Ο Αντώνης Γλυκής μιλά για τον Ανδρέα Νεοκλέους

Είναι επιχειρηματίες, ηγετικά στελέχη και σημαντικές προσωπικότητες, που κληροδότησαν γενναιόδωρα το επιχειρηματικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Στο επετειακό τεύχος για τα 15 χρόνια του περιοδικού IN Business, δικοί τους άνθρωποι, από το οικογενειακό, επαγγελματικό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, θυμούνται και γράφουν γι' αυτούς σε μια ελάχιστη προσπάθεια απότισης του οφειλόμενου φόρου τιμής.   

Ο Αντώνης Γλυκής, δικηγόρος, συνεταίρος, Ηλίας Νεοκλέους & Σία ΔΕΠΕ, θυμάται και γράφει για τον Ανδρέας Νεοκλέους (1939-2021, δικηγόρος, πολιτικός):

Πρώτα η Κύπρος και μετά το γραφείο

  • Μελετούσε συνεχώς, επί παντός ζητήματος, νομικού ή μη, και ιδιαίτερα, αυτών που θα βοηθούσαν την πατρίδα μας να γίνει και να παραμείνει ένα σοβαρό κέντρο διεθνών επιχειρήσεων και υπηρεσιών

Σκληρή δουλειά, τιμιότητα, πάθος για πρόοδο και κοινή λογική. Οι τέσσερις πυλώνες που συμπυκνώνουν τη φιλοσοφία και την κουλτούρα ενός πετυχημένου οργανισμού, με έναν ηγέτη που διαθέτει όραμα. Αυτός ήταν ο Ανδρέας Νεοκλέους. Ηγέτης. Ένας άνθρωπος που δεν σταματούσε ποτέ να μαθαίνει και να βελτιώνεται. Μελετούσε συνεχώς, επί παντός ζητήματος, νομικού ή μη, και ιδιαίτερα, αυτών που θα βοηθούσαν την πατρίδα μας να γίνει και να παραμείνει ένα σοβαρό κέντρο διεθνών επιχειρήσεων και υπηρεσιών. «Πρώτα η Κύπρος και μετά το γραφείο», έλεγε. Όραμά του η δημιουργία ενός οργανισμού, που η συνεισφορά του στην επιστήμη και την πατρίδα να μην είναι διόλου ευκαταφρόνητη.

Ήξερε να εστιάζει σε προτεραιότητες. Επέλεγε μεθοδικά και με επιστημονικό τρόπο τους συνεργάτες του. Τους ανέθετε με μέθοδο εργασίες και καθήκοντα. Πίστευε σ’ αυτούς, τους καθοδηγούσε, αλλά την ίδια στιγμή προσδοκούσε στη βελτίωσή τους και προς τον σκοπό αυτό τους χορηγούσε καθημερινώς υλικό για μελέτη. Τους αξιολογούσε συνεχώς, επικοινωνούσε μαζί τους με έναν ιδιαίτερο τρόπο, γνωρίζοντας ανά πάσα στιγμή την πραγματική εικόνα της εργασίας που ευρισκόταν σε εξέλιξη. Άκουγε τους συνεργάτες του, αλλά την ίδια στιγμή, με την εμπειρία και την πειθώ του, δημιουργούσε τις συνθήκες για ένα άκρως πετυχημένο αποτέλεσμα.

Ενέπνεε τους συνεργάτες του και γενικά τον κόσμο που συναλλασσόταν μαζί του. Με την πολυετή πείρα του και τη συνεχή ανάπτυξη των δικών του ηγετικών ικανοτήτων, διαμόρφωσε και εμφύσησε στο γραφείο και στους συνεργάτες του μια κουλτούρα αριστείας, εξαιρετικών επιδόσεων και αποτελεσμάτων. Μ’ αυτό τον τρόπο, με την επιμονή, το πείσμα και το πάθος του και ιδιαίτερα το μεγαλείο της ψυχής του, κατάφερε το γραφείο μας να μπει στη λίστα των 100 καλυτέρων δικηγορικών στην Ευρώπη, που για κάποιους φαντάζει άπιαστο όνειρο.

Για τον Ανδρέα Νεοκλέους ήταν ένας μεγάλος στόχος, που τον πέτυχε με σκληρή δουλειά, αποφασιστικότητα και πίστη στις δυνάμεις του οργανισμού του οποίου ηγείτο.

Δειτε Επισης

Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου