WiRE FS: Ο Άλεξ Μιχαήλ αναλαμβάνει Interim Chief Technology Officer

Σημαντική ενίσχυση για την τεχνολογική ομάδα της WiRE FS, με τον Άλεξ Μιχαήλ να αναλαμβάνει ρόλο Interim Chief Technology Officer (CTO) με στόχο να συμβάλει στην ενίσχυση του τεχνολογικού χαρακτήρα της εταιρείας και την ενδυνάμωση των υπηρεσιών της. Απώτερος στόχος, η μετατροπή της στην πρώτη πραγματική PropTech (Property Technology) εταιρεία στην Κύπρο, η οποία θα παράσχει ψηφιακά πρωτοποριακές και καινοτόμες υπηρεσίες στον τομέα των ακινήτων.

Ο Άλεξ θα συμβάλει με την εμπειρία και τις γνώσεις του στην ανάπτυξη ενός νέου, πρωτοποριακού για τα κυπριακά δεδομένα, εργαλείου για την Κτηματαγορά συμμετέχοντας στον γενικό σχεδιασμό, την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού και την συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο Άλεξ συντάσσεται στην προσπάθεια μας για να φέρουμε διαφάνεια και να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας του τομέα των ακινήτων στην Κύπρο όπως τον ξέρουμε μέχρι σήμερα. Με τη βοήθειά του, η WiRE θα μετατραπεί στον πλέον τεχνολογικά εξελιγμένο πάροχο υπηρεσιών στον τομέα των ακινήτων στην Κύπρο», σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της WiRE FS, Παύλος Λοΐζου. «Θέτουμε επίσης τις βάσεις για τα επόμενα μας βήματα, τόσο όσον αφορά το εύρος των υπηρεσιών πέραν του PropTech αλλά και την γεωγραφική κάλυψη».

«Η τεχνολογία πλέον αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για κάθε οικονομική δραστηριότητα και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα βοηθήσω μία νέα κυπριακή εταιρεία να πρωτοπορήσει σε ένα τομέα ο οποίος στο εξωτερικό αναπτύσσεται ραγδαία. Η τεχνολογία στον τομέα των ακινήτων (PropTech) δέχεται κάθε χρόνο δισεκατομμύρια επενδύσεων, καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες αλλά και επενδυτές αντιλαμβάνονται τη σημασία της. Είναι πολύ σημαντικό που η WiRE έχει δει αυτήν τη διεθνή τάση και είμαι σίγουρος πως όλοι μαζί θα φέρουμε κάτι καινούργιο και πρωτοποριακό για τα κυπριακά δεδομένα», σημειώνει από την πλευρά του ο Άλεξ Μιχαήλ.

Ο Άλεξ Μιχαήλ διαθέτει εμπειρία στην ανάπτυξη διαδικτυακών λύσεων και την εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης, αφού εργάστηκε με μεγάλη επιτυχία σε σημαντικά έργα τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Έχοντας αποφοιτήσει με First Class Honours  από το Imperial College στο Λονδίνο, ακολούθως εργάστηκε σε τεχνολογικούς ομίλους όπως το Edited, το Tictail ενώ ήταν εκ των συνιδρυτών και Chief Technology Officer του start-up Plum, ένα από τα πλέον επιτυχημένα εργαλεία οικονομικής διαχείρισης (FinTech) στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Γαλλία, την Ιρλανδία, την Ελλάδα και την Κύπρο με περισσότερους από ένα εκατομμύριο χρήστες.

Δειτε Επισης

Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο