Πρόεδρος Επιτροπής της ESMA ο Δρ. Γ. Θεοχαρίδης

InBusinessNews  24/03/2022 10:01
Πρόεδρος Επιτροπής της ESMA ο Δρ. Γ. Θεοχαρίδης

Πρόεδρος Επιτροπής της ESMA ο Δρ. Γ. Θεοχαρίδης

InBusinessNews  24/03/2022 10:01

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) Δρ. Γιώργος Θεοχαρίδης έχει διοριστεί Πρόεδρος της Επιτροπής για την ανάλυση της Οικονομίας και των Αγορών (Committee of Economic and Markets’ Analysis - CEMA) της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (European Securities and Markets - ESMA). 

Η Επιτροπή για την ανάλυση της Οικονομίας και των Αγορών συμβάλλει στην αποστολή της ESMA, παρακολουθώντας τις εξελίξεις στις χρηματοοικονομικές αγορές, αξιολογώντας τους συστημικούς κινδύνους και παρέχοντας ανάλυση οικονομικού υποβάθρου για τα γενικά καθήκοντα της ESMA. Αυτά περιλαμβάνουν τακτικές αναφορές για τις τάσεις, τους πιθανούς κινδύνους και ευπάθειες στις χρηματοοικονομικές αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης διασυνοριακά και ανά τομέα.

Σε δηλώσεις του, ο Δρ. Θεοχαρίδης ανέφερε: «Θεωρώ τιμή μου τον διορισμό μου σε αυτόν τον ρόλο, ο οποίος αντανακλά τη διαρκή δέσμευση της Κύπρου να συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη των χρηματοπιστωτικών αγορών στην Ευρώπη, ενθαρρύνοντας την καινοτομία και διασφαλίζοντας την προστασία των επενδυτών».

Συνεπεία του διορισμού του, ο Δρ. Γιώργος Θεοχαρίδης θα προεδρεύει της εν λόγω Επιτροπής μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας