Που θα πάει μετά τη Demetra Holdings ο Νίκος Μιχαηλάς

Έπειτα από 20 χρόνια προσφοράς, από το 2000-2005 ως Διευθυντής Υπηρεσιών της Λευκόνοικο Χρηματιστηριακή, από το 2005-2013 ως Γενικός Διευθυντής της Δήμητρας Επενδυτικής και από το 2013 μέχρι σήμερα ως Διευθύνων Σύμβουλος της ο Νίκος Μιχαηλάς αποφάσισε να αποχωρήσει από τη θέση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews η παραίτηση του κ. Μιχαηλά οφείλεται στο ότι ο ίδιος θεωρεί πως έκλεισε ο κύκλος του στην εταιρεία και πως έφθασε η ώρα για αναζήτηση και εξεύρεση νέας επαγγελματικής πρόκλησης.

Ήδη με βάση τις πληροφορίες μας ο κ. Μιχαηλάς έχει δεχθεί προτάσεις και κρούσεις για το νέο επαγγελματικό του βήμα, ενώ στις σκέψεις του είναι και το ενδεχόμενο δημιουργίας εταιρείας για business consulting.

O Νίκος Μιχαηλάς το 2000 είχε παραλάβει μία ζημιογόνα εταιρεία η οποία κλήθηκε να αντέξει τους κραδασμούς της χρηματιστηριακής φούσκας. Παραδίδει στο διάδοχο του μία υγιή εταιρεία με κέρδη €134 εκατ. και περιουσιακά στοιχεία €270 εκατ.

Ο ίδιος θα παραμείνει στη θέση του για τους επόμενους 2-3 μήνες μέχρι να αναλάβει πλήρως τα καθήκοντα του ο διάδοχος του.
 
WHO IS WHO

Ο Δρ. Νίκος Μιχαηλάς γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1972. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Nottingham (BSc Industrial Economics with Accounting) και από το Manchester Business School αποκτώντας διδακτορικό στα χρηματοοικονομικά (Ph.D. Financial Economics). Από το 1997 μέχρι το 2000 διατέλεσε καθηγητής-ερευνητής στα χρηματοοικονομικά στο Manchester Business School. Παρουσίασε το ερευνητικό του έργο σε παγκόσμια συνέδρια στο εξωτερικό και πολλές εκθέσεις του έχουν δημοσιευθεί σε παγκόσμια επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες. Από το 2000 μέχρι το 2005 εργάστηκε στη Λευκόνοικο Χρηματιστηριακή Λτδ σαν Διευθυντής Υπηρεσιών. Από τον Οκτώβριο του 2005 εργάζεται στην εταιρεία Δήμητρα Επενδυτική Δημόσια Λτδ ως Γενικός Διευθυντής και από το Σεπτέμβριο του 2013 ως Διευθύνων Σύμβουλος. 

Δειτε Επισης

Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου
Φοιτήτρια του ΤΕΠΑΚ κατέκτησε τη 2η θέση σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό
Χρίστος Ελληνίδης: Ο Κύπριος τεχνοκράτης στην Ε.Ε., φωνή της Ευρώπης σε όλες τις γλώσσες
Ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ εξελέγη εξωτερικό μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιονίου Πανεπιστημίου
Assertus: Τιμητική διάκριση Γιώργου Θεοφίλου, διευθυντή τμήματος ελέγχου