Μεγάλη τιμητική διάκριση στον Κύπριο Διευθυντή της Εταιρείας Sodex

Μια σημαντική τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στον συμπατριώτη μας Αντώνη Ελευθερίου, ο οποίος είναι Συμβασιούχους Διευθυντής της Εταιρείας Sodexo, που εξυπηρετεί με τροφοδοσία την περιοχή των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αντώνης Ελευθερίου τιμήθηκε ως Μέλος του Εξαίρετου Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για το 2022 για τις υπηρεσίες του στις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Ο Ελευθερίου γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1971. Ο πατέρας του κατάγεται από τον Άγιο Σέργιο Αμμοχώστου και η μητέρα του από την Ακανθού.

Ο πατέρας του μετέβη στο Ηνωμένο Βασίλειο ως φοιτητής το 1954 και άνοιξε ένα καφέ στο Kentish Town. Εκεί παντρεύτηκε τη μητέρα του Αντώνη και έζησαν στο Λονδίνο μέχρι το 1973 όταν αποφάσισαν να επιστρέψουν μόνιμα στην Κύπρο. Η ολοκλήρωση της οικοδομής του σπιτιού τους στην Αμμόχωστο συνέπεσε με την τουρκική εισβολή του 1974. Έτσι, η οικογένεια βρέθηκε ξανά στο ΗΒ ως πρόσφυγες. Μετακόμισαν στο Bromley, όπου ο πατέρας του Αντώνη λειτούργησε φαγάδικο (fish and chips) μέχρι το 1983.

Ο Αντώνης φοίτησε για ένα χρόνο σε γυμνάσιο του Bromley, αλλά αποφοίτησε από την Αμερικανική Ακαδημία της Λάρνακας. Από το 2003 εργάζεται στην εταιρία Sodexo, η οποία παρέχει υπηρεσίες τροφοδοσίας στις Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο.

Ο κ. Ελευθερίου έχει υπό την ευθύνη του την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης προμηθειών και εγκαταστάσεων μαζί με μια ομάδα 800 εργαζομένων στην Sodexo, υποστηρίζοντας της Βρετανικές Δυνάμεις στις Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο  εκ μέρους του Οργανισμού Αμυντικών Υποδομών (DIO).

Σε δηλώσεις του, σχετικά με την τιμητική διάκριση ο κ. Ελευθερίου ανέφερε: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα αυτή η διάκριση που κατ’ ακρίβεια ανήκει στην ομάδα των συναδέλφων για την αφοσίωση, την αποφασιστικότητα και τη σκληρή τους δουλειά».

Η Sodexo παρέχει μεγάλη γκάμα υπηρεσιών τροφοδοσίας, καθαρισμού, διαχείρισης αποβλήτων και διαχείρισης εγκαταστάσεων σε έξι στρατιωτικές βάσεις στην Κύπρο, όπου ζουν και εργάζονται μέλη του βρετανικού στρατού μαζί με τις οικογένειες τους.

Εδώ και αρκετά χρόνια, ο Ελευθερίου με την ομάδα του παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίες και στήριξη σε στρατιωτικές επιχειρήσεις όπως η Operation Shader κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και ανθρωπιστική βοήθεια, τροφή, νερό και στέγη στους πρόσφυγες που κατέφτασαν στις ακτές του Ακρωτηρίου. 

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο κ. Ελευθερίου διακρίθηκε για την ενσυναίσθηση με την οποία ηγήθηκε της ομάδας του, διατηρώντας την ιδανική ισορροπία στην απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών, προστατεύοντας παράλληλα την υγεία και την ευημερία της ομάδας του, των εξωτερικών συνεργατών και των πελατών του.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Sodexo UK & Ireland δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τον Τόνυ. Είναι ένας εξαίρετος ηγέτης ο οποίος έχει εργαστεί ακούραστα εδώ και χρόνια συνδυάζοντας την αριστεία και την ενσυναίσθηση κάτω από δύσκολες και απρόσμενες καταστάσεις. Η βράβευση αποτελεί επισφράγιση της εκτίμησης που έχει κερδίσει για την εξαίρετη του αφοσίωση και σκληρή δουλειά».

Οι ετήσιες διακρίσεις απονέμονται κάθε αρχή του χρόνου από την εποχή της βασιλείας της Βασίλισσας Βικτώριας τον 19ο αιώνα ως αναγνώριση της διαχρονικής προσφοράς διάσημων και άσημων ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Τα τιμώμενα πρόσωπα μας έχουν εμπνεύσει, μας έχουν ψυχαγωγήσει, και έχουν προσφέρει πολλά στην κοινωνία, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson.

Δειτε Επισης

Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου
PASCAL International Education: Oλιστική ανάπτυξη των παιδιών και συνεχής ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής