Πανίκος Δημητριάδης: Δεν πήρα κλοπιμαία αλλά νόμιμη αποζημίωση

Νέα παρέμβαση σήμερα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης.

Όπως αναφέρει επειδή κάποιοι ενοχλούνται από τα σχόλια του και προσπαθούν να βρουν επιχειρήματα εναντίον του, θυμίζει ότι το κυπριακό τραπεζικό σύστημα διπλασιάσθηκε σε μέγεθος την περίοδο 2005-11 και ότι τότε ήμουν καθηγητής πανεπιστημίου στην Αγγλία.
 
«Ήταν η ίδια ελίτ που σήμερα πουλά διαβατήρια που τότε έφερνε το ρωσικό χρήμα πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων. Η εισροή των χρημάτων αυτών οδήγησε στην κρίση του 2013 διότι δυστυχώς δεν είχα μαγικό ραβδί να μετατρέψω τις ζημιογόνες επενδύσεις που ήδη έκαναν οι τράπεζες σε κερδοφόρες.  Για το ΕΛΑ για το οποίο πολλοί αδαείς με κατηγορούν ήταν ο μηχανισμός που κράτησε την Κύπρο στην ευρωζώνη για να δοθεί χρόνος ώστε να υπάρξει συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο στην ΕΕ ώστε να διασωθεί η Κύπρος», ανέφερε.
Παράλληλα πρόσθεσε ότι  τελικά προστατεύθηκαν το 96% των καταθετών ενώ η κυβέρνηση ήθελε να πληρώσουν οι μικροκαταθέτες για να προστατεύσει τους πελάτες των δικηγορικών γραφείων.

«Κάτι που δημιούργησε ανησυχία τους καταθέτες και υγιών τραπεζών και υποχρέωσε την επιβολή περιοριστικών μέτρων. Προσθέτω τελικά ότι όταν έφυγα από την Κύπρο το 2014 για να επιστρέψω στην οικογένεια μου στην Αγγλία η οποία υποχρεώθηκε σε φυγή ένα χρόνο νωρίτερα λόγω απειλών θανάτου (τα παιδιά μου τότε ήταν 8 και 5 χρόνων), δεν πήρα κλοπιμαία αλλά νόμιμη αποζημίωση για την αποχώρηση μου τρία χρόνια προ της λήξης του συμβολαίου μου.  Όσοι δεν κατανοούν το πιο πάνω κατά εμένα είναι κακοπροαίρετοι και δεν έχω καμιά διάθεση να ασχοληθώ μαζί τους», κατέληξε.
 

Δειτε Επισης

Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου
PASCAL International Education: Oλιστική ανάπτυξη των παιδιών και συνεχής ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής