Ρούλα Χάλαφ: Η πρώτη γυναίκα διευθύντρια των FT

InBusinessNews  12/11/2019 16:30
Ρούλα Χάλαφ: Η πρώτη γυναίκα διευθύντρια των FT

Ρούλα Χάλαφ: Η πρώτη γυναίκα διευθύντρια των FT

InBusinessNews  12/11/2019 16:30
Η Ρούλα Χάλαφ είναι η επόμενη διευθύντρια σύνταξης των Financial Times καθώς διαδέχθηκε τον Λάιονελ Μπάρμπερ, ο οποίος αποχωρεί μετά από 14ετή θητεία κατά την οποία έθεσε την εταιρεία σε κερδοφόρα βάση και αύξησε τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

RELATED ARTICLESΜέσω email ο κ. Μπάρμπερ ανακοίνωσε προς το προσωπικό την Τρίτη, το τέλος της 34ετής καριέρα του τον Ιανουάριο όταν θα αφήσει «την καλύτερη δουλειά στη δημοσιογραφία», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και θα αντικατασταθεί από την κ. Χάλαφ.

«Όταν ανέλαβα αρχισυντάκτης, υποσχέθηκα να βοηθήσω το διοικητικό συμβούλιο να οικοδομήσει μια βιώσιμη κερδοφόρα επιχείρηση», έγραψε, προσθέτοντας ότι η ευθύνη ήταν ταυτόχρονα «σπάνιο προνόμιο και ευχαρίστηση», κατά τη διάρκεια των «ταραχωδών» χρόνων. Η κ. Χάλαφ κατέχει τη δεύτερη ανώτερη θέση συντάκτη των FT από το 2016, επιβλέποντας τον στρατηγικό σχεδιασμό του ειδησεογραφικού πρακτορείου και ξεκινώντας πρωτοβουλίες όπως το Trade Secrets, μια νέα υπηρεσία επικεντρωμένη στο παγκόσμιο εμπόριο. Η καριέρα της στην εφημερίδα περιελάμβανε την οργάνωση του μεγάλου δικτύου ξένων ανταποκριτών της FT και την κάλυψη της Μέσης Ανατολής κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ και της Αραβικής Άνοιξης του 2011.

Η κ. Χάλαφ δήλωσε «ενθουσιασμένη» που θα διοικεί «το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό πρακτορείο στον κόσμο».

Μάλιστα, θα είναι η πρώτη γυναίκα αρχισυντάκτρια των FT από τότε που ιδρύθηκε το 1884. Ο Τσουνέο Κίτα, πρόεδρος του Nikkei και ιδιοκτήτης των FT, δήλωσε ότι η 24χρονη καριέρα της κ. Χάλαφ στις εφημερίδες έχει αποδείξει «την ακεραιότητα, την αποφασιστικότητα και την ορθή της κρίση». «Έχω πλήρη εμπιστοσύνη ότι θα συνεχίσει την αποστολή των FT να προσφέρει ποιοτική δημοσιογραφία χωρίς φόβο και χωρίς εύνοια». Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο κ. Μπάρμπερ, δημιούργησε μια ψηφιακή στρατηγική δημοσίευσης άρθρων, έχοντας περισσότερο από 1 εκατομμύριο συνδρομητές.

Επίσης, οι FT είναι πλέον υπό νέα ιδιοκτησία από το 2015, αφού αγοράστηκε από τον Όμιλο Nikkei, τον μεγαλύτερο οργανισμό των μέσων ενημέρωσης της Ιαπωνίας, έναντι 844 εκατομμυρίων λιρών από το Pearson, το οποίο ήταν το «σπίτι» του από το 1957.

Ο κ. Κίτα περιγράφει τον κ. Μπάρμπερ ως «στρατηγικό στοχαστή και σπουδαίο φίλο του Nikkei». «Έχει μετατρέψει τους FT σε μια παγκόσμια ψηφιακή επιχείρηση, δημιουργώντας ένα μοναδικό συνδυασμό βαθιάς, πρωτότυπης αναφοράς και ισχυρών σχολίων. Η δημοσιογραφία των FT δεν υπήρξε ποτέ ισχυρότερη», είπε.

«Έχουμε οικοδομήσει προσωπική εμπιστοσύνη με τον Λάιονελ τα τελευταία χρόνια. Είναι πολύ λυπηρό να τον βλέπουμε να εγκαταλείπει τους FT. Ωστόσο, και οι δύο συμφωνούμε ότι είναι καιρός να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο».

Ο κ. Μπάρμπερ ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος στους FT το 1985, ως ανταποκριτής στην Ουάσιγκτον, επικεφαλής του γραφείου των Βρυξελλών, news editor και managing editor στις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας