Γενιές και γενιές Κυπρίων μεγάλωσαν με το γαλατάκι σοκολάτας. Η εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης, η οποία κατέχει μερίδιο αγοράς 75%, το προσφέρει καθημερινά σε χιλιάδες οικογένειες, μικρούς αλλά και μεγάλους.
Συνεργείο του InBusinessNews επισκέφτηκε το εργοστάσιο που βρίσκεται στη Λεμεσό, εκεί όπου ξεναγήθηκε από τον Γενικό Διευθυντή του εργοστασίου Χαραλαμπίδης Κρίστης Λτδ, Γιάννη Μπίλλη.
Ο κ. Μπίλλης εξήγησε στην κάμερα τα στάδια παρασκευής του μέχρι να φτάσει στα ψυγεία των υπεραγορών. «Η διαδικασία ξεκινά με την παραλαβή νωπού γάλακτος από επιλεγμένες φάρμες με τις οποίες συνεργαζόμαστε αποκλειστικά και ελέγχουμε καθημερινά, ακολουθεί η διαδικασία ανάμιξης η οποία είναι τόσο απλή, όπως όταν μια μητέρα φτιάχνει για το παιδί της γάλα με κακάο, στο σπίτι».
Το γάλα θερμαίνεται στους 45ο C, προστίθεται το κακάο και η ζάχαρη. Το μίγμα παραμένει σε ειδικές δεξαμενές και υπό συνεχή ανάδευση για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια ομογενοποιείται και παστεριώνεται, όπως ακριβώς το φρέσκο γάλα. Δηλαδή, θέρμανση στους 73ο C για 20 δευτερόλεπτα και ψύξη στη συνέχεια στους 2ο C.
Ακολουθεί η συσκευασία σε χαρτοκυτία, τα οποία σχηματοποιούνται λίγο πριν το γέμισμα τους. Το κάθε χαρτοκυτίο γεμίζει με προϊόν, κλείνει και σφραγίζει, εκτυπώνεται η ημερομηνία λήξεως και το lot number (για λόγους ιχνηλασιμότητας το οποίο επιτρέπει να γνωρίζουν όλη την πληροφόρηση για το προϊόν ξεκινώντας από την φάρμα προέλευσης του γάλακτος) και τέλος τοποθετείται το καλαμάκι.
Ακολουθεί η τοποθέτηση σε πλαστικά κιβώτια, η παλετοποίηση και αποθήκευση των προϊόντων σε ψυκτικό χώρο, σε συνθήκες συντήρησης (2-4ο C).
Σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας διενεργούνται φυσικοχημικοί, οργανοληπτικοί και μικροβιολογικοί έλεγχοι, βάσει του HACCP.
Το γαλατάκι διατηρεί την ίδια αναλλοίωτη γεύση από το 1960 λέει στη κάμερα του InBusinessNews η Senior Brand Manager της Χαραλαμπίδης Κρίστης Λτδ, Άντρη Γεωργίου.
«Το γαλατάκι της Χαραλαμπίδης Κρίστης θα συνεχίσει να πρωτοπορεί και να ξεχωρίζει στην κατηγορία του, με καινοτόμες και πρωτοποριακές προτάσεις διατηρώντας πάντα την αξεπέραστη μοναδική του γεύση, ποιότητα και φρεσκάδα όπως μας έχει συνηθίσει παραμένοντας «πάντα μέσα στην ζωή μας».
Αξίζει να αναφερθεί ότι το εργοστάσιο παράγει 7,5 εκατομμύρια γαλατάκια τον χρόνο και κατέχει το 75% της αγοράς, συμπλήρωσε η κ. Γεωργίου.







