Τελώνης: Τα 4 σημαντικά της απόφασης του Ανωτάτου

Τελώνης: Τα 4 σημαντικά της απόφασης του Ανωτάτου

Τελώνης: Τα 4 σημαντικά της απόφασης του Ανωτάτου

Η σημερινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις στην νομική αλλά και πολιτική  και οικονομική ζωή του τόπου σύμφωνα με τον Οικονομολόγο Ιωάννη Τελώνη.
 
Και εξηγεί:
-Πρώτον αφαιρεί μια οικονομική μυλόπετρα που θα έπαιρνε τον τόπο σημαντικά πίσω από οικονομικής πλευράς αφού μιλούμε για κόστος - σε περίπτωση που η έφεση απορριπτόταν - μεγέθους ενός οικονομικού μνημονίου.

-Δεύτερο, με τις παρούσες συνθήκες θα έφερνε την κοινωνία σε ανισορροπία και θα δυναμίτιζε την κοινωνική συνοχή που είναι η κύρια ζητούμενη συνιστώσα στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε τους επόμενους μήνες.

-Τρίτο η απόφαση λήφθηκε από το Ανώτατο σε πλήρη σύνθεση οπότε δημιουργεί ισχυρό δεδικασμένο για το μέλλον. Η απόφαση περιέχει σημαντικά καθοδηγητικά στοιχεία που θα μελετηθούν σε βάθος ώστε να υπάρχει πλέον ξεκάθαρη ατραπός για τον χειρισμό παρομοίων καταστάσεων.

-Τέταρτο γίνεται ένα σημαντικό βήμα για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας των πολιτών προς την συντεταγμένη πολιτεία και το κράτος δικαίου στοιχεία απαραίτητα για μια ευνομούμενη δημοκρατία.  
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας