Πανίκος Δημητριάδης: Δεν πήρα κλοπιμαία αλλά νόμιμη αποζημίωση

  06/11/2019 15:16
Πανίκος Δημητριάδης: Δεν πήρα κλοπιμαία αλλά νόμιμη αποζημίωση

Πανίκος Δημητριάδης: Δεν πήρα κλοπιμαία αλλά νόμιμη αποζημίωση

  06/11/2019 15:16
Νέα παρέμβαση σήμερα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης.

RELATED ARTICLES


Όπως αναφέρει επειδή κάποιοι ενοχλούνται από τα σχόλια του και προσπαθούν να βρουν επιχειρήματα εναντίον του, θυμίζει ότι το κυπριακό τραπεζικό σύστημα διπλασιάσθηκε σε μέγεθος την περίοδο 2005-11 και ότι τότε ήμουν καθηγητής πανεπιστημίου στην Αγγλία.
 
«Ήταν η ίδια ελίτ που σήμερα πουλά διαβατήρια που τότε έφερνε το ρωσικό χρήμα πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων. Η εισροή των χρημάτων αυτών οδήγησε στην κρίση του 2013 διότι δυστυχώς δεν είχα μαγικό ραβδί να μετατρέψω τις ζημιογόνες επενδύσεις που ήδη έκαναν οι τράπεζες σε κερδοφόρες.  Για το ΕΛΑ για το οποίο πολλοί αδαείς με κατηγορούν ήταν ο μηχανισμός που κράτησε την Κύπρο στην ευρωζώνη για να δοθεί χρόνος ώστε να υπάρξει συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο στην ΕΕ ώστε να διασωθεί η Κύπρος», ανέφερε.
Παράλληλα πρόσθεσε ότι  τελικά προστατεύθηκαν το 96% των καταθετών ενώ η κυβέρνηση ήθελε να πληρώσουν οι μικροκαταθέτες για να προστατεύσει τους πελάτες των δικηγορικών γραφείων.

«Κάτι που δημιούργησε ανησυχία τους καταθέτες και υγιών τραπεζών και υποχρέωσε την επιβολή περιοριστικών μέτρων. Προσθέτω τελικά ότι όταν έφυγα από την Κύπρο το 2014 για να επιστρέψω στην οικογένεια μου στην Αγγλία η οποία υποχρεώθηκε σε φυγή ένα χρόνο νωρίτερα λόγω απειλών θανάτου (τα παιδιά μου τότε ήταν 8 και 5 χρόνων), δεν πήρα κλοπιμαία αλλά νόμιμη αποζημίωση για την αποχώρηση μου τρία χρόνια προ της λήξης του συμβολαίου μου.  Όσοι δεν κατανοούν το πιο πάνω κατά εμένα είναι κακοπροαίρετοι και δεν έχω καμιά διάθεση να ασχοληθώ μαζί τους», κατέληξε.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας