Πρώτος ανάμεσα στις πιο λαμπρές fintech προσωπικότητες του κόσμου

Ένας Κύπριος είναι το αστέρι στο fintech για τη φετινή χρονιά. Μετά από ψηφοφορία του κοινού, ανάμεσα σε 32 υποψήφιους, ένας νεαρός Κύπριος επιχειρηματίας κατάλαβε την πρώτη θέση στα διεθνή βραβεία «Noonies».

Ο Δρ Δημήτριος Ζάμπογλου, CEO του Ομίλου Doto, έλαβε τον τίτλο του «Fintech Contributor» για το 2022 από το αξιόπιστο διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης «Hackernoon». «Η μάχη για την πρωτιά ανάμεσα σε 32 υποψηφίους και 849 ψηφοφόρους ήταν σκληρή. Παρόλα αυτά, κατάφερα να κερδίσω την εμπιστοσύνη του κοινού λαμβάνοντας σχεδόν το 50% των ψήφων», δήλωσε ο Δρ Ζάμπογλου.

«Το να μοιράζομαι τις γνώσεις μου μπορεί εν τέλει να βοηθήσει τους άλλους  και αυτό είναι κάτι το ξεχωριστό»

Μιλώντας για τη σημαντικότητα του βραβείου, ο Δρ Ζάμπογλου ανέφερε πως «είναι μεγάλη τιμή καθώς αποτελεί επικύρωση όλων εκείνων των προσωπικών αγώνων και προσπαθειών για συνεχή εξέλιξη. Το να σε διαβάζουν χιλιάδες γνώστες της τεχνολογίας και να απολαμβάνουν αυτά που γράφω είναι επιβεβαίωση ότι η συνεισφορά μου στον κόσμο του fintech μπορεί να κάνει κάποια διαφορά. Το βραβείο παράλληλα αντικατοπτρίζει την επαγγελματική και ακαδημαϊκή μου πορεία. Το να γράφω τακτικά στο Hackernoon για διάφορες θεματικές, μου δίνει την ικανότητα να προσφέρω πίσω στην κοινωνία. Το να μοιράζομαι τις γνώσεις και  εμπειρίες που έχω αποκομίσει την τελευταία δεκαετία, μπορεί εν τέλει να βοηθήσει τους άλλους και αυτό είναι κάτι το ξεχωριστό».

 

Την ίδια ώρα, τα «Noonies» αποτελούν ένα αυθεντικό θεσμό, καθώς δεν είναι ένα βραβείο που κανείς μπορεί να πληρώσει για να αποκτήσει.

«Δυστυχώς, ο διαδικτυακός κόσμος σφύζει από ευκαιρίες μάρκετινγκ και διαφήμισης, με πολλά μέσα ενημέρωσης να λαμβάνουν υπόψη περισσότερο τα ‘οικονομικά’ τους παρά την ουσία. Αυτό δεν συμβαίνει με το Hackernoon, καθώς οι αναγνώστες καλούνται να προτείνουν υποψηφίους για τα βραβεία», σημείωσε ο Δρ Ζάμπογλου.

Η Κύπρος έχει τη δυνατότητα να θριαμβεύσει

«Τα αγγλικά δεν είναι η μητρική μου γλώσσα, και το fintech δεν είναι το παραδοσιακό ατού της Κύπρου. Γι’ αυτό, το συγκεκριμένο βραβείο συμβολίζει παράλληλα την ικανότητα της χώρας να προοδεύει σε τομείς που συνήθως δεν το κάνει», πρόσθεσε.

Κοιτάζοντας μπροστά, ο Δρ Ζάμπογλου σχεδιάζει να συνεχίσει να συνεισφέρει στο Hackernoon μοιράζοντας τις γνώσεις του. «Αναγνωρίζοντας ότι η συνεισφορά μου έχει θετική επίδραση, με εμπνέει να συνεχίσω να βελτιώνομαι ως άνθρωπος, ως επαγγελματίας του fintech και ως μέλος της κοινότητας του Hackernoon».

Μάλιστα, ο Κύπριος πρωτοπόρος στο fintech, αναμένεται να αξιοποιήσει τις γνώσεις του και στην πράξη. «Θα συνεχίσω να χτίζω έναν από τους πιο επαναστατικούς brokers στις διαδικτυακές συναλλαγές (trading). Η Doto είναι μία καινούργια fintech start-up, που προσφέρει υπηρεσίες επιπέδου μεγάλου οργανισμού στο ευρύ κοινό. Ως CEO του Ομίλου, είναι καθήκον μου να οδηγήσω την εταιρεία προς τον τελικό στόχο: να εξυπηρετεί χιλιάδες ιδιώτες επενδυτές (retail traders) με επαγγελματικά εργαλεία», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ενδιαφέρον του ευρύτερου κοινού για τις χρηματοοικονομικές αγορές μεγαλώνει συνεχώς. Παράλληλα, αυξάνεται εκθετικά ο αριθμός των ατόμων που αποφασίζουν να διαχειριστούν οι ίδιοι την περιουσία τους. «Με το να προσφέρουμε άμεση πρόσβαση στην χρηματοοικονομική “αρένα”, μαζί με την ανάλογη εκπαίδευση για να μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει κέρδη, είναι πρόθεσή μου να διασφαλίσω πως η Doto θα καταστεί η πιο αξιόπιστη και λειτουργική πλατφόρμα του κόσμου».

 

Σκληρός ο ανταγωνισμός στα φετινά «Noonies»

Τα «Noonies» είναι ένα σύνολο βραβείων τα οποία απονέμονται από το διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης Hackernoon, μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς τεχνολογικές κοινότητες στον κόσμο. Η κοινότητα του Hackernoon αποτελείται από πάνω από 35 χιλιάδες αρθρογράφους, ενώ οι μηνιαίοι αναγνώστες αγγίζουν τα 8 εκατομμύρια.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, γιορτάζουν τις κορυφαίες προσωπικότητες του fintech αναγνωρίζοντας τεχνολογικά επιτεύγματα.

Αυτό που κάνει τα Noonies ξεχωριστά είναι ότι τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι τελικοί νικητές επιλέγονται από το κοινό, χιλιάδες δηλαδή χρήστες της τεχνολογίας.

Για να είναι κάποιος υποψήφιος, πρέπει να αναγνωριστεί ως κορυφαίος αρθρογράφος από τους αναγνώστες και, το πιο σημαντικό, να έχει συγκεντρώσει μια βιβλιοθήκη ποιοτικού περιεχομένου που εκτιμάται από την διαδικτυακή κοινότητα. Από πολλές απόψεις, τα βραβεία «Noonies» του Hackernoon γιορτάζουν τα μεγαλύτερα ονόματα στην παγκόσμια βιομηχανία του Fintech.

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος, συνολικά για όλες τις κατηγορίες βραβείων, ψήφισαν 143,156 άτομα ενώ υποψήφιοι ήταν 4,743, με τον ανταγωνισμό στα Noonies να ήταν πραγματικά μεγάλος.

Δειτε Επισης

Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame