Ο Γιώργος Αθηνής και η Ροτάνια Αθηνή μιλούν για τον Παντελή Αθηνή

Είναι επιχειρηματίες, ηγετικά στελέχη και σημαντικές προσωπικότητες, που κληροδότησαν γενναιόδωρα το επιχειρηματικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Στο επετειακό τεύχος για τα 15 χρόνια του περιοδικού IN Business, δικοί τους άνθρωποι, από το οικογενειακό, επαγγελματικό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, θυμούνται και γράφουν γι' αυτούς σε μια ελάχιστη προσπάθεια απότισης του οφειλόμενου φόρου τιμής.   

O Γιώργος Αθηνής, CEO και η Ροτάνια Αθηνή, deputy CEO,  Kronos Corporate Group, θυμούνται και γράφουν για τον Παντελή Αθηνή (1956-2018, επιχειρηματίας): 

Με τα μανίκια σηκωμένα

  • Δεν πίστευε σε τίτλους, βιογραφικά και ασκήσεις επί χάρτου. Του άρεσε να είναι πάντα στην πρώτη γραμμή με τα μανίκια σηκωμένα

Να ακούτε πάντα τη συνείδησή σας. Αν αυτή σας το επιτρέπει, τότε να προχωράτε». Αυτή ήταν η συμβουλή που πάντα έδινε σε όλους μας ο Παντελής Αθηνής. Μέσα από την υποδειγματική του πορεία στον επιχειρηματικό τομέα, η ανθρωπιά και το ήθος του υπήρξαν πηγή έμπνευσης. Πίστευε πως πρέπει πρώτα να είσαι άνθρωπος και μετά οτιδήποτε άλλο.

Ένας επιχειρηματίας οραματιστής και αυτοδημιούργητος, ο οποίος από το μηδέν δημιούργησε το Πρακτορείο Τύπου Κρόνος και στη συνέχεια την Kronos Corporate Group, με εταιρείες και brands που κατέχουν ηγετικές θέσεις στην αγορά. Άφησε τη σφραγίδα του στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι, αλλά ποτέ δεν ξέχασε από πού ξεκίνησε.

Τον χαρακτήριζε η ταπεινότητα και η αγάπη για τις ρίζες του, το χωριό που μεγάλωσε, το Κοιλάνι Λεμεσού. Ποτέ δεν ξεχώριζε ανθρώπους ανάλογα με το κοινωνικό τους στάτους ή την οικονομική τους δύναμη. Λάτρευε να περνά χρόνο με τους συγχωριανούς του ή το προσωπικό των επιχειρήσεών του, με το οποίο είχε αναπτύξει δυνατές και μακροχρόνιες φιλίες, κρατώντας πάντα στενή επαφή με ανοικτή την πόρτα για οτιδήποτε. Ήταν η επιτομή του να ηγείσαι διά του παραδείγματος.

Δεν πίστευε σε τίτλους, βιογραφικά και ασκήσεις επί χάρτου. Του άρεσε να είναι πάντα στην πρώτη γραμμή με τα μανίκια σηκωμένα. Μάλιστα, πολλές φορές τον έβλεπες στις τρεις τα ξημερώματα στη γραμμή παραγωγής του πρακτορείου. Όχι για να επιθεωρήσει διά της παρατήρησης, αλλά για να βρεθεί στη θέση τους και να βοηθήσει τα άτομα της πρώτης γραμμής, που ετοίμαζαν τα πακέτα με τις πρωινές εφημερίδες.

Έδινε μεγάλη σημασία στην πράξη και όχι στα λόγια και τη θεωρία.  Ο Παντελής Αθηνής, είχε αντιληφθεί τον κύκλο ζωής μιας οικογενειακής επιχείρησης. Τα τέσσερα Δ: Δημιουργία, Διαχείριση, Διαδοχή, Διαιώνιση. Γι’ αυτό και φρόντισε να μεταλαμπαδεύσει της αξίες με τις οποίες πορεύθηκε και στη νέα γενιά, αφήνοντας πίσω του μια σημαντική παρακαταθήκη.

Δειτε Επισης

Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame