John Christodoulou: Το φιλανθρωπικό έργο του μεγιστάνα του real estate

InBusinessNews  07/11/2019 15:53
John Christodoulou: Το φιλανθρωπικό έργο του μεγιστάνα του real estate

John Christodoulou: Το φιλανθρωπικό έργο του μεγιστάνα του real estate

InBusinessNews  07/11/2019 15:53
Πλούσιο φιλανθρωπικό έργο έχει αναπτύξει στην Κύπρο και στο εξωτερικό ο μεγιστάνας του real estate John Christodoulou.

RELATED ARTICLES

 

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Yianis Christodoulou Foundation» έχει ως κύριο στόχο την υποστήριξη των παιδιών και νέων, προκειμένου να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους σε ένα πλαίσιο κατάλληλων και αξιοπρεπών συνθηκών. Σε συνεργασία με δημόσιες υπηρεσίες και τοπικούς φορείς, το ίδρυμα έχει ολοκληρώσει μια σειρά έργων σε σχολεία με κύριο στόχο την αναβάθμιση του μαθησιακού περιβάλλοντος. Αξίζει να σημειωθεί ότι για χρόνια ο κος Χριστοδούλου παραχωρούσε δωρεές σε διάφορα ιδρύματα στην Κύπρο και στο εξωτερικό, στηρίζοντας μεταξύ των άλλων το ΤΕΛΕΘΟΝ, τον Ραδιομαραθώνιο καθώς και πρωτοβουλίες της Βασιλικής Οικογένειας τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στο Μονακό. 
 
john christodoulou

Στα πλαίσια της πρώτης δημοσιογραφικής διάσκεψης παρουσιάστηκαν οι δράσεις του φιλανθρωπικού ιδρύματος, σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων της Α΄ Τεχνικής και Επαγγελματικής Σχολής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λευκωσίας.  Κατά την δημοσιογραφική διάσκεψη ανακοινώθηκαν οι επερχόμενες δράσεις του ιδρύματος οι οποίες έχουν κοινωνικό, εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, οι οποίες παρουσιάστηκαν από την Δρ. Έλενα Θεοδοσιάδου, εθελόντρια και συντονίστρια του ιδρύματος.

Συγκεκριμένα, για την περίοδο των Χριστουγέννων προγραμματίζεται προκήρυξη του ανοικτού διαγωνισμού «DEAR YIANIS THIS CHRISTMAS» όπου απευθύνεται σε παιδιά και νέους ηλικίας 5-18 ετών. Πρόθεση του ιδρύματος είναι να παρέχει την δυνατότητα σε 5 οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική ευκαιρία, να περάσουν τα Χριστούγεννα μαζί, αφού το ίδρυμα «Yianis Christodoulou Foundation» θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης σε 2 οικογένειες, από χώρες της Ευρώπης προς την Κύπρο.
 
Επιπρόσθετα, το «Yianis Christodoulou Foundation» θα προκηρύξει Παγκύπριo διαγωνισμό με θέμα «Helping Children – HANDS UP FOR ALL.» Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε δημόσια ειδικά σχολεία και στόχο έχει την παροχή ευκαιριών δημιουργικής έκφρασης μέσα από την τέχνη, ζωγραφική, λογοτεχνία, κολλητική, σύνθεση τραγουδιού ή δημιουργία ταινιών μικρού μήκους. Οι τρείς νικητές θα λάβουν το έπαθλο των €17.000  το οποίο θα αξιοποιηθεί για την αναβάθμιση των Ειδικών Σχολείων.

Ανακοινώθηκε ακόμη η προώθηση της συνεργασίας του ιδρύματος με το ίδρυμα «Jubilee Sailing Trust» (JST) με την πρόθεση αξιοποίησης των πλοίων από άτομα με ειδικές ικανότητες, τόσο για  εκπαιδευτικούς σκοπούς όσο και για ψυχαγωγικούς.
 
Elena Theodosiadou
 

Η επίσκεψη του John Christodoulou στο σχολείο του Ριζοκάρπασου
Ο John Christodoulou, για περισσότερα από 25 χρόνια παραχωρούσε δωρεές και φιλανθρωπίες. Ο κύριος λόγος που ίδρυσε το «Yianis Christodoulou Foundation» είναι για να γνωρίζει καλύτερα ο ίδιος πως αξιοποιούνται τα χρήματα. Όπως δήλωσε, ήταν δύσκολη η απόφαση για το που θα εστιάσει το ίδρυμα αλλά στο τέλος αποφάσισε ότι θα είναι αφοσιωμένο στα παιδιά και στη νεολαία. Έπειτα, αναφέρθηκε στην τελευταία του δράση, όπου ήταν η επίσκεψη του στο σχολείο του Ριζοκαρπάσου. «Πρέπει να δουλέψουμε μαζί για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας. Αν τα αγαπάμε πρέπει να τους δείξουμε το κλειδί στη ζωή»
 
john - varv - elena

 
Ο χαιρετισμός της Βαρβάρας Λιλλήκα
Στον χαιρετισμό της η Βαρβάρα Λιλλήκα παρουσίασε στην σημασία του «Yianis Christodoulou Foundation» η οποία έγκειται στον ιδρυτή. Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στη ζωή και το έργο του John Christodoulou, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο κος Χριστοδούλου έφυγε από την Κύπρο όταν ήταν παιδί και συγκεκριμένα το 1974 λόγω της εισβολής. Χρόνια μετά, κατάφερε να γράψει την δική του ιστορία και να ιδρύσει «μια αυτοκρατορία.»

«Είναι ο Κύπριος που κατάφερε να φέρει την χώρα μας στο προσκήνιο, αφού είναι στις λίστες με τους πιο πετυχημένους ανθρώπους.»
 

varvara lilika


Εγκαίνια του χώρου φυσικής αγωγής
Πριν από την έναρξη της δημοσιογραφικής διάσκεψης, πραγματοποιήθηκε τελετή εγκαινίων του εξωτερικού χώρου φυσικής αγωγής της σχολής, όπου το ίδρυμα «Yianis Christodoulou Foundation» συνέλαβε ουσιαστικά με την αγορά και τοποθέτηση 10 οργάνων γυμναστικής.
 
banner
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας