Το ΕΤΕΚ αποχαιρετά το μέλος του Μιχαλάκη Λεπτό

Δελτίο Τύπου  04/01/2021 13:50
Το ΕΤΕΚ αποχαιρετά το μέλος του Μιχαλάκη Λεπτό

Το ΕΤΕΚ αποχαιρετά το μέλος του Μιχαλάκη Λεπτό

Δελτίο Τύπου  04/01/2021 13:50
Τη βαθιά του θλίψη εκφράζει το ΕΤΕΚ για το θάνατο του Μιχαλάκη Λεπτού και μεταφέρει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. 

RELATED ARTICLES


 
Ο Μιχαλάκης Λεπτός ήταν Πολιτικός Μηχανικός, μέλος του ΕΤΕΚ από την ίδρυση του Επιμελητηρίου. Γεννήθηκε στην Κερύνεια και διετέλεσε μεταξύ άλλων Δημοτικός Μηχανικός του Δήμου Κερύνειας. Στη συνέχεια ως αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, δραστηριοποιήθηκε στην Κερύνεια στον τομέα ανάπτυξης γης με πρωτοποριακά για την εποχή εκείνη έργα.
 
Με την προσφυγιά μετέβηκε στην Σαουδική Αραβία και δραστηριοποιήθηκε στον τομέα των κατασκευών. Το 1978 επέλεξε την Πάφο, που όπως ο ίδιος έλεγε του θύμιζε την πολυαγαπημένη του Κερύνεια, ως νέο κέντρο της δραστηριότητας του και η συμβολή του στην Τουριστική και Οικοδομική Βιομηχανία, υπήρξε μεγάλη. Ο Όμιλος Λεπτός συνέβαλε στην οικονομική ανάπτυξη της Κύπρου, τα πρώτα δύσκολα χρόνια μετά την εισβολή και μέχρι και σήμερα έχει εργοδοτήσει σε δύσκολους καιρούς, μέσω της επιχειρηματικής δραστηριοποίησής του, εκατοντάδες συμπολίτες μας, μεταξύ των οποίων και αρχιτέκτονες και μηχανικούς.
 
Σημαντική ήταν επίσης η συμβολή του στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Νεάπολις στην Πάφο, το οποίο περιλαμβάνει σχολή Αρχιτεκτονικής, Μηχανικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών.
 
Αιωνία του η μνήμη.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας