Αντώνης Αβούρη: Πρωτοποριακές γεύσεις που κατακτούν την κορυφή

Η ιδιότητα του ως Chef της Εθνικής Ομάδας Νέων Μαγειρικής Κύπρου και οι συμμετοχές του σε διεθνείς διαγωνισμούς τον εμπότισε με πειθαρχία και οργάνωση, ενώ τον δίδαξαν νέες τεχνικές, γεύσεις, ορολογίες που τον οδήγησαν στην καλλιέργεια της δικής του στάσης έναντι της τέχνης της μαγειρικής, στάση που τον κάνει να ξεχωρίζει.

Ο λόγος για τον Αντώνη Αβούρη ο οποίος με την συμμετοχή του στην Εθνική Ομάδα Νέων Μαγειρικής λειτουργεί καλύτερα σε στιγμές πίεσης, ενώ στόχος του είναι να δουλέψει δίπλα από κορυφαία ονόματα Chef και να χαράξει την δική του πορεία στον κόσμο της γαστρονομίας.

Ποια είναι τα καθήκοντα σου ως Αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Νέων Μαγειρικής Κύπρου; Πως διαχειρίζεσαι τα καθήκοντα αυτά παράλληλα με τα επαγγελματικά σου καθήκοντα;
Σίγουρα τα καθήκοντα μου ως Αρχηγός της Εθνικής ομάδας Νέων Μαγειρικής είναι αρκετά απαιτητικά. Μερικά από αυτά και τα πιο κύρια, σίγουρα, είναι να οργανώνω τα μέλη της ομάδας, να μοιράζομαι γνώσεις, τεχνικές και ιδέες μαζί τους και εκείνοι μαζί μου για να μπορούμε όλοι σαν ομάδα να εξελισσόμαστε συνεχώς μαγειρικά και επαγγελματικά. Ένα άλλο σημαντικό καθήκον είναι να διατηρώ στην κουζίνα την πειθαρχία, οργάνωση και καθαριότητα. Επίσης, να δημιουργώ μαζί με την ομάδα συνεχώς πρωτοποριακές συνταγές, γεύσεις, τεχνικές, όπως αρμόζει σε αυτό το υψηλό γαστρονομικό επίπεδο όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες Μαγειρικής.

Σίγουρα η πίεση είναι αρκετή με τα καθήκοντα και στην Εθνική ομάδα αλλά και στην εργασία μου, όμως με τη σωστή διαχείριση του χρόνου μου, μεριμνώ πάντα να είμαι σωστός επαγγελματίας και στη δουλειά και στην Εθνική ομάδα.

Ποιες οι συμμετοχές σας σε διεθνείς οργανώσεις και διαγωνισμούς και πως συνέβαλαν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων σας;
Όταν πήρα τις πρώτες γεύσεις της πίεσης και της αδρεναλίνης την ώρα που διαγωνίζεσαι, είχα γοητευτεί και από την ηλικία των 16 άρχισα να συμμετέχω σε διαγωνισμούς εντός Κύπρου και στη συνέχεια και σε Ευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους. Οι πιο πρόσφατοι διαγωνισμοί ήταν το Concours Olivier Roellinger, Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός που πήρα την πρωτιά και στη συνέχεια οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 στη Γερμανία με την Εθνική Ομάδα Νέων Μαγειρικής όπου έχουμε κερδίσει 1 αργυρό και 1 μπρούτζινο μετάλλιο. Όλα αυτά με έκαναν συνεχώς να θέλω να μαθαίνω νέες τεχνικές, γεύσεις, ορολογίες, να διαβάζω διευρύνοντας τους ορίζοντες μου και μέσω της σκληρής δουλειάς αυτών των χρόνων κατέληξα στη δική μου φιλοσοφία και μότο τα οποία με κάνουν να ξεχωρίζω.

Τι θα ξεχωρίζατε κατά την μέχρι τώρα θητεία σας ως Αρχηγός;
Σίγουρα είναι η αρχή για να πω κάτι αρκετά στοιχειώδες, αλλά κάτι σημαντικό που μου δίνει μεγάλο κίνητρο είναι η εμπιστοσύνη που μου δείχνουν, ο Team Manager της ομάδας αλλά και τα υπόλοιπα διοικητικά μέλη του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου, να εκτελώ αυτά τα καθήκοντα στοχεύοντας την κορυφή.

Πως συμβάλλει η συμμετοχή σας στην Εθνική Ομάδα Νέων Μαγειρικής στην ανάπτυξη και επαγγελματική σας ανέλιξη;
Γενικά η συμμετοχή μου στην Εθνική Ομάδα Νέων Μαγειρικής με βοήθησε αρκετά στο να πειθαρχήσω περισσότερο, να μάθω νέες τεχνικές, να βλέπω περισσότερες λεπτομέρειες, να λειτουργώ καλύτερα σε στιγμές πίεσης και άλλα πολλά, τα οποία εννοείται τα συνδυάζω και στους χώρους εργασίας που βρίσκομαι και με βοηθούν στην μελλοντική μου ανέλιξη.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί επαγγελματικοί σας στόχοι;
Κάποιοι από τους μελλοντικούς επαγγελματικούς μου στόχους είναι να πορευτώ στο Εξωτερικό με σκοπό να δουλέψω δίπλα από καταξιωμένους Chefs ανά το παγκόσμιο και σε εστιατόρια με Michelin αστέρια χτίζοντας και εγώ το δικό μου όνομα στο χώρο της Γαστρονομίας.

Βραβεία και διακρίσεις
10th International Culinary Competition of Southern Europe Thessaloniki Greece

2019 -Silver medal - Bronze Medal Categories: Best Team of the year- Young Student Chef of the year.

Olivier Roellinger Contest(for the preservation of Marine resources)
2019 - Winner 1st price Southern Europe-Olivier Roellinger Contest 2019.

1st Pancyprian Competition Euro Toques 
2018 - Bronze Medal Category: Black box.

10th International Culinary Competition of Southern Europe Thessaloniki Greece
2017 - 2 Silver Medals Categories: Pork , Two to Tango .

Gastronomia Horeca 
2015 - Silver Medal Category: Two to Tango.

Δειτε Επισης

Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame