Μ. Σταυράκη: Πολύτιμος σύμμαχος του Αντικαρκινικού η LIDL

Αναλαμβάνει την προεδρία του Αντικαρκινικού, λίγο πριν ο Σύνδεσμός κλείσει 50 χρόνια προσφοράς στην κυπριακή κοινωνία και στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.
 
Η Μύρια Σταυράκη μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο INBusinessNews, μοιράζεται μαζί μας, τις σκέψεις, τις προτεραιότητες, αλλά και το βάρος της ευθύνης που νιώθει παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον δρα Αδάμο Αδάμου, το όνομα του οποίου έχει ταυτιστεί με τον Σύνδεσμο.
 
Αναφέρεται ακόμα στη μεγάλη και διαχρονική συνεισφορά της LIDL Κύπρου, απέναντι στον Αντικαρκινικό, με την ευκαιρία της έναρξης από την ερχόμενη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου της δράσης ενίσχυσης του έργου του Συνδέσμου, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της. Όπως τονίζει «η LIDL Κύπρου, ιδιαίτερα φέτος, δείχνει πόσο στενά συνδεδεμένη είναι με τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο».
 
Σύμφωνα με την κ. Σταυράκη, η LIDL με τη φετινή δράση όχι μόνο συνεχίζει να καλύπτει πλήρως το Επισιτιστικό Πρόγραμμα του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα», αλλά παράλληλα προχωρά ένα βήμα παραπάνω και στηρίζει το Πρόγραμμα Υιοθέτησης Δωματίων στο Κέντρο.
 
Τιμή και ευθύνη η προεδρία
Πείτε μας λίγα λόγια για την ανάληψη της προεδρίας του Αντικαρκινικού σε διαδοχή του κ. Αδάμου που έχει ταυτιστεί με τον Σύνδεσμο.
Είναι μεγάλη τιμή για εμένα η ανάληψη της προεδρίας του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, η οποία συνοδεύεται από ένα εξίσου μεγάλο συναίσθημα ευθύνης. Ο Δρ Αδάμος Αδάμου έχει μια μακροχρόνια ιστορία προσφοράς στον Σύνδεσμο, είτε ως γιατρός που πρόσφερε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στους ασθενείς της Αροδαφνούσας, είτε ως πρόεδρος του Δ.Σ. Η προσφορά του δρος Αδάμου προς τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου δεν έχει σταματήσει. Ευελπιστώ ότι κατά τη θητεία μου, με τη δική του στήριξη, αλλά και των υπόλοιπων μελών του Δ.Σ., θα φέρουμε εις πέρας τους στόχους που έχουμε θέσει οι οποίοι θα λειτουργήσουν προς όφελος των καρκινοπαθών συνανθρώπων μας.
 
Μισός αιώνας ζωής
Είναι από τις περιπτώσεις που το έργο ενός Συνδέσμου δεν αμφισβητείται, τουναντίον. Επικροτούνται ενέργειες, πράξεις και έργα. Ποιους στόχους έχετε θέσει ούσα πλέον στο τιμόνι του;
Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου το 2021 συμπληρώνει 50 χρόνια προσφοράς στην κυπριακή κοινωνία. Από την ίδρυσή του, κύριο και βασικό μέλημά του ήταν η διασφάλιση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας που πάσχουν από καρκίνο. Έτσι και εγώ προσωπικά θεωρώ ότι οφείλουμε να συνεχίσουμε αυτήν την προσφορά, αναβαθμίζοντας συνεχώς τις υπηρεσίες μας, είτε αυτές προσφέρονται στα δύο Κέντρα Ανακουφιστικής Φροντίδας που λειτουργούμε (την Αροδαφνούσα στη Λευκωσία και το Ευαγόρειο στη Λεμεσό), είτε στα σπίτια των ασθενών σε όλες τις πόλεις και χωριά της Κύπρου. Η Ανακουφιστική Φροντίδα είναι πολύ σημαντική στην πορεία της ασθένειας ενός καρκινοπαθή. Γι΄ αυτό η διεπιστημονική μας ομάδα η οποία αποτελείται από γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσιοθεραπευτές και αρωματοθεραπευτές, είναι δίπλα στον ασθενή, αλλά και στα μέλη της οικογένειάς του, προσφέροντας σφαιρική φροντίδα με στόχο τη διατήρηση της ποιότητας ζωής του ασθενή σε όλα τα στάδια της ασθένειας. Η διατήρηση της αξιοπρέπειας του κάθε ασθενή είναι για εμάς σημαντική.
 
Έχουμε όλοι ευθύνη απέναντι στους καρκινοπαθείς
Διάγουμε μια εποχή πολύ διαφορετική λόγω πανδημίας, η οποία δυστυχώς επηρεάζει πολύ περισσότερο τις ζωές των πασχόντων συνανθρώπων μας, όπως είναι οι καρκινοπαθείς. Τι μηνύματα θέλετε να στείλετε στην κοινωνία;
Φέτος ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους. Αυτή τη χρονιά όλοι συνειδητοποιήσαμε πόσο μεγάλη σημασία έχει η υγεία όχι μόνο για τον εαυτό μας και τα αγαπημένα μας άτομα, αλλά και για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που ειδικά τώρα χρειάζονται περισσότερη στήριξη. Η διαχείριση μιας πανδημίας ήταν κάτι πρωτοφανές, τόσο για τις αρμόδιες αρχές, όσο και για τον καθένα μας ξεχωριστά. Έχουμε, όμως χρέος, να δράσουμε συλλογικά και να συμπεριφερθούμε όλοι υπεύθυνα για να μπορούμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού. Τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι τόσο απλά. Μάσκα – Χέρια – Αποστάσεις. Πιστεύω οι άνθρωποι που συμπεριφέρονται ανεύθυνα απλώς δεν ξέρουν το μέγεθος των επιπτώσεων που μπορεί να έχει αυτή η νόσος σε κάποιους συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες. Το μήνυμα είναι απλό. Σεβασμός στη ζωή των συνανθρώπων μας.
 
Η LIDL δίπλα στον Αντικαρκινικό
Για ακόμη μια χρονιά τα LIDL στηρίζουν έμπρακτα τον Αντικαρκινικό. Πείτε μας για τη φετινή δράση που αρχίζει από Δευτέρας.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η LIDL Κύπρου θα διαθέσει ένα ποσό από την πώληση προϊόντων της για να στηρίξει το έργο του Συνδέσμου μας. Συγκεκριμένα, από τις 30 Νοεμβρίου και τις 7 Δεκεμβρίου και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, με κάθε αγορά συσκευασίας επιλεγμένων ξύλινων παιχνιδιών, η Lidl Κύπρου θα προσφέρει 15€ στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου.
 
Που αποσκοπεί η φετινή δράση της LIDL και ποια η σημασία της;
Η LIDL Κύπρου, ιδιαίτερα φέτος, δείχνει πόσο στενά συνδεδεμένη είναι με τον Σύνδεσμό μας. Αναγνωρίζοντας πόσο πολύ επηρεαστήκαμε οικονομικά από τον αντίκτυπο της πανδημίας, η LIDL Κύπρου με τη φετινή δράση όχι μόνο συνεχίζει να καλύπτει πλήρως το Επισιτιστικό Πρόγραμμα του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα», αλλά παράλληλα προχωρά ένα βήμα παραπάνω και στηρίζει το Πρόγραμμα Υιοθέτησης Δωματίων στο Κέντρο. Το Πρόγραμμα αφορά την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας ενός δωματίου στην «Αροδαφνούσα», ποσό που ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ κάθε έτος. Αν αναλογιστεί κανείς ότι η «Αροδαφνούσα» σήμερα αριθμεί 26 πλήρως ανακαινισμένα και εξοπλισμένα δωμάτια, το κόστος της λειτουργίας του Κέντρου ανέρχεται σε εκατομμύρια. Αν υπολογισθούν και όλες οι άλλες υπηρεσίες που προσφέρονται από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου στα σπίτια των ασθενών παγκύπρια, αλλά και στο «Ευαγόρειο» στη Λεμεσό, το κόστος για την απρόσκοπτη παροχή των υπηρεσιών αυτών είναι πολύ μεγάλο.
 
«LIDL: Από τους πολυτιμότερους συμμάχους μας»
Τελικά η LIDL αποτελεί σημαντικό σύμμαχο στο έργο που επιτελείτε με τη φροντίδα και θεραπεία χιλιάδων καρκινοπαθών συνανθρώπων μας…
Για εμάς, η Lidl Κύπρου είναι ένας από τους πολυτιμότερους συμμάχους μας και είμαστε ευγνώμονες που την έχουμε δίπλα μας. Δεδομένου ότι ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου είναι ένας φιλανθρωπικός οργανισμός, ο οποίος ανέκαθεν προφέρει τις υπηρεσίες του δωρεάν σε χιλιάδες άτομα με εμπειρία καρκίνου, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι στον αγώνα μας συμπορευόμαστε μαζί με συμμάχους όπως η LIDL Κύπρου. Η στήριξη που λαμβάνουμε από εταιρείες και οργανισμούς είναι πολύτιμη για εμάς, γιατί μόνο έτσι είμαστε σε θέση να προσφέρουμε απρόσκοπτα τις υπηρεσίες μας. Για εμάς, αυτοί είναι αχτίδα φωτός και παράδειγμα προς μίμηση, γιατί έμπρακτα δείχνουν ότι νοιάζονται για την κοινωνία όπου δραστηριοποιούνται και προσφέρουν πίσω στους συμπολίτες μας που διανύουν ένα, ομολογουμένως, πολύ δύσκολο ταξίδι.

Συνεπώς ο κόσμος πρέπει να στηρίξει αυτή την πολύτιμη προσπάθεια.
Αυτές τις γιορτές, η LIDL Κύπρου μας δίνει την ευκαιρία να απευθυνθούμε στην κυπριακή κοινωνία και να την καλέσουμε, ακόμα μια φορά, να στηρίξει το έργο και τον σκοπό του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου. Στα σχεδόν 50 χρόνια προσφοράς μας, το κοινό της Κύπρου μας στήριξε απλόχερα ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους. Είμαι βέβαιη ότι οι συμπολίτες μας θα αγκαλιάσουν και πάλι τον σκοπό πίσω από τη δράση της LIDL και θα επιλέξουν κάποιο από αυτά τα πανέμορφα παιχνίδια για τις γιορτινές τους αγορές, δίνοντας και το μήνυμα στα παιδιά, εγγόνια και βαφτιστήρια μας πως   μέσα από καθημερινές πράξεις προσφοράς «χαρίζεις χαμόγελα» σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.
 
Πότε ξεκίνησε η δράση της LIDL Κύπρου για στήριξη του αντικαρκινού. Πείτε μας λίγα λόγια…
Από το 2012 η LIDL διοργανώνει Χριστουγεννιάτικες δράσεις για στήριξη του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου. Το γεγονός ότι για τόσα χρόνια η LIDL Κύπρου παραμένει δίπλα μας και συνεχώς μεγαλώνει την προσφορά της προς τον Σύνδεσμο και κατ’ επέκταση προς τους ασθενείς μας είναι κάτι που αγγίζει τις καρδιές όλων μας και που μας γεμίζει δύναμη να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα προς τους συνανθρώπους μας με εμπειρία καρκίνου και τις οικογένειές τους.
 


Για περισσότερες πληροφορίες για την περιγραφή και την ημερομηνία διαθεσιμότητας των παιχνιδιών στα καταστήματα της Lidl Κύπρου πατήστε εδώ
 
 
 
 
 
 

 

Δειτε Επισης

Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος