Πανίκος Νικολάου: Η κοινωνία μπορεί να βασίζεται σε μας

Το πασχαλινό μήνυμα του CEO της Τράπεζας Κύπρου Πανίκου Νικολάου προς το προσωπικό του Συγκροτήματος εκτός από τις ευχαριστίες για το έργο που επιτελούν αναδεικνύει και την ετοιμότητα του Συγκροτήματος να στηρίξει την κοινωνία για να αντιμετώπισει τον κορωνοϊό.

Αναλυτικά:

Αγαπητoί συνάδελφοι,
 
Φέτος το Πάσχα δεν θα είναι ίδιο με κανένα άλλο που έχουμε ζήσει.  Οι σκέψεις μας είναι με τους ασθενείς και τους συγγενείς τους που αγωνιούν. Με τους ανθρώπους που δεν έχουν τους οικείους τους κοντά και περνούν τις μέρες αυτές μόνοι. Και, φυσικά, με τους επαγγελματίες της πρώτης γραμμής που δίνουν τη μάχη για όλους μας.
Εμείς συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε αυτή την κρίση με αίσθημα ευθύνης, αποφασιστικότητα και συνείδηση της ιστορίας και του ρόλου μας. Η Τράπεζα Κύπρου ήταν πάντα μπροστά στα δύσκολα για τον τόπο μας. Η κοινωνία ξέρει ότι μπορεί να βασίζεται σε εμάς: για βοήθεια την ώρα της ανάγκης, για καθοδήγηση και λύσεις που θα δώσουν διέξοδο, για στήριξη στο νέο ξεκίνημα.
 
Κι εμείς ανταποκρινόμαστε.  Ανταποκρινόμαστε χάρη σε εσάς, τους εξαιρετικούς επαγγελματίες συναδέλφους. Το πείσμα και ο χαρακτήρας σας, είναι η ενσάρκωση των αξιών της Τράπεζας.
 
Γνωρίζοντας πόσο κρίσιμη είναι η λειτουργία της τράπεζας για τους εργαζόμενους και τα νοικοκυριά, τους αυτοεργοδοτούμενους και τις επιχειρήσεις, κάνατε το ηθικό σας καθήκον. Προσαρμοστήκατε ταχύτατα στις έκτακτες συνθήκες. Εκτελέσατε πιστά τα σχέδια διαχείρισης της κρίσης.

Ειδικά συγχαρητήρια αξίζετε εσείς, οι συνάδελφοι στα υποκαταστήματα και τα ταμεία. Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειές σας σε αυτές τις ασυνήθιστες και δύσκολες συνθήκες. Εκ μέρους όλων των συναδέλφων, θέλω να σας ευχαριστήσω. 
 
Νιώθουμε υπερήφανοι για εσάς. Κι εσείς μπορείτε να νιώθετε υπερήφανοι που, για μια φορά ακόμη, ο οργανισμός μας ωθεί την οικονομία να κινείται και βοηθά τη χώρα μας να βρει το δρόμο της ανάπτυξης. Γιατί η Τράπεζα μας ήταν και παραμένει ισχυρή και σε καλή θέση ώστε να υποστηρίξει τους πελάτες της και την κοινωνία την κρίσιμη περίοδο. Και το αποδεικνύει με πράξεις: Δώσαμε περίοδο χάριτος για δάνεια, καταργήσαμε τις ελάχιστες απαιτήσεις, αναβάλαμε πληρωμές, ανακοινώσαμε πρόσθετη υποστήριξη για τους μικρομεσαίους πελάτες.

Περιμένουμε από την πολιτεία να ψηφίσει το πρόγραμμα δανειοδότησης μικρών επιχειρήσεων.Αναλάβαμε για μια ακόμη φορά την κοινωνική μας ευθύνη, δημιουργώντας ένα πρωτόγνωρο σε μέγεθος και ανταπόκριση, συλλογικό πρόγραμμα υποστήριξης, ένα παγκύπριο δίκτυο προσφοράς και αλληλεγγύης. To SupportCY στηρίζει με δεκάδες άλλες επιχειρήσεις και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αρχές, υπουργεία, φορείς, σχολεία και οργανισμούς.
 
Η παγκόσμια στη μάχη ενάντια στην επιδημία θα τελειώσει σύντομα. Η επόμενη μέρα θα είναι διαφορετική. Πολλά θα αλλάξουν. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι, και την επόμενη μέρα, εμείς, στην Τράπεζα Κύπρου, θα είμαστε εδώ.  Θα προχωρήσουμε μπροστά, ανοίγοντας νέους δρόμους στο μέλλον. Δρόμους μεγάλους, για να χωρέσουν όλοι όσοι σήμερα αγωνίζονται να μείνουν όρθιοι.
 
Καλή ανάσταση και χρόνια πολλά
 

Πανίκος Νικολάου
 

Δειτε Επισης

Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος