Powered by

Νέες κυρώσεις της Ιαπωνίας στη Ρωσία

Το Τόκιο ανακοίνωσε σήμερα πως υιοθετεί περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, τηρώντας τη δέσμευση που ανέλαβαν τα κράτη μέλη της G7 στη σύνοδό τους στη Χιροσίμα (δυτική Ιαπωνία) στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Η Ιαπωνία θα προχωρήσει στην επιβολή νέων κυρώσεων, πιο συγκεκριμένα στο πάγωμα των πόρων 17 ρώσων πολιτών και 78 ρωσικών οργανισμών και εταιρειών, καθώς και στην απαγόρευση των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών σε 80 ρωσικές οντότητες, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χιροκάζου Ματσούνο.

Οι απαγορεύσεις των εξαγωγών αφορούν προϊόντα προοριζόμενα για εταιρείες που συνδέονται με το στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα, καθώς και τους τομείς των υπηρεσιών στις κατασκευές και στη μηχανική.

Τα μέτρα ανακοινώνονται καθώς άλλα μέλη της G7 –οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Βρετανία– ήδη κλιμάκωσαν τις δικές τους κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας δεκαπέντε μήνες μετά τη στρατιωτική εισβολή της στην Ουκρανία.

Η Ιαπωνία "καταδικάζει" την πρόθεση της Ρωσίας να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία και καλεί αυτές τις δύο χώρες "να σταματήσουν τέτοιες ενέργειες που επιδεινώνουν τις εντάσεις", ανέφερε ακόμη ο κ. Ματσούνο.

Η Μόσχα άρχισε να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές στη λευκορωσική επικράτεια, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το Μινσκ.

Η απειλή της Ρωσίας για τη χρήση πυρηνικών όπλων "δεν μπορεί να γίνει ανεκτή ποτέ", πόσο μάλλον ή ίδια η χρήση τους, επανέλαβε ο ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δειτε Επισης

Ρεκόρ στο εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ-«Πυρετός» εισαγωγών πριν τους δασμούς Τραμπ
Choose Europe for Science: Πρόκληση φον ντερ Λάιεν-Μακρόν στους ξένους επιστήμονες...Κίνητρα 500 εκατ. ευρώ
SocGen: Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας μεγαλύτερο σοκ για την οικονομία από τους δασμούς
Τουρκία: Επιβράδυνση πληθωριστικών πιέσεων-Υποχωρεί η λίρα
Μηδένισε ο πληθωρισμός στην Ελβετία τον Απρίλιο
Χρυσός: Ξεπέρασε τα $3.260 ενόψει της απόφασης της Fed για τα επιτόκια
Τραμπ: Εμπορικές συμφωνίες ίσως και μέσα στην εβδομάδα-Συνεχίζονται οι συνομιλίες με Κίνα, Ινδία και Ιαπωνία
Δεν απομακρύνει πριν από την λήξη της θητείας του τον Πάουελ ο Τραμπ-«Δεν με συμπαθεί, είναι εντελώς σφικτός»
Το επικρατέστερο σενάριο για Fed... Αμετάβλητα για ακόμη ένα μήνα τα επιτόκια
Kαθαρές αγορές χρυσού από τις Κεντρικές Τράπεζες ύψους 17 τόνων μόνο τον Μάρτιο