O John Χριστοδούλου τιμήθηκε από το Πριγκιπάτο του Μονακό

Ο κ John Χριστοδούλου, Ιδρυτής του Yianis Christodoulou Foundation (YCF), έχει τιμηθεί με το βραβείο του Πρεσβευτή Καλής Θέλησης από το Πριγκιπάτο του Μονακό, σε μια αποκλειστική τελετή που έλαβε χώρα το Σάββατο, 11 Ιουνίου στο Les Terrasses Midi, Hôtel Hermitage στο Μονακό.

Το γκαλά των βραβείων οργανώθηκε από τη λέσχη Monaco Ambassadors Club (MAC) υπό την αιγίδα του Πρίγκιπα Αλβέρτου Β του Μονακό στην παρουσία του ιδίου και εκλεκτών προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων πρεσβευτών από την Ελλάδα, την Κύπρο, το Μονακό και τη Γαλλία.

Το βραβείο του Πρεσβευτή Καλής Θελήσεως του Πριγκιπάτου του Μονακό αφορά έναν ετήσιο αποκλειστικό θεσμό, μέσω του οποίου τιμώνται επιτυχημένες προσωπικότητες και επιχειρηματίες. Ο κ. John Χριστοδούλου είναι ο πρώτος Κύπριος που τιμάται με αυτόν τον υψηλού κύρους τίτλο.  Η τιμητική αυτή βράβευση αφορά έμμεσα και την Κύπρο αφού ο κ. Χριστοδούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί μέχρι τα 12 πρώτα χρόνια της ζωής του. Η Κύπρος, με την μακραίωνη ιστορία της, την κουλτούρα της και τον πολιτισμό της έχει πια τοποθετηθεί στη λίστα των χωρών από τις οποίες προέρχονται επιτυχημένες προσωπικότητες με διεθνή αναγνώριση.

 

 

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο κ. Christian Moore, Σκηνοθέτης, γιός του γνωστού ηθοποιού Roger Moore, Προέδρου της MAC, εξήρε το φιλανθρωπικό έργο του κ. Χριστοδούλου, καθώς είχε την τιμή να τον συνοδέψει σε διάφορα ταξίδια του και να μοιραστεί μαζί του την χαρά της προσφοράς σε ομάδες παιδιών που το έχουν ανάγκη.

Κατά τη διάρκεια του γκαλά, ο κ. Χριστοδούλου τιμήθηκε επίσης με τον Επιστήθιο Σταυρό της Εκκλησίας της Κύπρου, που αποτελεί μια αναγνώριση της προσφοράς του στα κοινά μέσω του πλούσιου φιλανθρωπικού και κοινωνικού του έργου. Το εν λόγω βραβείο Ανθρωπισμού απονεμήθηκε στον κ. Χριστοδούλου από τον Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο, εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής, Ησαΐα.

 

 Ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για την πρόσκληση στην τελετή αλλά κυρίως γιατί του δόθηκε η ευκαιρία, εκ μέρους της Εκκλησίας της Κύπρου, να απονείμει το εν λόγω τιμητικό βραβείο στον κ. Χριστοδούλου, αναγνωρίζοντας την κοινωνική και φιλανθρωπική του προσφορά.

Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β του Μονακό, με τη σειρά του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον κ. Χριστοδούλου για την εξαίρετη γενναιοδωρία και τη συνέπεια στη δέσμευσή του απέναντι στη στήριξη όλων των παιδιών που το έχουν ανάγκη καθώς και στην αφοσίωσή του στις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει το Πριγκιπάτο του Μονακό όλα αυτά τα χρόνια.

 

Στην ομιλία του ο κ. John Χριστοδούλου κατέθεσε την αμέριστη ευγνωμοσύνη του για τη μεγάλη αυτή τιμή. Τα συναισθήματά του ήταν εμφανή όταν μίλησε για το Μονακό και τη χαρά του που διαμένει μόνιμα σ’ αυτό, μια χώρα με μακρά ιστορία και ασφάλεια. Εξέφρασε επίσης τον απεριόριστο θαυμασμό και τη βαθιά εκτίμησή του στον Πρίγκιπα Αλβέρτο Β του Μονακό, ευχαριστώντας τον για τη διαρκή στήριξη και την αληθινή του φιλία. 

Ο κ. Χριστοδούλου, Ιδρυτής του Yianis Christodoulou Foundation έχει επίσης αναγνωριστεί για το φιλανθρωπικό του έργο παγκοσμίως, και ιδιαίτερα στην πατρίδα του την Κύπρο. Μέσω του Ιδρύματός του, ο κ. Χριστοδούλου προσφέρει στήριξη σε παιδιά που το έχουν ανάγκη. Η επιλογή για επιχορηγημένα έργα δένει απόλυτα με το όραμα του YCF, που είναι η προσφορά στήριξης και βοήθειας σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και κοινότητες που χρειάζονται αναβάθμιση των εκπαιδευτικών και μαθησιακών τους εγκαταστάσεων προς όφελος των παιδιών. Όπως αναφέρει και ο Ιδρυτής του, «η βοήθεια και η ενδυνάμωση των παιδιών αποτελεί προτεραιότητα για το Ίδρυμα Yianis Christodoulou, καθώς το μέλλον βασίζεται σ’ αυτά».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Yianis Christodoulou Foundation, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα στο https://www.yianischristodouloufoundation.com/ αλλά και στις επίσημες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης στα https://www.facebook.com/YCFoundationCy/ και https://www.instagram.com/ycf_cyprus

Δειτε Επισης

Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης