα μέλη που ενσωματώνονται, σε κάθε κατανομή, μακροπρόθεσμα.

Mε 28 χρόνια συνολικής συμβουλευτικής εμπειρίας, η κ.Αναστασιάδη ήρθε στην Aon από την ομάδα δόμησης της BNP Paribas στο Λονδίνο, όπου βοηθούσε τους πελάτες της να αναπτύξουν επενδυτικές στρατηγικές με βάση παράγωγα που περιορίζουν τον κίνδυνο για τα κεφάλαιά τους. Οι κύριες χώρες στις οποίες επικεντρώθηκε ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, η Ιταλία, οι Κάτω Χώρες και η Σουηδία.

Προηγουμένως, ήταν ανώτερη σύμβουλος επενδύσεων στην PSolve Consultants και συμβούλευε συνταξιοδοτικά συστήματα σε όλες τις πτυχές των επενδυτικών τους ρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένου του καθορισμού καινοτόμων στρατηγικών διαχείρισης κινδύνου και της επιλογής εξειδικευμένων διαχειριστών κεφαλαίων, χρησιμοποιώντας συμβάσεις ανταλλαγής επιτοκίων και παράγωγα μετοχών για την αποτελεσματική προστασία των χαρτοφυλακίων των πελατών.

Εργάστηκε επίσης για το Government Actuary's Department του ΗΒ, όπου ασχολήθηκε με την κοινωνική ασφάλιση για κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο (συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου και της Μέσης Ανατολής), καθώς και σε εργασίες σχετικές με τις συντάξεις για τοπικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου. Η ίδια διετέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CySec) από το 2016-2021.

Ειδικεύεται στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε πολλούς από τους πελάτες της Aon- συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης επενδυτικών στρατηγικών και πολιτικών, σχεδιασμού σχεδίων και παροχής βοήθειας στη επενδυτική διακυβέρνηση.

Εξελίξεις και στρατηγικές συμμόρφωσης στην κορυφαία διοργάνωση

Το 15ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ θα εξετάσει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις, τις στρατηγικές συμμόρφωσης, καθώς και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη των συνταξιοδοτικών ταμείων στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Το Φόρουμ θα εστιάσει στις τοπικές και διεθνείς τάσεις στο συνταξιοδοτικό οικοσύστημα. Μέσω λεπτομερών αναλύσεων και παρουσιάσεων από κορυφαίους ομιλητές, το Συνέδριο θα προσφέρει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις σημαντικές προκλήσεις του τομέα και να αποκτήσουν τα εργαλεία που χρειάζονται για να τις αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά.

Δηλώστε συμμετοχή και μάθετε όλα τα νεότερα σχετικά με την κατανομή περιουσιακών στοιχείων, ζητήματα επάρκειας συνταξιοδότησης και ακούστε από κοντά τις απόψεις εμπειρογνωμόνων σχετικά με πιθανές λύσεις, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού παροχών και της επικοινωνίας με τους εργαζομένους. Μάθετε, ακόμη, για τις απαιτήσεις που υιοθετήθηκαν στην ΕΕ, τις οδηγίες της και τα ευρωπαϊκά συνταξιοδοτικά ταμεία αλλά και το σχέδιο που ενεργοποιήθηκε για επίτευξη του Net Zero.

Πώς θα αντιδρούσατε εάν ένα ακραίο γεγονός επηρέαζε τα χαρτοφυλάκια των πελατών σας; Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων θα χρησιμοποιήσει διάφορα πραγματικά σενάρια για να δώσει απαντήσεις στο πλαίσιο άλλης μιας συζήτησης που θα αναμένεται να εμπνεύσει το κοινό κατά τη διάρκεια της πολυαναμενόμενης διοργάνωσης.

Ποιους αφορά

Το Συνέδριο απευθύνεται σε:

  • Μέλη διαχειριστικών επιτροπών Ταμείων Προνοίας και Συντάξεως
  • Διευθυντικό Προσωπικό
  • Συμβούλους Ταμείων
  • Διαχειριστές κεφαλαίων
  • Χρηματοοικονομικούς οργανισμούς
  • Λογιστικά γραφεία
  • Δικηγόρους και νομικούς σύμβουλους
  • Αναλογιστικούς οίκους
  • Αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες
  • Στελέχη ανθρώπινου δυναμικού

Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι δωρεάν.

Πληροφορίες

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

Πληροφορίες συνεδρίου

  • Οργανωτές: AON & IMH
  • Χορηγοί (μέχρι σήμερα): Alpha Bank Cyprus, Eurobank Cyprus, Hellenic Bank
  • Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), περιοδικό GOLD, περιοδικό ΙΝ Βusiness, Reporter

Δειτε Επισης

Carob Awards: Οι χρυσοί νικητές της ενότητας Production
Carob Awards: Οι χρυσοί νικητές της ενότητας Αd
Αλίκη Στυλιανού: Τα Carob Awards βραβεύουν τους καλύτερους από τους καλύτερους
Ηλίας Αντωνιάδης: Στο DNA του κόσμου της διαφήμισης και της επικοινωνίας η συμπεριληπτικότητα
Η λαμπερή εκδήλωση για τον εορτασμό των 25 χρόνων του American Medical Center(video)
Η Τράπεζα Κύπρου στηρίζει το Girls in STEAM Academy για δεύτερη συνεχή χρονιά
Lexus Cycling Dream Team: Με επιτυχία ο «αγώνας αγάπης» για υποστήριξη του ιδρύματος «Ελπίδα»
Ο Bryan Adams υπογράφει κιθάρα για δημοπρασία υπέρ του Hope For Children
Θριάμβευσε στο Central European Rally η Hyundai-Κατέλαβε την πρώτη και την τρίτη θέση
Οι τάσεις κατανομής περιουσιακών στοιχείων στο 15ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ