Μια γυναίκα–πρότυπο στην προεδρική καρέκλα της Ινδίας

Η ζωή της Droupadi Murmu είναι η αντανάκλαση της νέας Ινδίας. Δεν είναι μόνο ένα σημάδι της ενδυνάμωσης των γυναικών, είναι επίσης οιωνός αναπτυξιακής σκέψης που καθοδηγείται από τη δύναμη των γυναικών. Η ζωή της είναι η έμπνευση για έναν συνεχή αγώνα, 75 χρόνια μετά την ανεξαρτησία της χώρας.

Η Droupadi Murmu, η οποία εξελέγη Πρόεδρος της Ινδίας στις 25 Ιουλίου 2022, αποτελεί παράδειγμα του αγώνα αυτού: διανόηση, ακρίβεια, σχολαστικότητα, λήψη αποφάσεων για την κοινωνία και αποτελεσματικότητα. Το ταξίδι από μια απομακρυσμένη δασική περιοχή στον προεδρικό θώκο ήταν απροσδόκητο.

Οι ιστορίες του αγώνα της ζωής της, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας κατά την προεκλογική περίοδο, έχουν γίνει πλέον πηγή έμπνευσης για το έθνος. Η ίδια η Droupadi Murmu λέει, «Έχω τα πάντα στη ζωή. Ποτέ δεν ζήτησα καμία θέση».  

Το να αποκτήσει στοιχειώδη εκπαίδευση ήταν σαν όνειρο για την Droupadi Murmu, η οποία ξεκίνησε το μακρύ και δύσκολο ταξίδι της ζωής της από ένα μικρό χωριό της Odisha στην ανατολική Ινδία. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, έγινε η πρώτη κοπέλα στο χωριό της που σπούδασε σε κολέγιο, λαμβάνοντας πτυχίο Πολιτικών Επιστημών. Η άνοδός της από δημοτική σύμβουλος σε Πρόεδρο της Ινδίας συμβολίζει πλέον τη μεγάλη κληρονομιά της Ινδίας ως μητέρα της δημοκρατίας.

Η δημοκρατία αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό της νέας Ινδίας. Μια γυναίκα που γεννήθηκε σε μια απομακρυσμένη περιοχή έφτασε στην υψηλότερη συνταγματική θέση της χώρας.

Στην ομιλία της μετά την ορκωμοσία της ως Προέδρου, η Murmu συνόψισε τα επιτεύγματα του έθνους με αυτόν τον τρόπο: «Το να φτάσω στο αξίωμα της Προέδρου δεν είναι το προσωπικό μου επίτευγμα, είναι το επίτευγμα κάθε φτωχού ανθρώπου στην Ινδία. Η εκλογή μου είναι απόδειξη ότι οι φτωχοί μπορούν να ονειρεύονται και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Και είναι μεγάλη ικανοποίηση για μένα που εκείνοι που στερήθηκαν για αιώνες, που ήταν μακριά από τα οφέλη της ανάπτυξης, οι φτωχοί, οι καταπιεσμένοι, οι καταδικασμένοι στην ανέχεια, οι περιθωριοποιημένοι, οι άνθρωποι των φυλών να βλέπουν την αντανάκλασή τους σε μένα. Αυτή η εκλογή μου περιλαμβάνει τις ευλογίες των φτωχών της χώρας, μια ματιά στα όνειρα και τις δυνατότητες εκατομμυρίων Ινδών γυναικών και κοριτσιών. Σε αυτήν την εκλογή μου, περιλαμβάνεται και το θάρρος της σημερινής νεολαίας της χώρας να βαδίσει σε νέα μονοπάτια έξω από παλιά αυλάκια. Σήμερα, νιώθω περήφανη που ηγούμαι μιας τόσο προοδευτικής Ινδίας».

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο παράδειγμα της αποφασιστικότητας του πρωθυπουργού Narendra Modi για ευημερία και αλλαγή από την εκλογή γυναίκας προέδρου από τη φυλετική κοινότητα για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας.

Με συλλογική σκέψη και τη συστηματική προσέγγιση της κυβέρνησης, έχουν γίνει βήματα τα τελευταία χρόνια για την ενδυνάμωση των γυναικών, την ευημερία των φυλών και την αειφόρα οικονομική ανάπτυξη.

Δειτε Επισης

16α IN Business Awards: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή του επιχειρείν
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά