O Γιώργος Ξιναρής θέλει να συνδέσει τα Emmy Awards με την Κύπρο

Τη μεγάλη διάκριση να εκλεγεί ως μέλος του International Academy of Television Arts & Sciences (IATAS), της Ακαδημίας η οποία διοργανώνει και τα International Emmy Awards, πέτυχε πρόσφατα ένας συμπατριώτης μας, ο επιχειρηματίας της τηλεόρασης Γιώργος Ξιναρής. Πρόκειται για ένα κλειστό κλαμπ το οποίο αποτελείται από λιγότερα των 700 μελών, από πέραν των 60 χωρών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τις κορυφαίες εταιρείες τηλεόρασης και μέσων ενημέρωσης παγκοσμίως. 
 
To ξαφνικό email από την IATAS
Όλα ξεκίνησαν από ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που έλαβε από την Ακαδημία, το οποίο τον έπιασε εξ απροόπτου. Με το μήνυμα αυτό η IATAS του ζητούσε να υποβάλει τα στοιχεία του ώστε να συμπεριληφθεί στον καινούριο κατάλογο των μελών της- θα εκδιδόταν εκείνες τις μέρες και έπρεπε να προλάβουν την προθεσμία. Με αυτό τον «επεισοδιακό» τρόπο ενημερώθηκε για την εκλογή του.
 
Μιλώντας στο InBusinessNews για το γεγονός, o Διευθύνων Σύμβουλος της Mesimvria Enterprises Ltd, Γιώργος Ξιναρής, μας εξήγησε ότι τα μέλη της IATAS εκλέγονται στην Ακαδημία κατόπιν πρότασης και σύστασης υφιστάμενων μελών και έτσι και σε αυτή την περίπτωση ο ίδιος ενημερώθηκε μετά που, ήδη, είχε γίνει δεκτός ως μέλος από την Ακαδημία. Είναι αντιληπτό βέβαια, ότι αυτή η εκλογή οφείλεται στους επαγγελματίες του χώρου που γνώρισαν και εκτίμησαν την δράση του στον χώρο όλα αυτά τα χρόνια και έκριναν ότι έφτασε η στιγμή να αποτελέσει μέλος της Ακαδημίας. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του επιτεύγματος, αρκεί να πούμε πως σήμερα δεν υπάρχει άλλο μέλος στην IATAS που να προέρχεται από την Ελλάδα ή την Κύπρο.
 
 
«Από ό,τι είμαι σε θέση να γνωρίζω, είμαι ο μοναδικός Έλληνας Κύπριος που έχει αυτή την ιδιότητα ή καλύτερα προνόμιο και δεν γνωρίζω εάν υπήρξε άλλος Κύπριος που να αποτέλεσε μέλος της Ακαδημίας, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια. Θέλω να πιστεύω ότι δεν είμαι ο πρώτος καθότι έχουν υπάρξει αξιόλογα στελέχη στο χώρο της κυπριακής τηλεόρασης που θα τους άξιζε να είναι μέλη της Ακαδημίας αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζω προσωπικά κάποιον», μας ανέφερε o επιχειρηματίας.
 
Μπορούμε να ωφεληθούμε ως χώρα
Αναφερόμενος στην εκλογή του στην Ακαδημία ο ίδιος την χαρακτήρισε ως «τεράστια τιμή, ιδιαίτερα για κάποιον που δραστηριοποιείται στον χώρο της βιομηχανίας της τηλεόρασης. Το θέμα βέβαια είναι αυτό να μην αποτελέσει μια παθητική συμμετοχή, αλλά τουναντίον να μπορέσω να δραστηριοποιηθώ με τρόπο που σαν χώρα να έχουμε όφελος από την ιδιότητα και παρουσία μου στην Ακαδημία και αυτό που κατά την άποψη μου έχει μεγαλύτερη βαρύτητα, είναι το γεγονός ότι μια μικρή χώρα όπως η Κύπρος θα είναι πλέον παρούσα στην ακαδημία».
 
 
Η σημαντικότητα του θεσμού είναι τεράστια και σίγουρα ως Κύπρος έχουμε να επωφεληθούμε αρκετά, ιδιαίτερα σε μια εποχή που μέσω του Invest Cyprus και των στελεχών του, γίνονται πάρα πολλές προσπάθειες προσέλκυσης παραγωγών στον χώρο του κινηματογράφου αλλά και της τηλεόρασης, μας εξήγησε ο κ. Ξιναρής, ο οποίος, όπως μας αποκάλυψε, έχει ήδη μιλήσει με τρεις κινηματογραφικούς παραγωγούς, τους οποίους και προγραμματίζει να φέρει σε επαφή με τον Invest Cyprus.
 
Η δική του προσπάθεια, όπως υπογράμμισε, θα εστιάσει στο να γίνει η Κύπρος ένας χώρος αναφοράς στη διεθνή βιομηχανία της τηλεόρασης, μέσω του μεγάλου δικτύου μελών του χώρου της τηλεόρασης και του κινηματογράφου που διαθέτει η IATAS.
 
Να φέρουμε έναν ημιτελικό των International Emmy Awards στην Κύπρο
Μάλιστα, νούμερο ένα στόχος του είναι να φέρει, μέσω της Mesimvria Enterprises, τη διοργάνωση κάποιου ημιτελικού των International Emmy Awards 2020 στην Κύπρο, πριν τη τελική φάση δηλαδή, η οποία πραγματοποιείται στο τέλος Νοεμβρίου κάθε χρόνου, στην Νέα Υόρκη. Ασφαλώς, το εγχείρημα δεν είναι εύκολο ενώ η διεξαγωγή μιας τέτοιου είδους διοργάνωσης απαιτεί την τήρηση πολύ υψηλών προτύπων. Οι υποψηφιότητες που υποβάλλονται από όλο τον κόσμο, αναλόγως της κατηγορίας, είναι εκατοντάδες, «οπόταν αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό για την Κύπρο και τα στελέχη που έχουν αναλάβει να προωθήσουν την χώρα μας ως ιδανικό χώρο για παραγωγές στο διεθνές στερέωμα». Φτάνει μόνο να πούμε πως οι ψηφοφορίες των κριτών θα πρέπει να φτάσουν, με πάσα ασφάλεια, από τη χώρα φιλοξενίας προς την Νέα Υόρκη, στην οποία γίνεται η καταμέτρηση των ψήφων και η επιλογή των διαγωνιζομένων του μεγάλου τελικού.
 
 
Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Ξιναρή, ως χώρα διαθέτουμε τις απαραίτητες υποδομές για να φιλοξενήσουμε ένα τέτοιο ημιτελικό, ο οποίος απαιτεί αρκετή δουλειά και επαγγελματισμό, ωστόσο, όπως μας είπε ο ίδιος, «έχουμε άξιους επαγγελματίες να φέρουν με επιτυχία το έργο αυτό». Σε κάθε περίπτωση, γίνεται αντιληπτό πως η διεξαγωγή ενός ημιτελικού, εκ των εννέα (ένας για κάθε κατηγορία παραγωγής) των International Emmy Awards θα είναι μία τεράστια διαφήμιση για τη χώρα μας και θα επιτρέψει σε παραγωγούς και σκηνοθέτες παγκόσμιας εμβέλειας να ακούσουν και να γνωρίσουν την Κύπρο.
 
Σκοπός μου η ανάπτυξη της Mesimvria
Φυσικά, μέσα από τη μεγάλη αυτή ευκαιρία που του παρέχεται, ο Γιώργος Ξιναρής θέλει να αναπτύξει τις δραστηριότητες της Mesimvria Enterprises, αφού τέτοια φόρουμ προσφέρουν μεγάλες ευκαιρίες δικτύωσης με μεγάλους παραγωγούς του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

«Για μένα δεν είναι τόσο προσωπικό, αλλά είναι πολύ σημαντικό για την εταιρεία μου και τον κόσμο της», μας υπογράμμισε ο κ. Ξιναρής, εξηγώντας μας πως πρόθεση του είναι να αναπτύξει τις δραστηριότητες της εταιρείας του και των στελεχών της μέσα από το δίκτυο που προσφέρει η IATAS.
 
 
Να σημειωθεί πως η Mesimvria Enterprises, η οποία παρέχει τηλεοπτικές υπηρεσίες (διαχείριση τηλεοπτικών καναλιών και τηλεοπτικών δικαιωμάτων ταινιών, τηλεοπτικών σειρών, ντοκιμαντέρ, καθώς και παροχή υπηρεσιών μετάφρασης, υποτιτλισμού και μεταγλώττισης) λειτουργεί από το 2014, όταν και έλαβε την αντιπροσωπία του Greek Cinema. Από το 2015 διαθέτει και το κινηματογραφικό κανάλι Movies Best HD, μετά από σύναψη αποκλειστικής συμφωνίας με την Greko Television Services Ltd ενώ διαχειρίζεται αποκλειστικά και την εμπορική εκμετάλλευση του διαφημιστικού χρόνου όχι μόνο των καναλιών που διαχειρίζεται αλλά και των καναλιών Fox, Fox Life και National Geographic, για την κυπριακή αγορά.
 
Για τον Γιώργο Ξιναρή η εκπλήρωση της πρώτης προτεραιότητας του, δηλαδή να καταφέρει να πείσει την Ακαδημία να αναθέσει στη Mesimvria Enterprises την οργάνωση κάποιου από τους ημιτελικούς, θα είναι η απόλυτη ικανοποίηση του ότι έκανε κάτι μικρό για την χώρα μας.

Δειτε Επισης

Κόβει κάθε κουβέντα για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών ο Χριστοδουλίδης
Κ. Ηροδότου: Η ανησυχητική πραγματικότητα και η ανάγκη ενίσχυσης του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού
Το δυναμικό «comeback» των Gloria Jean’s... Η εξαγορά από τον όμιλο Λανίτη και το πλάνο επαναλανσαρίσματος
The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος