Επαναδιορισμός του Ανδρέα Χαρίτου στο Δημοσιονομικό Συμβούλιο

InBusinessNews  20/07/2022 15:07
Επαναδιορισμός του Ανδρέα Χαρίτου στο Δημοσιονομικό Συμβούλιο

Επαναδιορισμός του Ανδρέα Χαρίτου στο Δημοσιονομικό Συμβούλιο

InBusinessNews  20/07/2022 15:07

Το Δημοσιονομικό Συμβούλιο Κύπρου (ΔΣΚ) με ανακοίνωσή του χαιρέτισε τον επαναδιορισμό του Ανδρέα Χαρίτου ως μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΚ.

«Ο επαναδιορισμός του κ. Χαρίτου εξασφαλίζει τη συνέχιση της πορείας ενίσχυσης και ανάπτυξης του ΔΣΚ, με θεμέλιο την επιστημονικότητα, την αντικειμενικότητα και την απόλυτη αφοσίωση στην περιφρούρηση της μακροοικονομικής και δημοσιονομικής σταθερότητας, βιωσιμότητας και ανάπτυξης», αναφέρει σε δήλωσή του το ΔΣΚ.

«Το αίσθημα ευθύνης, η επιστημονική κατάρτιση και η αυστηρή κρίση που χαρακτηρίζουν τον κ. Χαρίτου», προστίθεται, «αποτελούν σημαντικότατο στοιχείο ενεργητικού για το Συμβούλιο και για τη Δημοκρατία. Θα συνεχίσουμε μαζί εν όψει και των αυξημένων απαιτήσεων που δημιουργούν οι γενικότερες οικονομικές συγκυρίες για τον τόπο και για την κοινωνία.»

Ο κ. Χαρίτου είναι κοσμήτορας της σχολής οικονομικών επιστημών και διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητής χρηματοοικονομικών και λογιστικής και υπεύθυνος του διδακτορικού προγράμματος στη χρηματοοικονομική. Έχει μακρά και εκτενή ακαδημαϊκή εμπειρία και συνεισφορά, τόσο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου όσο και στο εξωτερικό (ΗΠΑ και Καναδά).

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη χρηματοπιστωτική ανάλυση, την εταιρική διακυβέρνηση, διεθνείς κεφαλαιαγορές, τραπεζικά και χρηματοοικονομική διοίκηση, με εκτενές βιογραφικό δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Ο κ. Χαρίτου διετέλεσε, μεταξύ άλλων, μέλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΧΑΚ και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Τράπεζας, ενώ υπηρέτησε ως εμπειρογνώμονας της διερευνητικής επιτροπής για την κυπριακή οικονομία το 2013. Διετέλεσε επιπρόσθετα, μέλος της πειθαρχικής επιτροπής εγκεκριμένων λογιστών Κύπρου.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας