ACIFF: O Παν. Αγγελίδης νέος ειδικός σύμβουλος ασφάλειας πληροφοριών

Το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του Association of Cyprus International Financial Firms (ACIFF) παρακολουθώντας τις εξελίξεις διεθνώς στον τομέα της ασφάλειας πληροφοριών ειδικά στο χρηματοοικονομικό τομέα, τις εντεινόμενες απειλές και τη σχετική παράνομη δραστηριότητα, έχει αποφασίσει να διορίσει τον κ. Παντελή Αγγελίδη, CEO της QuadPrime Cyprus Ltd, ως Ειδικό Σύμβουλο Ασφάλειας Πληροφοριών του ACIFF.

Ο κ. Αγγελίδης, μεταξύ άλλων, θα συμβουλεύει τον ACIFF και το ΔΣ του για θέματα ασφάλειας πληροφοριών, θα εμπλέκεται σε διαβουλεύσεις με επόπτες και αρχές και θα ενημερώνει και θα εκπαιδεύει τα μέλη και το ΔΣ του ACIFF για θέματα σχετικά με το αντικείμενο.

Το ΔΣ του ACIFF τονίζει ότι το εποπτικό, νομικό και άλλο βάρος που ενδέχεται να επιφέρει σε μια επιχείρηση οποιοδήποτε ρήγμα στις πρακτικές ασφάλειας πληροφοριών και οποιαδήποτε διαρροή πληροφοριών σε μη εξουσιοδοτημένους τρίτους ενδέχεται να είναι μεγάλο και δυσανάλογο και αναμένει ότι η σημασία που αποδίδεται σε αυτά τα θέματα από τις επιχειρήσεις, τις εποπτικές αρχές αλλά και τους νομοθέτες θα συνεχίσει να αυξάνεται γεωμετρικά.

Ο ACIFF ιδρύθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2009 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Έχει σήμερα πέραν των 80 μελών, η πλειοψηφία των οποίων είναι Κυπριακές Επιχειρήσεις Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (ΚΕΠΕΥ), και είναι το μεγαλύτερο σώμα εκπροσώπησης ΚΕΠΕΥ στην Κύπρο. Στοχεύει μεταξύ άλλων στην εκπροσώπηση των μελών του και των απόψεών τους, στην προώθηση των συμφερόντων τους στην Κύπρο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην προστασία των επενδυτών.

Δειτε Επισης

Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος