Κωνσταντίνος Ηροδότου: Μέχρι στιγμής δικαιούται ένα μπράβο

Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου που κατέχει μία θέση διαχρονικά μια εξαιρετικά προβληματική θέση για τον τόπο μας, δείχνει στην πράξη στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού πως έχει τον έλεγχο και πως είναι σε θέση να αποδώσει τα απαραίτητα. 
 
Οι κινήσεις του Διοικητή, η συνεννόηση με Φρανκφούρτη, η διαβούλευση με τις τράπεζες και η διαχείριση της πολιτικής πτυχής των αποφάσεων, μέχρι σήμερα αφήνουν πολύ θετική αύρα εκείνους που παρακολουθούν τις εξελίξεις από κοντά ή και συμμετέχουν από γειτονικά και άλλα κοντινά κτήρια. 
 
Με την παρουσία του κ. Ηροδότου ως εκπροσώπου στα ευρωπαϊκά κέντρα λήψεως αποφάσεων η Κύπρος απέκτησε επιτέλους φωνή και πετυχαίνει την λήψη αποφάσεων και αφενός προς όφελος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και αφετέρου χωρίς να διαταράσσεται η χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
 
Τραπεζικές πηγές που μίλησαν στο InBusinessNews μας ανέφεραν πως είναι εμφανής η διαφορά στη διαχείρισης της κρίσης από τον κ. Ηροδότου σε σχέση με τη διαχείριση που έγινε σε προηγούμενες κρίσεις από προκατόχους του και εύχονται αυτό να έχει και συνέχεια.
 
Ο κ. Ηροδότου να θυμίσουμε μέχρι στιγμής απελευθέρωσε στις τράπεζες ρευστότητα €1,4 δις για διαχείριση της κρίσης, ενεργοποίησε το εργαλείο της αναστολής καταβολής δόσεων και τόκων  μέχρι το τέλος του χρόνου χωρίς μάλιστα ανατοκισμούς και με τις ευλογίες των ευρωπαϊκών θεσμών, ενώ ετοίμασε και εγκύκλιο με κατευθυντήριες γραμμές ώστε να διοχετευτεί μέσω δανεισμού και νέα ρευστότητα στην αγορά σε βιώσιμους πελάτες και νοικοκυριά.
 
Οι πληροφορίες μάλιστα κάνουν λόγο πως έπεται και συνέχεια αφού τροχοδρουμούνται και άλλες ενέργειες.
 
 Τελικός στόχος, η οικονομία να βγει από την κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για να μπορεί να ορθοποδήσει και να πάρει ξανά στροφές μόλις είμαστε όλοι υγιείς. Μέχρι σήμερα, η πορεία είναι θετική και αξίζει ένα μπράβο. 
 

Δειτε Επισης

Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής