Γκόρμαν: O αληθινός «λύκος» της Wall Street

Δεν κινείται στο παρασκήνιο, δεν αδιαφορεί για το ρυθμιστικό πλαίσιο ούτε σπεκουλάρει σε μετοχές φούσκες. Ο διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, Τζέιμς Γκόρμαν, κινείται θεσμικά και, πια, είναι ο υψηλότερα αμειβόμενος CEO χρηματοπιστωτικού ιδρύματος στην Αμερική, μετά την αύξηση 22% που είδε στις αποδοχές του το 2020.

Η Morgan Stanley πλήρωσε τον Γκόρμαν με 33 εκατομμύρια δολάρια το 2020, ποσό που τον έφερε στην κορυφή της λίστας με τους καλοπληρωμένους CEO τραπεζών, μπροστά από τον διευθύνοντα σύμβουλο της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντίμον, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η αποζημίωση του Γκόρμαν περιελάμβανε βασικό μισθό 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων, μπόνους σε μετρητά περίπου 7,9 εκατ., αναβαλλόμενη χρηματική αμοιβή 7,9 εκατ. και μετοχές αξίας 15,75 εκατομμυρίων δολαρίων, που συνδέονται με στόχους απόδοσης που έπιασε η τράπεζα.

Η Morgan Stanley σημείωσε ρεκόρ ετήσια κερδών 48,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, παρά την πανδημία COVID-19, καθώς οι διακυμάνσεις στην αγορά και η ανάκαμψη των συγχωνεύσεων και των νέων εισαγωγών βοήθησαν ολόκληρη τη Wall Street μετά τον Μάρτιο.

Ο Γκόρμαν ήταν επίσης μεταξύ των λίγων CEO που υποσχέθηκαν στους υπαλλήλους ότι δεν θα χάσουν τη δουλειά τους, καθώς η οικονομική πτώση κατέστρεφε τη Wall Street. Η Morgan Stanley κατάφερε να τηρήσει αυτήν την υπόσχεση, ενώ πολλοί από τους ανταγωνιστές της, συμπεριλαμβανομένων των Goldman Sachs, JPMorgan και Wells Fargo, προχώρησαν σε νέους γύρους απολύσεων.

Είναι, λοιπόν, ο Γκόρμαν ο πραγματικός λύκος της Wall; Σε ό,τι αφορά την αμοιβή και το κύρος του, αδιαμφισβήτητα ναι. Και αυτό το λένε οι άνθρωποι των αγορών, οι οποίοι -κάποιοι από αυτούς, τουλάχιστον- θα ήθελαν να φέρουν το προσωνύμιο «λύκοι»…

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο