Ογκολογικό Κέντρο Τρ. Κύπρου: Ο διάδοχος του Δρ. Δημήτρη Ανδρεόπουλου

Το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου ανακοινώνει την ανάληψη της διεύθυνσης του τμήματος Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας & Πυρηνικής Ιατρικής, από τον Δρ. Δημήτριο Βόμβα, Ακτινοθεραπευτή Ογκολόγο, από την 1η Φεβρουαρίου 2023.

Ο Δρ. Βόμβας υπηρετεί στο Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου από το 2009. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εξειδικεύτηκε στο γνωστικό αντικείμενο της Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Παράλληλα το 2012 ανακηρύχθηκε πανηγυρικά αριστούχος Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στο ακαδημαϊκό του βιογραφικό αριθμεί σημαντικό αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων σε έγκριτα ιατρικά περιοδικά, επιστημονικών ανακοινώσεων σε διεθνή ογκολογικά συνέδρια και πλήθος παρουσιάσεων ως προσκεκλημένος ομιλητής. Έχει ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον και εξειδικεύεται στην αντιμετώπιση κακοηθειών του πνεύμονος, του ουρολογικού συστήματος και ειδικά τον καρκίνο του προστάτη, καθώς και της ανατομικής περιοχής κεφαλής-τραχήλου. Συμμετέχει ενεργά προσφέροντας αμισθί τις υπηρεσίες του σε αριθμό Συμβουλευτικών Επιτροπών του ΟΑΥ και του Υπουργείου Υγείας και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ογκολογικής Εταιρείας Κύπρου.

Σε δηλώσεις του ο νέος Διευθυντής, Δρ. Δημήτριος Βόμβας ανέφερε: «Αναλαμβάνω το τιμόνι της Κλινικής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας & Πυρηνικής Ιατρικής του Ογκολογικού Κέντρου έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης και του βάρους που φέρει αυτή η θέση. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλους τους ασθενείς μας καθώς και τους συναδέλφους και συνεργάτες εντός και εκτός Κέντρου ότι θα πράξω τα μέγιστα καταβάλλοντας με σθένος το σύνολο των σωματικών, πνευματικών και ψυχικών μου δυνάμεων με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη και ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Το πρώτο μου μέλημα συνάδει απόλυτα με αυτό του Οργανισμού που υπηρετώ ταπεινά εδώ και χρόνια, και δεν είναι άλλο από τον ίδιο τον “ασθενή”. Ο σεβασμός προς τον ασθενή και την οικογένεια του, και η χορήγηση θεραπειών με ποιότητα, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα αποτελούν αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες που θα θέσω, στοχεύοντας πάντα στη βέλτιστη και ολιστική προσέγγιση των πασχόντων συνανθρώπων μας».

Ο Δρ. Βόμβας αναλαμβάνει στη θέση του Δρ. Δημήτρη Ανδρεόπουλου, ο οποίος αφυπηρέτησε στις 31 Ιανουαρίου, μετά από 25 χρόνια υπηρεσίας στο Κέντρο. Τα μέλη του Συμβουλίου, της Διοίκησης, αλλά και το προσωπικό αποχαιρετούν τον Δρ. Ανδρεόπουλο, έναν από τους πρώτους ιατρούς που εργοδοτήθηκαν στο Ογκολογικό Κέντρο το 1998 και που πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη της Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας στην Κύπρο και τον ευχαριστούν για την αφοσίωση στην εκτέλεση του έργου του και για την προσφορά του στην επίτευξη του στόχου να γίνει το Ογκολογικό Κέντρο, κέντρο αριστείας.

Δειτε Επισης

Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame