Andrey Fadeev: Επιχειρηματίας από τα 17 και η Nexters στον Nasdaq

Μια γνωριμία μεταξύ του Andrey Fadeev και του μετέπειτα συνέταιρού του Boris Gertsovskiy, πίσω στο 2010, ήταν αρκετή για να μπει ο θεμέλιος λίθος της κυπριακής εταιρείας ανάπτυξης ηλεκτρονικών παιχνιδιών Nexters.

Η κυκλοφορία των πρώτων παιχνιδιών άρχισε το 2013 και το 2016, μαζί με το άνοιγμα των γραφείων της στην Κύπρο, θα λανσάριζε το παιχνίδι -blockbuster, Hero Wars. Είχαν προηγηθεί τα επίσης δημοφιλή Throne Rush και Island Experiment, που θα αποκτούσαν πολλά εκατομμύρια παίκτες ανά τον κόσμο.

Πρόκειται για ένα brand με διεθνή παρουσία, που κατατάσσεται στις πέντε πρώτες mobile gaming εταιρείες στην Ευρώπη. Λίγο ή πολύ όλα ξεκίνησαν από μια παιδική συνήθεια.

«Ξεκίνησα να παίζω βιντεοπαιχνίδια όταν ήμουν ακόμη παιδί και έγινα επιχειρηματίας στα 17 μου, καθώς από νωρίς σκεφτόμουν να δημιουργήσω το δικό μου παιχνίδι, αλλά όχι αποκλειστικά για μένα», αναφέρει στο IN Business o Andrey Fadeev. 

«Στην αρχή χρειάστηκε να δραστηριοποιηθώ επιχειρηματικά στο πεδίο των online καταστημάτων. Αυτό μέχρι τη γιγάντωση των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και τη δοκιμή, στην οποία προχώρησα με την ομάδα μου, ενός απλού βιντεοπαιχνιδιού, που θα έφερνε την πρώτη επιτυχία.

Διάλεξα την Κύπρο για έδρα μου, καθώς είναι ένα υπέροχο μέρος και μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μια εταιρεία με διεθνή δραστηριότητα. Προσφέρει ελκυστικές επιχειρηματικές συνθήκες και μάλιστα τα τελευταία χρόνια έγινε η έδρα για ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων και εταιρειών που αναπτύσσουν ηλεκτρονικά παιχνίδια, καθώς και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής για την παγκόσμια αγορά.

Η μια επιτυχία, λοιπόν, έφερε την άλλη και όλες μαζί έστειλαν τη Nexters και την ομάδα της στον αμερικανικό Nasdaq, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, πέραν της σημαντικής ρευστότητας.

Το να είναι μια εταιρεία εισηγμένη στον Nasdaq της δίνει νέες δυνατότητες. Παράλληλα, με το να αναπτυσσόμαστε συνεχώς ως σχεδιαστές παιχνιδιών για gamers σε όλο τον κόσμο, στοχεύουμε να εδραιωθούμε στη βιομηχανίατου τομέα. Ήδη, με το πρόγραμμα Nexters Boost δίνουμε την ευκαιρία σε ανεξάρτητους σχεδιαστές να επωφεληθούν, τόσο από την τεχνογνωσία μας όσο και επενδυτικά».

Δειτε Επισης

Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο