Ο Ισραηλινός billionaire με Κύπρια μητέρα που… αγοράζει την Μύκονο

Είναι Πέμπτη βράδυ, δύο ημέρες πριν από το lockdown, όταν μια παρέα φτάνει στην είσοδο του «Lio» στη Χώρα της Μυκόνου και μετά τις απαραίτητες συνεννοήσεις μπαίνει μέσα, ενώ ένας άνδρας κρατά στην αγκαλιά του ένα μικρό κοριτσάκι.

Το πρόβλημα είναι ότι στο εστιατόριο του ομίλου Pasha δεν επιτρέπεται η είσοδος σε παιδάκια, κάτι που εξηγεί μια υπεύθυνη στον άνδρα με το κοριτσάκι, ο οποίος χαμογελάει και ρωτάει αν πρέπει να τηλεφωνήσει προσωπικά στον CEO του διάσημου κλαμπ για να λήξει το θέμα. Τελικά δεν χρειάζεται να το κάνει, αφού όταν πέφτει το φως πάνω του, αναγνωρίζουν αμέσως τον Τέντι Σάγκι, τον Ισραηλινό δισεκατομμυριούχο που έχει σχεδόν πολιτογραφηθεί Μυκονιάτης.

Μαζί του έχει την κόρη του, η οποία θα δει για κάποια ώρα το σόου και θα αποκοιμηθεί στην αγκαλιά του μπαμπά της, που έχει βάλει μπροστά ένα project για την κατασκευή τεσσάρων εντυπωσιακών κατοικιών στην Ψαρού. Την περιοχή που λάτρεψε τόσο, ώστε το 2015 να αγοράσει την πρώτη του κατοικία «χτυπώντας» τη βίλα της οικογένειας Γκαβέλο δίνοντας 3 εκατ. ευρώ για να την αποκτήσει.

Τώρα χτίζει σε οικόπεδα τα οποία αγόρασε άλλες τέσσερις εντυπωσιακές κατοικίες που θα ξεκινάνε από ψηλά, στην αρχή σχεδόν του φιδίσιου μονοπατιού που οδηγεί στο «Nammos» και θα κατηφορίζουν σταδιακά.

Πρόκειται για ένα project κόστους 15 εκατ. ευρώ που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια και να παραδοθεί στον Ισραηλινό μεγιστάνα που «άλωσε» την Ψαρού αγοράζοντας οικόπεδα-φιλέτα. Πριν από τρία χρόνια το όνομά του έπαιξε για την αγορά του «Nammos», αλλά η προσφορά των 40 εκατ. ευρώ που φέρεται ότι έκανε στον Γιάννη Παπαλέκα, ιδιοκτήτη τότε των ακινήτων, δεν καρποφόρησε, κάτι όμως που δεν τον στεναχώρησε ιδιαίτερα.

Με προσωπική περιουσία ύψους 5,3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τη λίστα του «Forbes» για το 2021, ο Τέντι Σάγκι δεν έχει ιδιαίτερους λόγους να αγχώνεται ειδικά το καλοκαίρι, όταν η Μύκονος γίνεται το δεύτερο σπίτι του για τρεις και πλέον μήνες.

Οι προθέσεις του

Άνθρωποι που είδαν τα σχέδια των τεσσάρων νέων κατοικιών του Ισραηλινού μεγιστάνα έμειναν άφωνοι με την αρχιτεκτονική τους και τις εντυπωσιακές λεπτομέρειες των κατοικιών, που όταν ολοκληρωθούν αναμένεται να προκαλέσουν αίσθηση.

Από 300 έως 600 τ.μ. η καθεμία, θα εκτείνονται σε δύο επίπεδα και θα είναι εξοπλισμένες με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, ενώ θα επιπλωθούν με μια μινιμαλιστική boho αύρα, που θα ταιριάζει απόλυτα με την αισθητική του νησιού. Η κεντρική είσοδος θα είναι ψηλά και η κάθοδος στα σπίτια θα γίνεται με golf cars, αφού το κεντρικό δρομάκι είναι πολύ κατηφορικό και τα συγκεκριμένα αυτοκινητάκια είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση.

Προς το παρόν, ούτε ο ίδιος ο Ισραηλινός έχει αποφασίσει πώς θα χρησιμοποιήσει τις νέες του βίλες όταν θα είναι έτοιμες σε δύο χρόνια, αν δηλαδή θα τις έχει για να φιλοξενεί συγγενείς, φίλους και καλούς πελάτες, ή θα τις νοικιάζει με το ανάλογο πολύ υψηλό τίμημα.

Κάτι λογικό, αφού βρίσκονται μια ανάσα από την πιο απάνεμη και διάσημη παραλία του Νησιού των Ανέμων. Οι ένοικοι θα μπορούν να πηγαίνουν με τα πόδια για μπάνιο στο «Nammos», αλλά και να παραγγείλουν αν το επιθυμούν φαγητό στο σπίτι από το εστιατόριο, σύμφωνα με όσα ακούγονται.

Η Ψαρού μπήκε στην καρδιά του από την πρώτη στιγμή που την επισκέφτηκε και όταν άρχισε να ψάχνει κατοικία ήθελε να είναι εκεί και πουθενά αλλού στο νησί. Η πρώτη του βίλα ήταν αυτή που άλλοτε ανήκε στην οικογένεια Γκαβέλο, «το σπίτι της Ψαρούς», όπως το έλεγαν όλοι, με τα πέντε υπνοδωμάτια και τα ισάριθμα μπάνια, την πισίνα και τον κήπο, βίλα που φλέρταραν και άλλοι.

Η σύζυγος και η κόρη του σχεδιαστή ζητούσαν 4 εκατ. ευρώ, οι προσφορές που είχαν ήταν για 2 εκατ. ευρώ και ο Σάγκι έκανε την υπέρβαση δίνοντας 1 εκατ. ευρώ παραπάνω για το πρώτο του, όπως αποδείχθηκε, σπίτι στο νησί.

Το deal που δεν έγινε

Καλοκαίρι του 2018, τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Στο «Nammos» επικρατεί η συνήθης κόλαση, με πάρα πολλούς Έλληνες να απολαμβάνουν τα παγωμένα ακόμη νερά της Ψαρούς.

Είναι τέλη Μαΐου και γύρω στο μεσημέρι, απέναντι από το εστιατόριο στο τότε «Beef bar», ο Γιάννης Παπαλέκας με την παρέα του απολαμβάνουν ένα μενού από κρέατα τα οποία συνοδεύουν με κρασί στο στρογγυλό τραπέζι που βρίσκεται αριστερά από την είσοδο. Είναι αυτός που αγόρασε από τα τρία ξαδέρφια Αγγελετάκη τα ακίνητα που το στεγάζουν, δύο μπουτίκ, καθώς και το ξενοδοχείο πίσω από το πιο διάσημο seaside εστιατόριο της Μυκόνου.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά από εκείνη την ημέρα, η πληροφορία ότι το «Nammos» πωλείται κυκλοφόρησε έντονα, εμπλουτισμένη με μυθικά στοιχεία και ποσά, απ’ αυτά που έχουν γίνει αγαπημένη συνήθεια στο νησί. Δεν είναι λίγοι αυτοί που είπαν ότι ο κ. Παπαλέκας ζητούσε 60 εκατ. ευρώ για να πουλήσει τη χρυσοφόρα γη στην Ψαρού και ότι είχε ήδη απορρίψει την πρόταση του Τέντι Σάγκι, που έφτασε τα 40 εκατ. ευρώ.

Η αλήθεια βρισκόταν κάπου στη μέση, αφού ο «βασιλιάς του real estate στη Ρουμανία» όντως ενδιαφερόταν να πουλήσει το διάσημο μικροσκοπικό πριγκιπάτο της Ψαρούς, απλά δεν βιαζόταν.

Ούτε ο Τέντι βιαζόταν να αγοράσει, όμως, όντας ένας επιχειρηματίας που γνωρίζει πολύ καλά την αξία του χρήματος, το οποίο μπορεί να έχει σε αφθονία, αλλά ποτέ δεν το σκόρπαγε αφειδώς.

Μοναχογιός επιχειρηματία από το Ισραήλ και με μητέρα από την Κύπρο, ο Τέντι, όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του στη Μύκονο, μεγάλωσε στο Τελ Αβίβ και ακόμη και στο επίσημο βιογραφικό του δεν αναγράφονται σπουδές. Έγινε εκατομμυριούχος πριν από τα 30 του χρόνια, όταν έστησε την Playtech, μια εταιρεία online gaming, και έκτοτε η πορεία του ήταν πάντα ανοδική.

Η Playtech αποδείχθηκε μόνο η αρχή στη διαδρομή του 50χρονου σήμερα Ισραηλινού που είναι μαέστρος στο να πουλάει τις εταιρείες του όταν η αξία τους είναι στο peak, ενώ επενδύει συνεχώς σε εταιρείες λογισμικού, ηλεκτρονικής ασφάλειας και φυσικά στο real estate. Το 2014 αγόρασε το φημισμένο Camden Market στο Λονδίνο καταβάλλοντας σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ κατέχει ποσοστά σε εταιρείες real estate στη Γερμανία και την Αυστραλία.

Στην προσωπική του ζωή πέρασαν γυναίκες όπως η εκθαμβωτική Μπαρ Ραφαέλι, όμως εδώ και έντεκα χρόνια είναι μαζί με τη Γιάελ Νιζρι (Μις Ισραήλ το 2006), με την οποία έχει αποκτήσει τέσσερις κόρες και έναν γιο.

Τον χειμώνα έχει ως βάση το Λονδίνο, όπου διαμένει σε μια εξαιρετικής αισθητικής κατοικία, ενώ διαθέτει το ακριβότερο σπίτι στο Τελ Αβίβ, το οποίο επισκέπτεται αρκετά συχνά μαζί με την οικογένειά του.

Πηγή: https://www.protothema.gr

Δειτε Επισης

Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου
PASCAL International Education: Oλιστική ανάπτυξη των παιδιών και συνεχής ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής
Φοιτήτρια του ΤΕΠΑΚ κατέκτησε τη 2η θέση σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό
Χρίστος Ελληνίδης: Ο Κύπριος τεχνοκράτης στην Ε.Ε., φωνή της Ευρώπης σε όλες τις γλώσσες
Ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ εξελέγη εξωτερικό μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιονίου Πανεπιστημίου