Φ. Φιλής: Κατέχει ηγετικές θέσεις σε πολλαπλά συμβούλια

Ο Φίλιππος Φιλής, ιδρυτής και managing director της Lemissoler από το 1996, ήταν υποψήφιος στην κατηγορία Μάνατζερ εις Μνήμη Άντη Χατζηκωστή στα IN Business Awards 2019.

Ο Φίλιππος Φιλής, είναι ο ιδρυτής και managing director της Lemissoler από το 1996. Έχει διοριστεί ως Chairman και Chief Executive Officer του Ομίλου από το 2009. Ο πλοιοκτητικός όμιλος παρέχει παγκοσμίως υπηρεσίες θαλάσσιων μεταφορών εμπορευμάτων και δραστηριοποιείται στους τομείς πλοιοδιαχείρησης και εμπορικής εκμετάλλευσης πλοίων.

Στις αρχές του 1997 ξεκίνησε την IMCL Inter Marine Container Lines, μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις τροφοδοσίας εμπορευματοκιβωτίων στη Βαλτική Θάλασσα, η οποία συγχωνεύθηκε με την Unifeeder στα τέλη του 2009, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη επιχείρηση θαλάσσιων μεταφορών μικρών αποστάσεων και εμπορευματοκιβωτίων στην Ευρώπη.

Αποφοίτησε από το RWTH Aachen με τον τίτλο Dipl. Ing. στη Μηχανολογία και είναι Alumnus του Harvard Business School (HBS). Κατέχει ηγετικές θέσεις σε πολλαπλά διοικητικά συμβούλια, όπως αντιπρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ευρωπαϊκής Κοινότητας (ECSA), πρόεδρος του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (CSC) και πρόεδρος της Ένωσης Εργοδοτών Πλοιοκτητών Κύπρου (CySEA). Παράλληλα είναι εκλεγμένο μέλος του American Bureau of Shipping (ABS) και μέλος της επιτροπής DNV GL Cyprus. Επίσης, υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του International Chamber of Shipping (ICS).

Δειτε Επισης

Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο