Ο Παντελής Λεπτός μιλά για τον Μιχαλάκη Λεπτό

Είναι επιχειρηματίες, ηγετικά στελέχη και σημαντικές προσωπικότητες, που κληροδότησαν γενναιόδωρα το επιχειρηματικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Στο επετειακό τεύχος για τα 15 χρόνια του περιοδικού IN Business, δικοί τους άνθρωποι, από το οικογενειακό, επαγγελματικό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, θυμούνται και γράφουν γι' αυτούς σε μια ελάχιστη προσπάθεια απότισης του οφειλόμενου φόρου τιμής.   

Ο Παντελής Λεπτός, συμπρόεδρος του ομίλου Εταιρειών Leptos, θυμάται και γράφει για τον Μιχαλάκη Λεπτό (1937-2021, επιχειρηματίας):  

Ο θιασώτης της αλλαγής

  • Ως μέλος της οικογένειάς του έζησα από πολύ κοντά τις πιο σημαντικές επιχειρηματικές του αποφάσεις και πώς μετουσίωνε σε αποτέλεσμα τις ιδέες του

Όραμα, στρατηγική, δυναμισμός και εξωστρέφεια. Αυτές οι τέσσερις έννοιες αποτυπώνουν τη σκέψη και τη δράση του ιδρυτή του Ομίλου Λεπτός, Μιχαλάκη Λεπτού. Ένας αληθινός οραματιστής, που μετά την καταστροφή του 1974 και την κατάληψη της Κερύνειας, έβαλε τα θεμέλια και έχτισε έναν πολυδιάστατο όμιλο, που πρωταγωνιστεί εδώ και δεκαετίες στους τομείς τουρισμού, ανάπτυξης γης, κατασκευών, ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και υγείας.

Ως μέλος της οικογένειάς του έζησα από πολύ κοντά τις πιο σημαντικές επιχειρηματικές του αποφάσεις και πώς μετουσίωνε σε αποτέλεσμα τις ιδέες του. Ο Μιχαλάκης Λεπτός δεν άφηνε τίποτα στην τύχη. Τα βήματά του ήταν μεθοδικά και πάντα υπηρετώντας μια καλά σχεδιασμένη στρατηγική. Θυμάμαι πάντα τον τρόπο που αντιμετώπιζε τις προκλήσεις. Εκεί που άλλοι δίσταζαν και έβλεπαν μόνο απειλές, ο ίδιος εντόπιζε σημαντικές ευκαιρίες και έκανε άλματα μπροστά.

Οι συνεργάτες του τον ξεχώριζαν για τον δυναμισμό και την αποφασιστικότητά του. Ως πραγματικός ηγέτης ενέπνεε εμπιστοσύνη και σιγουριά. Ένιωθες ότι είχε την ικανότητα, το σθένος και τη θέληση να ξεπερνά ακόμα και τα πιο δύσκολα εμπόδια. Πάντα στις συζητήσεις μάς έλεγε ένα πράγμα. Να μην επαναπαυόμαστε στα όσα πετύχαμε. Να μην εφησυχάζουμε αλλά να προετοιμάζουμε το επόμενο μας βήμα. Δεν συμβιβαζόταν ποτέ με την ακινησία.

Ένθερμος θιασώτης της αλλαγής, πρώτος, κοίταξε μακριά. Αναγνώρισε προοπτικές σε άλλες αγορές. Μετέφερε σε όλους μας το πάθος για εξωστρέφεια και μετέτρεψε τον Όμιλο Λεπτός σε πρεσβευτή ποιότητας της εικόνας της Κύπρου στο εξωτερικό και σε πάνω από 75 χώρες. Η επιχειρηματική και ανθρώπινη κληρονομιά του Μιχαλάκη Λεπτού είναι μεγάλη. Όσο μεγάλη είναι και η δική μας ευθύνη να συνεχίσουμε το έργο του. Την ανάπτυξη του ομίλου πάνω στα χνάρια του ιδρυτή του. Πάντα πιστοί στο όραμα και τις αξίες του.

Δειτε Επισης

Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου