Δυναμική παρουσία κυπριακών επιχειρήσεων πληροφορικής στην Έκθεση GITEX στο Ντουμπάι

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής (CITEA), μέλος της ΟΕΒ, συμμετείχε στην έκθεση GITEX, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι από τις 14 έως τις 18 Οκτωβρίου 2024.

Το Σύνδεσμο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, κ. Δημήτρης Νησιώτης, και ο Αντιπρόεδρος, κ. Γιώργος Μαλέκκος.

O CITEA έχει αναλάβει τον ρόλο του επίσημου αντιπροσώπου του Dubai World Trade Centre (DWTC) στην Κύπρο, προωθώντας τη συμμετοχή κυπριακών εταιρειών στις εκθέσεις GITEX Global 2024 και Global DevSlam 2024.

Οι κυπριακές επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να επεκτείνουν το δίκτυό τους, σε μια από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εκθέσεις στον κόσμο, με συμμετοχή άνω των 6,000 εκθετών από 180 χώρες.

Σημαντική ήταν η παρουσία κρατικών αξιωματούχων στην προσπάθεια προώθησης της Κύπρου και των Κυπριακών Επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, στην έκθεση παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νικόδημος Δαμιανού, ο Επικεφαλής Επιστήμονας κ. Δημήτρης Σκουρίδης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Μάριος Παναγίδης και ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας κ. Θεόδωρος Λουκαΐδης. Σημαντική ήταν επίσης η συμβολή της Πρέσβειρας της Κύπρου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κυρίας Μερόπης Χριστοφή.

Ο CITEA εκφράζει την ικανοποίησή του για την επιτυχία της έκθεσης, ευχαριστώντας θερμά το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, το Εμπορικό Κέντρο της Κύπρου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Πρέσβειρα της Κύπρου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την πολύτιμη συνεργασία τους.

Παράλληλα, ο Σύνδεσμος προσβλέπει σε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή κυπριακών επιχειρήσεων πληροφορικής σε μελλοντικές εκθέσεις και αποστολές, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας τους σε διεθνείς αγορές.

Δειτε Επισης

Το λογισμικό FRCS της Prognosys Solutions επαναπιστοποιήθηκε με το XBRL
Η IBM παρουσιάζει τα Granite 3.0: Υψηλής απόδοσης μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης για επιχειρήσεις
Δυναμική παρουσία κυπριακών επιχειρήσεων πληροφορικής στην Έκθεση GITEX στο Ντουμπάι
Το cloud ERP ακολουθεί την ανάπτυξη της επιχείρησής σας-To σύστημα της Softone
Καλώδιο οπτικών ινών συνολικού μήκους 521.020 χιλιομέτρων για να συνδέσει Κύπρο, Ελλάδα, Ισραήλ, Γαλλία και Ιταλία
Samsung: Αναπτύσσει την πρώτη DRAM 24Gb GDDR7 για AI Computing επόμενης γενιάς-Tαχύτητα άνω των 40Gbps
Βραβεύσεις Robotex και MRC Cyprus 2024 στην Τράπεζα Κύπρου
Η Infocredit Group κερδίζει τις εντυπώσεις στο GITEX Global 2024-Με απολυτή επιτυχία η πρώτη μέρα
Kyndryl: Εννέα στα δέκα στελέχη εμπιστεύονται την IT υποδομή της εταιρείας τους, αλλά…
Google: Η πρώτη Big Tech που στρέφεται στην πυρηνική ενέργεια για την κάλυψη των αναγκών της