Οι μάρκες αυτοκινήτων που πρωταγωνίστησαν το α' τρίμηνο

Αλματώδης ήταν η αύξηση των εγγραφών επιβατηγών αυτοκινήτων σαλούν τόσο τον Μάρτιο όσο και το πρώτο τρίμηνο του 2023, με την αγορά αυτοκινήτων να δείχνει σημάδια ανάκαμψης.

Οι εγγραφές επιβατηγών αυτοκινήτων σαλούν αυξήθηκαν τον φετινό Μάρτιο κατά 83% στις 3.484 από 1.904 τον Μάρτιο 2022, ενώ κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2023 κατέγραψαν αύξηση 29,5% και έφτασαν τις 8.264 έναντι 6.382 την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Το προβάδισμα των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων είναι ελαφρύ (51,5%) έναντι των καινούργιων (48,5%).

Συνολική αγορά επιβατηγών σαλούν

Οι συνολικές εγγραφές των ιδιωτικών επιβατηγών αυτοκινήτων σαλούν το πρώτο τρίμηνο του 2023 ανήλθαν στις 7.049.

Την πρωτιά στη συνολική αγορά κατέχει η Toyota, με 1.338 εγγραφές, με τη Mazda και τη Nissan να ακολουθούν με 772 και 628 εγγραφές αντίστοιχα.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η BMW (532), ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Mercedes (442).

Στις υπόλοιπες θέσεις του πίνακα με τις εγγραφές ιδιωτικών επιβατηγών σαλούν βρίσκονται οι μάρκες Kia (352), Volkswagen (338), Hyundai (258), Mini (243) και Suzuki (196).

Καινούργια επιβατηγά αυτοκίνητα σαλούν

Στις 3.438 διαμορφώθηκαν την πρώτη τριμηνία της χρονιάς οι εγγραφές καινούργιων ιδιωτικών αυτοκινήτων σαλούν.

eggrafesNEAJANMARCH

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Toyota, με 460 εγγραφές, στη δεύτερη η Kia, με 326, στην τρίτη η BMW (312), στην τέταρτη η Volkswagen (262) και στην πέμπτη η Hyundai (241).

Έκτη κατατάσσεται η Mini (222), έβδομη η Mercedes (151), ενώ σε απόσταση αναπνοής ακολουθούν οι Skoda (149), Renault (147) και Audi (144).

Μεταχειρισμένα επιβατηγά αυτοκίνητα σαλούν

Συνολικά 3.611 ήταν οι εγγραφές μεταχειρισμένων επιβατηγών σαλούν την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2023.

eggrafesmetaJANMARCH2023

Στην κορυφή ανέβηκε η Toyota, με 878 εγγραφές, ενώ πιο πίσω ακολουθεί η Mazda (735). Τρίτη κατατάσσεται η Nissan, τέταρτη η Mercedes, ενώ η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται με την BMW.

Στη λίστα συγκαταλέγονται επίσης brands, όπως Honda (156), Suzuki (150) και Volkswagen (76) και Land Rover (75).

Δειτε Επισης

Άλλη μια πρώην υπεραγορά Παπαντωνίου έγινε Σκλαβενίτης...Με αμείωτη ένταση το πλάνο πλήρους ενσωμάτωσης
Ο Κύπριος Γιάννης Ιωάννου νέος Group CFO στον όμιλο ΤΙΤΑΝ-«Αυτό δεν είναι απλώς ένα επαγγελματικό ορόσημο»
CBN Young Dragon Awards: Ξεκίνησε το open call για τις υποψηφιότητες-Πού και πώς μπορούν να υποβληθούν
Γιάννης Γεωργούλας: Ουσιαστικά βήματα σε ψηφιακή πολιτική, έρευνα και καινοτομία-Δημιουργικός ο ρόλος του ΔΗΣΥ
Μάριος Ταννούσης: Πολύ σημαντικό και θετικό βήμα ο Εθνικός Μηχανισμός Ελέγχου ΑΞΕ-Το όφελος για την Κύπρο
Στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάκης Κεραυνός…Ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για την φορολογική μεταρρύθμιση
Δυναμική επιστροφή για την αγορά ακινήτων υψηλής αξίας-Πού και ποια η ακριβότερη πώληση
Μια... Anassa γεμάτη αναζωογόνηση και ένα τριήμερο με την όμορφη θέα του Kόλπου της Χρυσοχούς (pics)
Νέο σχέδιο για πρόωρη εξόφληση ενήμερων δανείων από ΚΕΔΙΠΕΣ-Τέλος στην επιδότηση τόκων
Η πρωτοβουλία της Κωτσόβολος με το διπλό όφελος-Στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα