Βράβευση καθηγητή Φίλιππου Πατσαλή από ΙδΕΚ

Δελτίο Τύπου  13/10/2022 16:02
Βράβευση καθηγητή Φίλιππου Πατσαλή από ΙδΕΚ

Βράβευση καθηγητή Φίλιππου Πατσαλή από ΙδΕΚ

Δελτίο Τύπου  13/10/2022 16:02

Tο Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) τίμησε τον Καθ. Φίλιππο Πατσαλή, Ιδρυτή και CEO της NIPD Genetics (τώρα Medicover) και Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Παν. Λευκωσίας, για τη συνεισφορά του στην προαγωγή της ποιοτικής επιστημονικής έρευνας και την επιτυχία του στα πλέον ανταγωνιστικά προγράμματα έρευνας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC),  στο πλαίσιο του Πυλώνα «Excellent Science» του Ορίζοντα 2020.

Η απονομή του τιμητικού διπλώματος έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο του φετινού European Researchers’ Night. Ο Καθ. Φίλιππος Πατσαλής εξασφάλισε ανταγωνιστικά προγράμματα έρευνας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC) το 2014, το 2018 και το 2020 που αφορούσαν την ανάπτυξη μη επεμβατικών μεθόδων προγεννητικού ελέγχου. Οι χρηματοδοτήσεις των προγραμμάτων έρευνας, των οποίων η αξία ανέρχεται περίπου στα τρία εκατομμύρια, δαπανήθηκαν για την ανάπτυξη καινοτόμων μη επεμβατικών εξετάσεων προγεννητικού ελέγχου οι οποίες σήμερα προσφέρονται στην Κύπρο, αλλά και σε περισσότερες από 30 χώρες στην Ευρώπη, Ασία και Αφρική.

Σε δηλώσεις του ο καθηγητής Φίλιππος Πατσαλής, εξέφρασε την υπερηφάνεια του για το υψηλό επίπεδο του επιστημονικού έργου που παράγεται από την επιστημονική ομάδα της οποίας ηγείται. Σύμφωνα με τον Φίλιππο Πατσαλή, «Η προσήλωση στην προώθηση της καινοτομίας και η αξιοποίηση τεχνολογιών αιχμής για συνεχή εξέλιξη και βελτίωση των γενετικών εξετάσεων που παρέχει η NIPD Genetics (Medicover) στους ασθενείς, αποτελεί προτεραιότητα και στρατηγικό στόχο».

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (European Research Council – ERC) είναι ο κορυφαίος ευρωπαϊκός χρηματοδοτικός οργανισμός για την ανταγωνιστική υποστήριξη έρευνας αιχμής. Ειδικότερα, ενθαρρύνει την υψηλότερη ποιότητα έρευνα στην Ευρώπη, παρέχοντας μακροχρόνια, ανταγωνιστική χρηματοδότηση, στη βάση αποκλειστικά της επιστημονικής αριστείας, και υποστηρίζοντας επιστήμονες προκειμένου να υλοποιήσουν πρωτοποριακά ερευνητικά έργα, υψηλού ρίσκου και μεγάλης ωφέλειας. Η εξασφάλιση των ιδιαίτερα ανταγωνιστικών χρηματοδοτήσεων του ERC αναγνωρίζεται ως η μεγαλύτερη διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο και αυτό καταδεικνύει την επιστημονική αριστεία όσων την εξασφαλίζουν και παράλληλα τιμούν την χώρα τους.

  • Σχετικά με την NIPD Genetics (Medicover)

Η NIPD Genetics, τώρα Medicover, είναι κορυφαία καινοτόμος εταιρεία βιοτεχνολογίας με έδρα την Κύπρο, που σχεδιάζει, αναπτύσσει και παρέχει ένα ευρύ φάσμα μη επεμβατικών γενετικών εξετάσεων. Η ιδιόκτητη τεχνολογική πλατφόρμα και οι υπηρεσίες βιοτεχνολογίας της καλύπτουν όλους τους τύπους γενετικών παθήσεων σε ολόκληρο το ανθρώπινο γονιδίωμα και μπορούν να εφαρμοστούν σε πολλές περιπτώσεις, από εξετάσεις ρουτίνας DNA μέχρι περίπλοκες μη επεμβατικές εξετάσεις, όπως ο προγεννητικός έλεγχος και η υγρή βιοψία.

Η Εταιρεία προσφέρει προηγμένες υπηρεσίες γενετικών εξετάσεων σε περισσότερες από 30 χώρες στην Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Η NIPD Genetics από το 2022 αποτελεί μέρος της Medicover (www.medicover.com), της κορυφαίας διεθνούς εταιρείας υγειονομικής περίθαλψης και διαγνωστικών υπηρεσιών, η οποία ιδρύθηκε το 1995 και είναι εισηγμένη στο Nasdaq της Στοκχόλμης.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας