powered by cbn INB-DIGITAL-EDITIONS LOGO-PNG-108
powered byPsaras Construction - Επιχειρήσεις | Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Τρείς αποφάσεις για εγκλωβισμένους αγοραστές

Έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο προτίθεται να κατατεθεί για τις αποφάσεις των Επαρχιακών Δικαστηρίων Λεμεσού και Πάφου με τις οποίες κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές πρόνοιες του νόμου που ψήφισε η Βουλή και εκχωρούσε το δικαίωμα στον διευθυντή του κτηματολογίου να απαλλάσσει από την υποθήκη ακίνητα και να εκδίδει τίτλους ιδιοκτησίας, έστω κι αν το χρέος προς την τράπεζα δεν έχει αποπληρωθεί επειδή ο αγοραστής κατέβαλε το τίμημα στον επιχειρηματία ανάπτυξης γης. 

Παράλληλα, κατά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νομική Υπηρεσία παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Οικονομικών και του Κτηματολογίου, αποφασίστηκε επίσης όπως νοούμενου ότι το Ανώτατο Δικαστήριο θα κληθεί να αποφανθεί για την συνταγματικότητα ή όχι των προνοιών της νομοθεσίας, δεν μπορεί να γίνει σύσταση προς τον διευθυντή του Κτηματολογίου να στασματήσει να εφαρμόζει την υφιστάμενη νομοθεσία και κατ’ επέκταση να εκδίδει τίτλους ιδιοκτησίας σε εγκλωβισμένους αγοραστές. 

Την ίδια ώρα, μέχρι να αποφανθεί το Ανώτατο Δικαστήριο αποφασίστηκε όπως το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εσωτερικών θα μελετήσουν από κοινού τρόπους για τροποποίηση της νομοθεσίας ώστε να δοθεί λύση στο ζήτημα που αφορά χιλιάδες εγκλωβισμένους αγοραστές ακινήτων.

;